Tak Zosiu:)A pod latarnią zawsze najciemniej;)).
Tak Zosiu:)A pod latarnią zawsze najciemniej;)).
A ta krowa co dużo ryczy mało mleka daje....
Po przeczytaniu niektórych wcześniejszych postów po prostu mnie zamurowało!
Kazda z nas pracuje jak sie jej podoba,kazda ma inna sytuacje zyciowa a to czy sie afiszuje z tym czy nie powinno byc jej osobista sprawa a nam nic do tego!!!!
nie uwazasz?
Wtedy by poszła do MOPS-u i zyła z kasy podatników-na legalu.Sorry,że tak wrednie,ale juz mnie klawiatura świerzbiała.
No wlasnie moja sprawa to tez jest , bo tez poniekad z moich podatkow bierze sie srodki na walke z "szara strefa".
Ja też płacę podatki i rozliczam sie z ZUS .Ale to MÓJ wybór - ktoś inny moze robić inaczej - jego sprawa. Ja boję się ,,usłużnych '' - a zawistnych . Więc płacę a za tę cenę śpię spokojnie . Poza tym - muszę mieć w rejestrach ,,czyste konto '' - wymagano zaświadczenia w mojej obecnej pracy , za jakis czas muszę dostarczyć znowu.
emilia, moje tolerancja jest bardzo szeroka. Sa jednak rzeczy ktorych nie toleruje m.in. pracy nielegalnej.
A kontrole bedzie zawdzieczac sobie samej bo nikt jej nie zmusza do dzialan na niekorzysc Panstwa.
Emilia , pozwolilam sobie ,,wyrwać '' z kontekstu - z Twojego posta ,dwa zdania.
,,Kazda/kazdy ma swoje powody, dla ktorych robi to, co robi. Byl czas, kiedy tez szukalam pracy na czarno, znalazlam inne wyjscie, ale ono nie dla wszystkich (mam na mysli odwage, przebojowosc i znajomosc jezyka).''
Obiema rekami się podpisuję .
Po pierwsze - każdy musi myśleć , co i dlaczego właśnie tak robi - i jakie się z tym wiażą konsekwencje .
Po drugie - co zrobić powinien żeby było lepiej.Marzenia do tego nie wystarczają . Ty potrafisz skutecznie zadziałać.
emilia, moje tolerancja jest bardzo szeroka. Sa jednak rzeczy ktorych nie toleruje m.in. pracy nielegalnej.
A kontrole bedzie zawdzieczac sobie samej bo nikt jej nie zmusza do dzialan na niekorzysc Panstwa.
Athenka, Ty to się zapisz do jakiejś partii i startuj w najbliższych wyborach !--masz mój głos..:)))))......Między Bogiem a prawdą,to nie bardzo Ci wierzę , w tą Twoją "szeroką tolerancję". ....W jakimś stopniu też jestem patriotką ,ale według mnie niech każdy pracuje jak chce i jak może....Czemu doczepiłaś się do Emi, czy tylko ona jest tu jedyna?...Nie...Cieszę się jednak ,że jesteś dla nas wszystkich wzorem ,bo to pięknie świadczy o Tobie.....ale teraz zupełnie na poważnie: Gdybym była młodsza, odważniejsza nie pracowała bym "legalnie" tylko na czarno !!!!.....Nie bałabym sie ryzyka a były by to większe pieniądze ,ale z wiekiem rośnie zapotrzebowanie na poczucie bezpieczeństwa i wygodnictwo---czyli sama nie szukam niech to zrobią za mnie inni :))))