Za i przeciw pracy legalnie i na czarno

18 lutego 2014 13:55 / 6 osobom podoba się ten post
Weszlam tutaj,bo chcialam o cos spytac,ale poczytalam troche i czuje sie jak po Lobotomi,sadzilam ze to forum istnieje po to abysmy sie wspieraly i pomagaly ,czytam i widze ze strach sie bac,zaraz pod sciane i osadzanie,a ja pytam jakim prawem.Zgadzam sie z dziewczynami,ktore uwazaja wolnosc wyboru za rzecz oczywista.Prosta ze mnie kobita,ale mysle odprowadza podatki nie odrowadza,legal czy nie,nastepny dzien wstaje,i nie musisz myslec skad wziac,zeby dociagnac do ostatniego.
18 lutego 2014 14:15 / 1 osobie podoba się ten post
o co ci teraz chodzi ???

Kasia , ty czytaj ze zrozumieniem , nawet jedna teraz potwierdzila ze brawa bije .

Nigdy nie bede popierac czy tez usprawiedliwiac kogos kto psuje rynek  i nie placi podatkow.  "Dzieki" taki nieuczciwym pracownikom Ja w oczach potencjalnych pracodawcow wydaje sie "droga" bo musi za mnie Niemiec ponad 2500 brutto placic a i jeszcze za zmiennika ponad 800€ na moje dni wolne. 
A taka "na czarno" przyjdzie za 1200€ i bedzie siedziec 7 dni w tygodniu . Czy wy tego nie pojmujecie ? ze te nieuczciwe polki dzialaja na nasza niekorzysc ? I na dodatek lamna prawo i zasady ? 

Nie chce mi sie juz z wami dyskutowac na ten temat bo nie pojmujecie za duzo.

A co do wspierania i pomagania sobie na forum, to nie zamieszam wspierac poradami osob ktore oszukuja.
18 lutego 2014 14:22 / 2 osobom podoba się ten post
Athenka

o co ci teraz chodzi ???

Kasia , ty czytaj ze zrozumieniem , nawet jedna teraz potwierdzila ze brawa bije .

Nigdy nie bede popierac czy tez usprawiedliwiac kogos kto psuje rynek  i nie placi podatkow.  "Dzieki" taki nieuczciwym pracownikom Ja w oczach potencjalnych pracodawcow wydaje sie "droga" bo musi za mnie Niemiec ponad 2500 brutto placic a i jeszcze za zmiennika ponad 800€ na moje dni wolne. 
A taka "na czarno" przyjdzie za 1200€ i bedzie siedziec 7 dni w tygodniu . Czy wy tego nie pojmujecie ? ze te nieuczciwe polki dzialaja na nasza niekorzysc ? I na dodatek lamna prawo i zasady ? 

A co do wspierania i pomagania sobie na forum, to nie zamieszam wspierac poradami osob ktore oszukuja.

Hola, hola młoda damo ! Czy ty przypadkiem nie zagalopowałaś się ?      

Na pewno nie zagalopowała się bardziej, niż kilka innych osób w tym temacie, których wypowiedzi własnie usunąłem. Moderator

18 lutego 2014 14:50 / 5 osobom podoba się ten post
No to czesc artystyczna mamy za soba.nie obrazaj i Twoj sarkazm jest nie na miejscu,a po dzisiejszych wypowiedziach niewiele osob poprosi Ciebie o rade.
18 lutego 2014 14:56 / 2 osobom podoba się ten post
dziwne i wiele nie rozumiem jest wolnosc slowa i wypowiedzi ale jak widze wolnosci slowa chyba nadal nie ma jesli pisze sie prawde i wlasne doswiadczenia.przykre
18 lutego 2014 15:29 / 8 osobom podoba się ten post
Athenka

Mleczko, Klamstwo w odnosnie do calego tematu .

Esmeralda , Tolerancji we mnie duzo . Partiotka nie jestem absoltunie. Chodzi wiecej o uczciwosc do Panstwa Niemieckiego, ktore otworzylo rynek, a co niektore nieuczciwe Polki nadal nie korzystaja z mozliwosci pracy na legalu. A ty jeszcze bijesz brawa pracujacym na czarno - wstyd !

Moderator, dzieki za obrone :* Miejmy nadzieje ze ta uwaga doprowadzi Haneczke do porzadku .

A czy Ty nie zauważyłaś,że to państwo ktorego tak bronisz tez ma z nas korzyść i głowa za bardzo ich nie boli z tego powodu czy czarno czy biało?A te nieuczciwe Polki to my, Ty tez boś Ty Polka jeszcze.

Jeśli potrzebujesz obrony tzn. ze nie masz argumentow. Miłej pracy i jeszcze milszego odprowadzanie podatkow życzę, bo ja to drugie robie bo nie mam innego wyjścia.
18 lutego 2014 15:31 / 5 osobom podoba się ten post
Athenka

o co ci teraz chodzi ???

No dobrze Athenko,to oświeć nas ciemne i ujawnij na jakich zasadach pracujesz podaj szczegóły i czy przez firmę,czy na działalność,czy Cię niemiecka rodzina bezpośrednio zatrudnia.Dlaczego mamy popierać twoje zdanie tak naprawdę nie wiedząc kim jesteś i czy twoje słowa są poparte czynami.
18 lutego 2014 15:33 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Po co te insynuacje? Chcesz kogoś zdeprecjonować pisząc, że ta osoba jest kimś innym? Moderator

Nie.
18 lutego 2014 15:50
Mleczko40, nie wyrywaj slowek z wypowiedzi , napisalam "NIEKTORE nieuczciwe Polki " , a nie "WSZYSTKIE nieuczciwe polki". Argumenty przedstawilam, tylko nieliczni sa na tyle blyskotliwi ze je zrozumieli. Jak juz mnie cytujesz to calymi zdaniami .

Taaaak Tina40.. i co jeszcze ?? Moze mam ci scan moich dokumentow zrobic ? Nie zachowuj sie jak dziecko, bo dobrze wiesz ze nie mam obowiazku tobie tu publicznie szczegolow mojego zatrudnienia podawac.
Najwazniejsze ze wszystko jest w 100% legalna, wszystkie podatki placone, ubezp., i wszystkie papiery mam.

*
Bardzo ograniczone myslenie maja co niektore. Kto donosi / nie pochwala / jest przeciw osobom dopuszczajacych sie czynow karalnych jest atakowany .
*
Nie warto juz z wami dyskutowac na ten temat . Na szczescie falszywi pracownicy / pracodawcy nie pozostana na zawsze bezkarni jak im to sie wydaje. Predzej czy pozniej Sprawiedliwosc (czyt. FinanzAmt / US) ich dopadnie i skonczy sie oszukiwanie .
Servus!
18 lutego 2014 15:54 / 6 osobom podoba się ten post
Athenka

Mleczko40, nie wyrywaj slowek z wypowiedzi , napisalam "NIEKTORE nieuczciwe Polki " , a nie "WSZYSTKIE nieuczciwe polki". Argumenty przedstawilam, tylko nieliczni sa na tyle blyskotliwi ze je zrozumieli. Jak juz mnie cytujesz to calymi zdaniami .

Taaaak Tina40.. i co jeszcze ?? Moze mam ci scan moich dokumentow zrobic ? Nie zachowuj sie jak dziecko, bo dobrze wiesz ze nie mam obowiazku tobie tu publicznie szczegolow mojego zatrudnienia podawac.
Najwazniejsze ze wszystko jest w 100% legalna, wszystkie podatki placone, ubezp., i wszystkie papiery mam.

*
Bardzo ograniczone myslenie maja co niektore. Kto donosi / nie pochwala / jest przeciw osobom dopuszczajacych sie czynow karalnych jest atakowany .
*
Nie warto juz z wami dyskutowac na ten temat . Na szczescie falszywi pracownicy / pracodawcy nie pozostana na zawsze bezkarni jak im to sie wydaje. Predzej czy pozniej Sprawiedliwosc (czyt. FinanzAmt / US) ich dopadnie i skonczy sie oszukiwanie .
Servus!

Do kompletu brakuje jeszcze tego żebyś napisała że nie jesteś Polką :)))
Strach się bać bo nawet rodowici Niemcy nie są tacy niemieccy jak ty! Ciao!
18 lutego 2014 15:57 / 10 osobom podoba się ten post
No i podsumowała nas koleżanka wszystkie :)Jestesmy głupie,nieuczciwe ,nawet te co uczciwie podatki płacą,ale nie donoszą na inne:)I na dodatek nie umiemy czytać ze zrozumieniem.Przyszło mi do głowy,że nasza najuczciwsza pod słoncem Athenka gdyby tylko,mogła doniosłaby na nas wszystkie jak tu jestesmy.Dla mnie osobiście pozytywny efekt naszej dyskusji jest taki ,że nawet Mleczko,z którą delikatnie mówiąc nie kochamy się zbytnio,dawałam dziś plusy:):):)Patrząc z tego punktu widzenia,masz Athenko na mnie dobry wpływ:)
18 lutego 2014 16:00 / 6 osobom podoba się ten post
Athenka, to co mam wnioskować z Twojego ostatniego postu,że donosisz? Brawo! W czasie okupacji też byli tacy bardzo polscy Polacy. Sorry, za mocne słowa, ale nie wytrzymałam. To Ty obrażasz, "naskakujesz", i tylko Twoje zdanie, Twoje poglądy są właściwe. W życiu nie wszystko jest białe lub czarne, czasami trzeba (może niestety) wybierać w odcieniach szarości. Pozdrawiam
18 lutego 2014 16:03
Haneczka47

Proszę nie robić bezpodstawnych insynuacji, które mogą sugerować, że osoba o której to napisałaś dopuściła się łamania prawa. To nie jest sposób prowadzenia dyskusji na publicznym forum. Moderator

kochani ja nadal nie rozumiem i nic nie insynuuje ,nie sugeruje.pisalam tylko o moich doswiadzceniach .,z jakimi sie zetknelam podczas mojej pracy w de..przejrzalam to wszytko ponownie i naprawde nie kumam                             dlaczego ten post zostal usuniety
18 lutego 2014 16:06 / 4 osobom podoba się ten post
Athenka

*
*
Servus!

Prosiłam o szczegóły,abyśmy mogły stwierdzić czy jesteś osobą wiarygodną,bo teraz to mam coraz większe wątpliwości.A dyskutuj z nami posługując się rzeczowymi argumentami,bo cięzko jest je zauważyć.
18 lutego 2014 16:25 / 8 osobom podoba się ten post
Athenka

emilia, moje tolerancja jest bardzo szeroka. Sa jednak rzeczy ktorych nie toleruje m.in. pracy nielegalnej.

A kontrole bedzie zawdzieczac sobie samej bo nikt jej nie zmusza do dzialan na niekorzysc Panstwa.

Wiesz co ja tak czytam Twoje wpisy i oczom nie wierze:(
Juz myslałam,że mam cos ze wzrokim,ze płata mi figle.

Ale Ty jestes trudna baba-masakra,uparta i szeroko nietolerancyjna.

Powinnaś zostacć politykiem w naszym kraju,tam coś byś ugrała -dla siebie oczywiście,bo nie wierzę,zebys tak walczyła o to zeby wszyscy w PL mieli Legalną pracę,godziwe zarobki itd.

Wróc pare stron wstecz i przeczytaj jeszcze raz co napisałaś,co powoduje,że jesteś taka zgryźliwa?:(
 Zmień to,a będzie Ci się dużo lepiej żyło:)