Ruch to zdrowie - propozycje ćwiczeń

01 czerwca 2014 22:03
giunta

Odpoczniesz i będzie dobrze :)

No musze ,,,rower,kijki i bieganie,,,dzien za dniem,,czy ja jestem jeszcze normalna ??teraz musze siedziec na tyłku,,,,
01 czerwca 2014 22:03 / 1 osobie podoba się ten post
giunta

Wszystko po kolei ;)

Kurde teraz powaznie jak nigdy... Chcę chodzić z tymi kijkami ale nie wiem jak to zrobić.Muszę chyba zrobić sobie intrnetowy kurs chodzenia
01 czerwca 2014 22:05
fiona

na co masz ochote :)) Masz wybór rano rowerek po południu kijki a wieczorem opiekunkowo:))

wiesz fiona masz rację muszę faktycznie wietrzyć łepetynę aby pózniej głupot nie pisać
01 czerwca 2014 22:09
gosia kijki przewaznie sie reguluje do wzrostu nigdy nie chodz z kijami z przodu musisz regularnie sie nimy podpychać ,pamiętaj oddychac głeboko i to ma być szybki marsz :) Przed marszem zrób sobie llekie rozciąganie z kijami skłony wyrzuty i etc i do marszu jestem instruktorem nordic walking jak coś pytaj :) Ja nie niestety nie chodze za często z kijami teraz bo mam psiaki 2 i nie daje rady smycze ,kije psy :) wole biegać ze stadem :) pozdrawiam
01 czerwca 2014 22:11
oooooo poczekaj .....
01 czerwca 2014 22:12
fiona mam kijki teraz ,do jakiej wysokości mam je uregulowac?
01 czerwca 2014 22:16 / 1 osobie podoba się ten post
reguluje sie je do wzrostu ,wiesz najlepiej wyreguluj je do połowy zeber aby nie były za długie ani za krotkie :)dsprawdz aby było tobie wygodnie się nimi tak jakby odpychac :) na zasadzie biegu narciarskiego
01 czerwca 2014 22:19
gosia35

Kurde teraz powaznie jak nigdy... Chcę chodzić z tymi kijkami ale nie wiem jak to zrobić.Muszę chyba zrobić sobie intrnetowy kurs chodzenia

Ja z kijkami nie pomogę. Nigdy nawet tego nie próbowałam :)
01 czerwca 2014 22:20
uregulowałam,a jak chodzić?prawa noga lewa ręka czy jak?
01 czerwca 2014 22:30
gosia35

uregulowałam,a jak chodzić?prawa noga lewa ręka czy jak?

Juz wiem,właśnie czytam o NW jutro 6 rano grzeję na trasę.
01 czerwca 2014 22:31
prawa lewa,marsz odpychaś sie kijami szybko,pewnie to ma byc marsz :) Po którym powinny boleć ,łopatki triceps i biceps nogi,nogi zalezy od wytrenowania :)
01 czerwca 2014 22:34
giunta

Ja z kijkami nie pomogę. Nigdy nawet tego nie próbowałam :)

Pamietasz Giunta jak mówiłam ze nie lubie biegac :) Pół roku i biegam :))
01 czerwca 2014 22:43 / 1 osobie podoba się ten post
fiona

Pamietasz Giunta jak mówiłam ze nie lubie biegac :) Pół roku i biegam :))

Pamiętam :) Jakby mi ktoś kilka lat wstecz powiedział, że będę biegać i to dobrowolnie, to pewnie bym się śmiała :) Może się człowiekowi w głowie poprzestawiać to i owo ;) Fajnie, że biegasz!
01 czerwca 2014 22:51 / 6 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj zaliczyłam 80km na rowerze i 2 godziny rejsu statkiem po Narwii.Jestem trochę zmęczona, ale to takie zdrowe zmęczenie.
 Lubie jeździc rowerem, tylko ciągle czasu brak. W moim mieście mamy taką grupę "zdrowo zakreconych" , z którą można w każdą niedzielę rajdować. Więc jak mam wolną niedzielę, to jadę z nimi. Taki ze mnie niedzielny rowerzysta. 
01 czerwca 2014 23:19 / 1 osobie podoba się ten post
Zofija

Ja dzisiaj zaliczyłam 80km na rowerze i 2 godziny rejsu statkiem po Narwii.Jestem trochę zmęczona, ale to takie zdrowe zmęczenie.
 Lubie jeździc rowerem, tylko ciągle czasu brak. W moim mieście mamy taką grupę "zdrowo zakreconych" , z którą można w każdą niedzielę rajdować. Więc jak mam wolną niedzielę, to jadę z nimi. Taki ze mnie niedzielny rowerzysta. 

80 km to naprawde dużo, szacun!