Pana zdaniem fakt ,że pracuję na działalności własnej wyklucza mnie z grona czytelników działu z opiniami?????????Nie dotyczy????A to niby czemu mam nie czytać?????Dobrze wiedziec na wszelki wypadek co w trawie piszczy-dla mnie to co najmniej dziwaczny argument....
Co do polecania firm wystepujących na forum - wiadomo ,że,jak ktos nowy pisze pochwalnego posta n.t danej firmy to wszyscy się z tego śmiejemy,ale kiedy swoją firmę poleca osoba będąca długo na forum i aktywnie sie udzielająca to jest coś złego?
Meile-połowicznie się zgadzam ,ale czasem ktoś chce,żeby druga osoba szybko odczytała,a nie ma innego sposobu na forum.Gorsze głupoty zaśmiecają forum,durne tematy,150 witajek czy szukam koleżanki - to jakoś nie jest piętnowane....
Reasumując, to czasem mam wrażenie,że ma nas Pan za zbiorowsko głupich bab ,które przysparzają dodatkowej pracy.....Ale cóż rozumiem tez ,ze jako płec odmienna nie może Pan akceptowac naszej odwiecznej skłonnosci do bałaganienia:)
Postaram się odpowiedzieć po kolei, cytując fragmenty Twojego posta, do których się odnoszę, ponieważ nie chcę znów zostać źle zrozumiany.
Pana zdaniem fakt ,że pracuję na działalności własnej wyklucza mnie z grona czytelników działu z opiniami?????????Nie dotyczy????A to niby czemu mam nie czytać?????
A kto Kasiu broni Ci czytać? Ja uważam za nietrafione opiniowanie firm, w których się nie pracowało, bo ile w tym merytoryki, a ile plotek i domysłów? A skoro czytasz, to sama widzisz zapewne czasami że niektórzy piszą o firmach z którymi nie miały do czynienia, że są one "be" albo "cacy". Moderator
Dobrze wiedziec na wszelki wypadek co w trawie piszczy-dla mnie to co najmniej dziwaczny argument.... Co do polecania firm wystepujących na forum - wiadomo ,że,jak ktos nowy pisze pochwalnego posta n.t danej firmy to wszyscy się z tego śmiejemy,ale kiedy swoją firmę poleca osoba będąca długo na forum i aktywnie sie udzielająca to jest coś złego?
O ile wiem, to nie coś złego, a dobrze płatnego - i to jest informacja od kilku opiekunek z tego forum, którym akurat wierzę. Można napisać co jest w firmie pozytywne i negatywne, ale polecać, albo pisać, że się poleci dobrą firmę na e-mail, to po prostu jest nieuczciwe, zwłaszcza, że osoby nowe na forum, często takim osobom wierzą na słowo. Niejednokrotnie wywalałem wpisy, które jednoznacznie polecały nielegalnego pośrednika. Myślę że pozwoliło to wielu osobom uniknąć zostania oszukanym, czy wykorzystanym. Gdyby osoby poszukujące pracy łaskawie zechciały zapoznać się z treściami opinii o kilku czy kilkunastu firmach, to mogłyby podjąć świadomą i bardziej rozsądną decyzję. Moderator
Meile-połowicznie się zgadzam ,ale czasem ktoś chce,żeby druga osoba szybko odczytała,a nie ma innego sposobu na forum.Gorsze głupoty zaśmiecają forum,durne tematy,150 witajek czy szukam koleżanki - to jakoś nie jest piętnowane.... Reasumując, to czasem mam wrażenie,że ma nas Pan za zbiorowsko głupich bab ,które przysparzają dodatkowej pracy.....Ale cóż rozumiem tez ,ze jako płec odmienna nie może Pan akceptowac naszej odwiecznej skłonnosci do bałaganienia:)
Wcale nie uważam że jesteście zbiorowiskiem głupich bab. Wręcz przeciwnie, czytam wszystkie posty na forum i czasem wręcz mnie żal ogarnia, że niektóre z Was - osoby bardzo inteligentne i uzdolnione muszą pracować za granicą. Niektóre osoby na forum są czasami nieobyte z zasadami działania portalu oraz z jego "mechaniką". Dlatego niekiedy tłumaczę powoli i dokładnie, a czasami wystarczy "Marsz do regulaminu" - co moim zdaniem bardziej zmusza samodzielne przemyślenie swoich wpisów - uwierz mi - działa! Niektóre rzeczy kasuję, niektóre zostawiam, staram się to robić tak żeby każdy mógł się rozeznać i nie czuł pokrzywdzony - nie zawsze mi to wychodzi - wiem. Jeśli ktoś założy temat: "poszukuję koleżanki z miasta (jakaś mała mieścinka)" to czasem to przenoszę od razu do "szukam koleżanki". Ale jak wejdę na forum i widze taki temat i zapisanych 2-3 strony z odpowiedziami, to go po prostu zostawiam, by opiekunki z tego miasta mogły się łatwiej odszukać. Moderator