Na wyjeździe #6

22 marca 2014 13:24
Annika

Nie za bardzo ją przełknę. Mam inny sposób :-). Zobaczymy czy poskutkuje :-). Mam przy sobie terminarz, traktuję go tez jako pamiętnik i jak Babcia zapytała co ja tak piszę, odpowiedziałam, że opisuję co się tutaj dzieje. Widziałam rozterkę w oczach Babci :-). Dodałam, że będę miała później pamiątkę i będę mogła wracać do wspomnień . To samo powiedziałam o Forum, dodałam, ze tutaj Opiekunki piszą "raporty".Później inni to czytają i wiedzą co się dzieje :-)

Genialne,poprostu genialne:)
22 marca 2014 13:30
alinka1339

Dziewczyny mam pytanie czy pieluchomajtki zdają egzamin u osoby leżącej ? Kończą mi sie pampersy i jestem zmuszona uzywać pieluchomajtek .

Ja tez czasem musze ich uzuwac Alinko, a jak masz taka mozliwosc, lepiej jest przed spaniem wysadzic na pipi, bo one sa mniej chłonne. Albo w srodek podpaske, z tych wiekszych włozyc.
22 marca 2014 13:33
alinka1339

Dziewczyny mam pytanie czy pieluchomajtki zdają egzamin u osoby leżącej ? Kończą mi sie pampersy i jestem zmuszona uzywać pieluchomajtek .

na dluzsza mete chybra raczej nie w sensie ze sa malo chlonne i musialabys czesciej zmieniac szczegolnie w nocy ale jesli masz wkladki do tego mozesz sprobowac
22 marca 2014 13:37
alinka1339

Przy osobie leżącej która się nie bardzo rusza ciężko je wciągnąć na tyłek.
Założ dodatkowo wkładkę i powinno być dobrze.
22 marca 2014 13:37
margolcia

Ja tez czasem musze ich uzuwac Alinko, a jak masz taka mozliwosc, lepiej jest przed spaniem wysadzic na pipi, bo one sa mniej chłonne. Albo w srodek podpaske, z tych wiekszych włozyc.

Poprostu córka tak zamawiała dostawę pampersów ,że dostarczaja je już dwa tygodnie . Zostało mi 3 szt i zostawie je na noc , a mam do dyspozycji te pieluchomajtki 2 paczki . Pogadam z mężem PDP moze da kase i kupie w edece pampersy
22 marca 2014 13:37 / 1 osobie podoba się ten post
Też czasem z pieluchomajtkami plus wkładka musiałam kombinować.
22 marca 2014 13:43
tina 100%

Też czasem z pieluchomajtkami plus wkładka musiałam kombinować.

Jestem tu już 6 tyg i nie miałam jeszcze dostawy pieluch , nie wiem czy mysleli ,ze to mi starczy na cały pobyt tutaj ? Tamtym razem było ok , a tteraz coś zapomnieli o dostarczeniu i już dwa razy córkę informowałam ,że sie kończa pieluchy .Masakra jakaś
22 marca 2014 13:45
alinka1339

Jestem tu już 6 tyg i nie miałam jeszcze dostawy pieluch , nie wiem czy mysleli ,ze to mi starczy na cały pobyt tutaj ? Tamtym razem było ok , a tteraz coś zapomnieli o dostarczeniu i już dwa razy córkę informowałam ,że sie kończa pieluchy .Masakra jakaś

Może głupa palą i faktycznie uważają,że powinno Ci tyle wystarczyć ile masz.
22 marca 2014 13:54 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

Poproś o nr telefonu i sama zamawiaj.Zawsze tak robiłam a jak miala przyjechac zmienniczka zamawiałam dodatkowo.Szło tego sporo poniewaz na noc zakladałam jeszcze 3 wkladki pdp nie wstawała w nocy do toalety.A trzy wkladki ?poniewaz wystarczy,że raz zmoczy łozko i wtedy trzeba wstawać.
22 marca 2014 14:16 / 1 osobie podoba się ten post
andrea nie da się uciec przed sobą.Miejsce nie ma znaczenia, bo wszystko jest w głowie.Rutyna i nieutyna też.:-D Zawsze nam się wydaje,że gdzie indziej trawa jest bardziej zielona.Owszem, na początku może smakować inaczej, może być lżej...ale potem wszystko powszednieje.
Ja nigdy nie byłam w takiej sytuacji jak teraz.Od "młodego" pracowałam, miałam dom, rodzinę i płaciłam podatki.Teraz przez chwilę pozwalam sobie być "hipiską",żyć tym co tu i teraz ( a nie jest to jak wiadomo na wyjeżdzie różowe) i skupiać się na innch rzeczach.Syndrom pustego gniazda przerabiałam, okropne i mało się o tym pisze.No ale wszystko musimy ogarniać, TO też.Jak pisze Murakami w Ptaku nakręcaczu :"Kiedy trzeba spokojnie siedzieć, naprawdę trzeba spokojnie siedzieć.Ciężko jest czekać,aż pojawi się nurt, ale kiedy trzeba czekać to trzeba.W tym czasie należy się zachowywać, jakby człowiek nie żył.Gy umrzesz pojawi się wir."
To ja Ci tego umarcia życzę andrea..bo pojawi się nurt i popłyniesz gdzie chcesz.
22 marca 2014 14:24
No ale co z tym meldunkiem? Podobno mieli go znieść od 2014 roku.
A nie - teraz wyczytałam, że od 2016 mają ten obowiązek znieść. 
22 marca 2014 14:27
mam zameldowanie czasowe gdzie indziej.
22 marca 2014 15:06
mleczko47

Poproś o nr telefonu i sama zamawiaj.Zawsze tak robiłam a jak miala przyjechac zmienniczka zamawiałam dodatkowo.Szło tego sporo poniewaz na noc zakladałam jeszcze 3 wkladki pdp nie wstawała w nocy do toalety.A trzy wkladki ?poniewaz wystarczy,że raz zmoczy łozko i wtedy trzeba wstawać.

Pierwszy raz tak mi się zdarzyło ,że nie dowieźli mi pampersów zawsze były przed czasem . A teraz nie wiem jak córka to zamawiała ,informowałam ja już ze dwa tygodnie temu , ze potrzebuję pieluch , bo wiem ile trwa zanim dostawca przywiezie . No to masz babo placek , ale mąż PDP ma jechać do apteki dokupić -zobaczymy czy zajedzie.
22 marca 2014 16:56
Mąż mojej PDP mnie zorwalił . Pojechał do miasta niby do apteki po pampersy , a on wraca i daje mi kase ,żebym poszła do apteki i kupiła te pieluchy . A ja mu wyraźnie powiedziałam ,że ta najbliższa apteka jest już zamknięta , bo jest sobota . I muszę jakoś dac radę do poniedziałku z tymi pieluchomajtkami . Oj ci niemcy ..