Na wyjeździe #6

25 marca 2014 09:52 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dzien doberek co  ja sie nawkurzam za nim na jakis temat dzis wejdze Co jest pokazuje mi upss taki temat nie istnieje tez tak macie czasami czy to u mnie tylko????Miłego dzionka:)))))))))))00 Az mnie diabli biora bo to nie poraz pierwszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

u mnie często tak jest, może nie dane na tu zaglądać:)
25 marca 2014 10:43 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Same dziury Ty bekso !!!  Ach nieee, Ty kichawa jesteś !!

Sprawdziłam dzisiaj rano punkt 6.30 ; same dziury, zżarłaś mi cały ser (-: 
ale nie to mnie zmarwitło..... jestem smutna, że byłaś u mnie (pewnikiem spałam) i nie obudziłaś mnie, żeby pogadać.
Ty zołzo ))))
25 marca 2014 11:19 / 4 osobom podoba się ten post
bieta

Sprawdziłam dzisiaj rano punkt 6.30 ; same dziury, zżarłaś mi cały ser (-: 
ale nie to mnie zmarwitło..... jestem smutna, że byłaś u mnie (pewnikiem spałam) i nie obudziłaś mnie, żeby pogadać.
Ty zołzo :-)))))

Nastepnym razem sie poprawię ;-)))  Daruj ja egoistka, zżarłam co było i zwiałam ;-)))
25 marca 2014 11:32 / 5 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dzien doberek co  ja sie nawkurzam za nim na jakis temat dzis wejdze Co jest pokazuje mi upss taki temat nie istnieje tez tak macie czasami czy to u mnie tylko????Miłego dzionka:)))))))))))00 Az mnie diabli biora bo to nie poraz pierwszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

U mnie jest ten problem, gdy nacisnę dwa razy klawiszem myszki. Jeśli tylko raz, to wszystko ok. Sprawdźcie u siebie.

Tak w ogóle to dzień dobry. Rano mielismy śnieg na polach, lecz stopniał i jest tylko trochę chłodno. Mieszkam w miejscu niezwykłym, pierwszy raz w czyms takim - wieś liczy sobie jakieś 10 domostw. Ale wszystkie są ogromne i fajnie w środku rozplanowane. Dom mojej babci mieści w sobie trzy wygodne, samodzielne mieszkania. Drewniane żaluzje przy oknach i kwiaty na parapetach zewnętrznych oraz wokół domu - ładnie! I mimo tego, że to prowincja, mam stacjonarny internet. Vivat Bawaria!
25 marca 2014 11:35 / 2 osobom podoba się ten post
Moja PDP zaszalala wczoraj w zakupach z Bofrostu:) a potem pół dnia wysłuchiwalam jakie wszystko drogie i jeszcze kobieta która przychodzi tu sprzątać notabene 10 lat za tą samą kwotę, poprosiła o podwyżkę:) no tego to już było za dużo dla mojej PDP:) tak się zmeczyła tym narzekaniem że zasnęła na fotelu i zwlekła się do łóżka o 3 w nocy:)
25 marca 2014 11:43 / 2 osobom podoba się ten post
dorcia50

Udar pozostawia często trwałe uszkodzenia. Ty masz babcie na tak , a ja miałam po udarze babcie na nie.Na każde pytanie odpowiadała nie.Początki miałyśmy trudne , bo musiałam się poprostu nauczyć , wyczuć kiedy faktycznie czegoś nie chce , a kiedy chce tylko nie potrafi powiedzieć tak.To nie jest łatwe , ale jeżeli obie jesteście cierpliwe to wszystko się ułoży.Ja byłam ze swoją rok. Potem miała serię drobnych udarów , a każdy pozostawiał swoje piętno.Na koniec nie potrafiła nawet łykać.Byłam z nią do końca i chociaż pod koniec lekko nie było to bardzo dobrze wspominam te stellę.Pisałaś , ze zamiast chleba bierze serwetkę , moja wlewała herbatę do zupy mlecznej i różne takie.Musisz jej po prostu pomagać , nieraz wyprzedzać jej ruchy.Bardzo mała szansa, że to się cofnie , raczej z czasem bedzie się pogłębiać.

Jest jeszcze coś przy zaburzeniach mowy, co poznałam dzięki pracy u pdp po wylewie. Mówi się jakieś słowo, lecz chce czegoś zupełnie innego, niz to słowo znaczy. Raz dobry kwadrans moja pdp powtarzała słowo buty, po czym okazało się, że chodzi jej nie o nie, lecz o zestaw ćwiczeń od logopedy. Kilkakrotnie miała podobne napady, denerwowała się, że jej nie rozumiemy. Cierpliwości życzę osobom pracującym z pdp po wylewach, a co do demencji, to mamy tu dział opisujący nasze doświadczenia, polecam!
25 marca 2014 12:53 / 1 osobie podoba się ten post
Gdzie są wszycy? Myślałam,że zawiesił sie komp,nikt nic nie pisze...:)
25 marca 2014 12:57 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Nastepnym razem sie poprawię ;-)))  Daruj ja egoistka, zżarłam co było i zwiałam ;-)))

Nie będziesz żarła mojego jadła no chyba, że polubisz mojego pupilka ;-))))))))))))
25 marca 2014 13:48
wlasnie po rozmowie a kolezanka dowiedzialam sie o leczniczym dzialaniu wody utlenionej poczytalam pare artukulow w internecie i jestem mile zaskoczona slyszalyscie moze cos o tym albo ktoras z Was sprawdzila to kiedys????
25 marca 2014 14:07
magdalena_k

wlasnie po rozmowie a kolezanka dowiedzialam sie o leczniczym dzialaniu wody utlenionej poczytalam pare artukulow w internecie i jestem mile zaskoczona slyszalyscie moze cos o tym albo ktoras z Was sprawdzila to kiedys????

Na pewno ,co wypróbowałam na sobie osłabnia i rozjaśnia meszek nad górna wargą:)Wewnętrznie chyba bym jej nie stosowała,czytałam gdzies ,ze sie dziewczyny młode odchudzaja w ten sposób.....
25 marca 2014 14:09 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Na pewno ,co wypróbowałam na sobie osłabnia i rozjaśnia meszek nad górna wargą:)Wewnętrznie chyba bym jej nie stosowała,czytałam gdzies ,ze sie dziewczyny młode odchudzaja w ten sposób.....

a ja słyszałam w telewizji ,że denaturat jest zdrowszy od wódki....
25 marca 2014 14:09
kasia63

ja wyczytalam duzo wiecej na ten temat zainteresowanym polecam poszukanie na necie...
25 marca 2014 14:10
gosia35

a ja słyszałam w telewizji ,że denaturat jest zdrowszy od wódki....

Smacznego:):):)Hi hi hi
25 marca 2014 14:11 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Nie będziesz żarła mojego jadła :-) no chyba, że polubisz mojego pupilka ;-))))))))))))

jejku ile Ty masz jedzenia;0
sam nabiał hihihihi
25 marca 2014 14:12
kasia63

Smacznego:):):)Hi hi hi

Wiesz Kasia ,że Ci co piją mają się nieżle ,dziękuję nie spożywam alkoholu