Ojciec chce mnie podać o alimenty

23 lutego 2014 11:48
esmeralda

Athenka i alinka, Ramona napisala, ze trzeba znac przyzwoicie jezyk, by nie zarabiac 700euro, a ja tylko dopisalam ze na pierwszy raz i te 700 jest dobre :) Ponadto, tak sie zastanawiam, skoro Nianita ma 20 e za dobe, to tak naprawde smieczne pieniadze, gdyz po powrocie do kraju zaplaci rachunki, swoje naleznosci, na zycie i co dalej? Bez kasy rusza na kolejna stelle. I z czego Ty dziewczyno masz jeszcze rodzinie pomoc?? Gdybys zarabiala min. ten 1000e miesiecznie, to i owszem. Szukaj kochana firmy lepszej, bo ta wykorzystala Cie na maksa. alinka a w jakiej firmie o ile to nie tajemnica dostalas na strat 33e?? Czy całe forum musi wiedzieć o Twojej prywatnej korespondencji? Moderator

Esmeralda , firmy w której dostałam tyle na start nie polecam nikomu , nawet nie wiem czy jeszcze działa ta firma , bo placili nawet dobrą kasę ,ale trzeba było czekac i dopominac sie o własne pieniądze . Dlatego ja z nich zrezygnowałam po trzecim wyjeździe , bo nie miałam nerwów sie szrpac o zarobioną kase i dokumenty. Więc nie polecam tej firmy .
23 lutego 2014 13:12
esmeralda

Zapytalam o nazwe firmy, ale nie wiem  czy moze podac ja na forum. Troche zdziwilo mnie to upomnienie, gdyz niejednokrotnie juz wiele osob prosby o odpowiedz na kierowane pytania prosily o przeslanie na prywatnego maila...hmmm....chyba jednak jestem malo kumata, ale jak sie narazilam i zachowalam niezgodnie z zasadami to przepraszam, gdyz nie widzialam w tym nic nowego, czego by na forum nie bylo. Pozdrawiam :)

Owszem to jest na forum, ale musze to zacząć zwalczać, bo jest tego po prostu za dużo. Pisanie w postach "wysłałam Ci maila", "Napisz do mnie" itp. powoduje jeden wielki bałagan i to że wątki stają się nieczytelne. Polecanie firmy przez maila, czy też publicznie, to zwyczajna kryptoreklama, a to jest bezwględnie kasowane od zawsze. Moderator

Dziekuje pieknie za tak wyczerpujaca odpowiedz, postaram sie w przyszlosci stosowac do zalecen, jednak nie ma mozliwosci napisanie tego nie na forum, gdyz nie ma opcji wysylania wiadomosci prywatnych do poszczegolnych osob. Nie mniej jednak postaram sie w przyszlosci stosowac.W dodatku bez urazy, ale mozna bylo w pierwszej kolejnosci napisac post do ogolnej wiadomosci dla wszystkich, a tak to oberwalam czerwienia po slepiach jako pierwsza i tak w sumie troche poczulam sie niesprawiedliwie. Pozdrawiam
A i jeszcze moje pytanie .
Czy to jest ban? albo czerwona kartka??
23 lutego 2014 13:18 / 1 osobie podoba się ten post
esmeralda

Dziekuje pieknie za tak wyczerpujaca odpowiedz, postaram sie w przyszlosci stosowac do zalecen, jednak nie ma mozliwosci napisanie tego nie na forum, gdyz nie ma opcji wysylania wiadomosci prywatnych do poszczegolnych osob. Nie mniej jednak postaram sie w przyszlosci stosowac.W dodatku bez urazy, ale mozna bylo w pierwszej kolejnosci napisac post do ogolnej wiadomosci dla wszystkich, a tak to oberwalam czerwienia po slepiach jako pierwsza i tak w sumie troche poczulam sie niesprawiedliwie. Pozdrawiam

Ja odpowiem (chociaz nie powinnam ) ,  ja to rozumiem jako .....................zaproszenie do tanca .:):) Pozdrawiam :):) :- ) . (zaraz ja zalicze ..........) .
23 lutego 2014 13:21
zosia_samosia

Ja odpowiem (chociaz nie powinnam ) ,  ja to rozumiem jako .....................zaproszenie do tanca .:):) Pozdrawiam :):) :- ) . (zaraz ja zalicze ..........) .

hehehe Zosiu jestes imienniczka mojej corci wiec mam slabosc do Ciebie :) Wiec razem zaliczmy i zatanczmy :) a dziadki nam zagraja :))
23 lutego 2014 13:40 / 2 osobom podoba się ten post
A tak swoją drogą to czy zauważyłyście, że post Nianty rozwija się bardzo intensywnie bez samej zainteresowanej? Piszecie, że Nianta zarabia 20 euro dziennie, ja przyznam się szczerze tego nie zauważyłam. Widocznie czytałam niewystarczająco uważnie. Jest to śmieszna kwota to fakt i jeszcze w dodatku trudna stella. Rozumiem jednak Niantę. Weźcie pod uwagę całą jej historię, ojciec alkoholik, rodzina zastępcza. Co się musiało dziać niedobrego aby rodzicom odebrać dziecko ? Podejrzewam, że Nianta jest pozbawiona poczucia pewności siebie i jak to często bywa z takimi dziećmi mimo wszystko chce aby rodzice ją kochali. Zetknęłam się kiedyś z podobnym przypadkiem, dziewczyna uporała się ze swoją historią dopiero ładnych parę lat po ślubie gdy już sama była matką. Dodam, że miała i ma kochającego męża. Bardzo trudno jest się wyzwolić mentalnie z takiej rodziny. Oj ! Nie wiem czy potrafię to wszystko przekazać pisząc. Chyba mam zbyt ubogi zasób słów albo umiejętności pisarskie by oddać wszystkie emocje. Nianta chce aby jej rodzice ją kochali ale nie chce sama żyć w nędzy ciężko pracując. Nie wie za bardzo jak z tego wybrnąć ale gdy ojciec posuwa się do takiego rozwiązania musi być dobra ale dla siebie, a tego boi się, bo to oznaczać może odrzucenie przez rodzinę. Już raz została odrzucona w dzieciństwie, nie chce tego ponownie przeżywać. Czy jest możliwy kompromis ? Czy ojciec jest wstanie odstąpić od swoich roszczeń? Skoro poczuł możliwość zyskania łatwego, dodatkowego dochodu i to nie ważne, że kosztem dziecka. Coś mi się wydaje, że z tym panem nie chciałabym mieć nic wspólnego. Jeśli Nianta teraz się nie postawi to tatuś uzna, że wystarczy ją postraszyć, a będzie tańczyć jak on zagra.
23 lutego 2014 13:47 / 4 osobom podoba się ten post
Alina

A tak swoją drogą to czy zauważyłyście, że post Nianty rozwija się bardzo intensywnie bez samej zainteresowanej? Piszecie, że Nianta zarabia 20 euro dziennie, ja przyznam się szczerze tego nie zauważyłam. Widocznie czytałam niewystarczająco uważnie. Jest to śmieszna kwota to fakt i jeszcze w dodatku trudna stella. Rozumiem jednak Niantę. Weźcie pod uwagę całą jej historię, ojciec alkoholik, rodzina zastępcza. Co się musiało dziać niedobrego aby rodzicom odebrać dziecko ? Podejrzewam, że Nianta jest pozbawiona poczucia pewności siebie i jak to często bywa z takimi dziećmi mimo wszystko chce aby rodzice ją kochali. Zetknęłam się kiedyś z podobnym przypadkiem, dziewczyna uporała się ze swoją historią dopiero ładnych parę lat po ślubie gdy już sama była matką. Dodam, że miała i ma kochającego męża. Bardzo trudno jest się wyzwolić mentalnie z takiej rodziny. Oj ! Nie wiem czy potrafię to wszystko przekazać pisząc. Chyba mam zbyt ubogi zasób słów albo umiejętności pisarskie by oddać wszystkie emocje. Nianta chce aby jej rodzice ją kochali ale nie chce sama żyć w nędzy ciężko pracując. Nie wie za bardzo jak z tego wybrnąć ale gdy ojciec posuwa się do takiego rozwiązania musi być dobra ale dla siebie, a tego boi się, bo to oznaczać może odrzucenie przez rodzinę. Już raz została odrzucona w dzieciństwie, nie chce tego ponownie przeżywać. Czy jest możliwy kompromis ? Czy ojciec jest wstanie odstąpić od swoich roszczeń? Skoro poczuł możliwość zyskania łatwego, dodatkowego dochodu i to nie ważne, że kosztem dziecka. Coś mi się wydaje, że z tym panem nie chciałabym mieć nic wspólnego. Jeśli Nianta teraz się nie postawi to tatuś uzna, że wystarczy ją postraszyć, a będzie tańczyć jak on zagra.

Z tego co zrozumiałam to Nianta sugerowała, że ma mniej niż ~20 euro dniówkę, ale może się mylę? Ma cięzko dziewczyna, ale nie sądzę że znajdzie się sąd który przyzna alimenty jej tatusiowi?? Nianta musi uwierzyć w siebie i zrozumieć, że otaczający świat nie jest aż taki zły jak jej się wydaje a problemy są po to żeby je rozwiązywać i się nie załamywać.
23 lutego 2014 14:38 / 1 osobie podoba się ten post
Moje drogie Panie, ~20 euro, jest to dieta dzienna, jest jeszcze podstawa, w końcu jestem na zleceniu. Dziękuję za wsparcie, prawdą jest że w siebie nie wierzę, czuję się gorsza i słaba. Niejednokrotnie miałam i czasem jeszcze mam wszystkiego dość. Chciałam odezwać się wczoraj i wywalić mój ogromny ból , który mnie męczy i wręcz obezwładnia. Ciężko mi, fakt, ale co zrobić takie życie... Z niektórymi faktami się pogodziłam, niektóre mnie straszą, ale żyję dalej... Nie mam siły walczyć...
23 lutego 2014 14:52
kasia63

Moderatorze -a polecanie firm ,które ogłaszają sie na forum ,też????To ja juz zgłupiaalm....po co w takim razie mamy wątki-"opinie o firmach" skoro nie można ich polecać?Nie rozumiem....Natomiast jesli robimy to poprzez prywatne meile to chyba wylącznie nasza prywatna sprawa-meile sa odrębne od forum przecież.

A co to jest polecanie? Wskazywanie poszukującej pracy opiekunce jedynej słusznej i właściwej firmy? Już to przerabialiśmy: firmy podszywające się pod opiekunki, jak i same opiekunki, które za polecanie biorą prowizję... Po co chcesz polecać? Chcesz napisać co Ci się podoba/nie podoba w firmie, w której pracujesz - masz od tego dział z opiniami i tematy o firmach. W czym problem? Ostatnio słyszałem że pracujesz na własnej działalności, więc dział z opiniami Ciebie chyba nie dotyczy? Co do Waszych maili - guzik mnie one obchodzą, ale jak można pisać publicznie na forum "Jolka wysłałam ci maila" itp? Jaki to ma sens? Potem dziwicie się że forum się robi nieczytelne - i słusznie, bo przez takie wpisy tak właśnie jest. Powinienem dawać tygodniowego albo miesięcznego bana na dział dla takich osób, bo niektórzy robią to niemal codziennie i mają w głębokim poważaniu to, że zwracam im uwagę.

23 lutego 2014 14:58 / 4 osobom podoba się ten post
nianta

Moje drogie Panie, ~20 euro, jest to dieta dzienna, jest jeszcze podstawa, w końcu jestem na zleceniu. Dziękuję za wsparcie, prawdą jest że w siebie nie wierzę, czuję się gorsza i słaba. Niejednokrotnie miałam i czasem jeszcze mam wszystkiego dość. Chciałam odezwać się wczoraj i wywalić mój ogromny ból , który mnie męczy i wręcz obezwładnia. Ciężko mi, fakt, ale co zrobić takie życie... Z niektórymi faktami się pogodziłam, niektóre mnie straszą, ale żyję dalej... Nie mam siły walczyć...

Pamiętaj, że jedyną rzeczą jaką możesz zmienić jest przyszłość. Sama stawaj na nogi bo z ciężarem na plecach się nie da. Wiem, że to się łatwo mówi ale wiem też, że jest do zrobienia, mi się udało i Tobie też się uda. I pamiętaj, że pomoc finansowa rodzinie jest tylko chwilową opcją, prawdziwą pomocą jest motywowania i aktywizowanie. Oni muszą się poczuć sami za siebie odpowiedzialni!!!
23 lutego 2014 14:58
ania37

Dlatego twierdze,ze Moderator jest postronny,jednym firmom zaklada stronke z opiniami innym nie...Skoro firmy krzak trzeba wytykac palcami to gdzie to zrobic ? To chyba po to ten portal powstal?  Czy sie myle ? 

Od 2 dni zakladam topik o pewnej firmie i non stop mi go Pan kasuje,zadam wyjasnien dlaczego ?

Skoro masz za nic regulamin, insynuujesz oszustwa z mojej strony, to w następnej kolejności usunę też Twoje konto. A firm krzak na forum nie ma właśnie przez to że są "krzakami" i nie zamierzam im robić reklamy, skoro działają dwa miesiące, albo nie mają uprawnień agencji pracy.

23 lutego 2014 15:03
Pomoc forum1

Skoro masz za nic regulamin, insynuujesz oszustwa z mojej strony, to w następnej kolejności usunę też Twoje konto. A firm krzak na forum nie ma właśnie przez to że są "krzakami" i nie zamierzam im robić reklamy, skoro działają dwa miesiące, albo nie mają uprawnień agencji pracy.

przepraszam !!!!!Wincler nie jest krzakiem to Duza firma zajmują sie nie tylko zatrudnianiem opiekunek!
23 lutego 2014 15:00
esmeralda

Nie traktuj tego jako wpis jedynie z pretensjami do Ciebie, bo to było do wszystkich. Więc nie przejmuj się, że się czepiam jedynie Ciebie, bo to nie tak

Ban to blokada i usunięcie konta - czyli czerwona kartka

Jak wysyłasz komuś maila, to on tego maila i tak odbierze i się do niego ustosunkuje, nie wiem po co o tym informować całe forum robiąc bałagan. Skoro na forum jest prawie 5 tys. kont to sobie wyobraź co będzie jak każda z tych osób będzie pisała byle gdzie o tym, że wysłała komuś maila. A w tej chwili dochodzi już do tego, że kasuję ze 20-30 takich wpisów dziennie i powoli mam tego dosyć.

Informuję również że nie masz żadnych czerwonych, ani nawet żółtych kartek.   Ja banuję tylko w skrajnych przypadkach kiedy naruszane jest prawo, albo zachowanie użytkownika jest skandaliczne, lub jeśli upominam kogoś wiele razy, a ta osoba robi dalej to samo.

23 lutego 2014 15:05
beata

przepraszam !!!!!Wincler nie jest krzakiem to Duza firma zajmują sie nie tylko zatrudnianiem opiekunek!

W regulaminie portalu jasno jest napisane co należy zrobić.

23 lutego 2014 15:24 / 2 osobom podoba się ten post
nianta

Nianta , na litość boską nie gadaj ,że jesteś słaba , gorsza......uwierz w siebie . Ja kiedyś , no z jakiś rok temu też podobnie myślałam o sobie słaba , gorsza , głupia i różne , nawet najgorsze myśli przychodziły mi do głowy .,Ale na samą mysl o moich małych chłopakach mi przechodziły głuipe myśli . Miałam w pl prace i mąż też , ale ciężko było opłacic stancje , raty , a gdzie zycie . Wtedy pomyślałam ,że muszę coś zrobic i podjełam decyzje o wyjeździe do de i nie żałuje.Teraz nie myślę ,że głupia jeste , bo jestem kimś mam za co życ i choc te wyjazdy są smutne to i tak cieszę się zżycia . Może pisze chaotycznie , ale ja Cię rozumiem mój ojciec też jest alkoholik , tyle że moja mam po 35 latach małżeństwa uwierzyła w siebie i odeszła od niego . Teraz mama żyje spokojnie w małym pokoiku , ale spokuj ma święty . To prawda co piszą dziewczyny , że bardziej jest chora rodzina , ktora mieszka z alkoholikiem niż on sam.Życzę Ci wiary w siebie .
23 lutego 2014 15:29 / 2 osobom podoba się ten post
nianta

Nie gadaj mi tu głupstw !...Jestes odważna dziewczyna to i silna jednocześnie ,bierz się w garść, dziewczyny Ci dobrze radzą.. Odwagą jest to ,że już wyjechałaś do D. :)).....Jak zaczynałam pracę w 2011 to też miałam 16,46 + podstawa , dawało to dokładnie 756 euro , pamiętam dokładnie, póżniej podwyżka, póżniej zmiana umowy na "korzystniejszą " dla mnie...długo, długo nic ....i jest hurrrrrra ok. 45 euro (na m-c) więcej....i póżniej totalna d.......a....:)))))).......Tydzień temu rozmawiałam telef. z moją następczynią -----dostała w wielkiej firmie (czyt. największej)  0,60 na dzień , oczywiście centów :))))).....ona jest w dobrej sytuacji, bo ma kontrakt z firmą do któregoś maja, już pozaliczała weryfikacje i wie,że na duuuużżżoooo więcej może liczyć....Ty też dasz radę ,masz wsparcie w forum a jeśli ktoś Ci palnie jakąś głupotę to Cię obronimy ,tutaj nie zginiesz ,bo Ci nie pozwolimy...:))))))))))))))))