Na wyjeździe #7

20 kwietnia 2014 10:26
ania52

masz racje jakby byla ta swiateczna oprawa to i zal bylby wiekszy...a tak coz...niedziela jak niedziela.ja sie nawet swiatecznie nie zestroilam bo i po co...

Dokladnie nie ma po co.Dla nich to zwykły dzień wolny od pracy.U mnie dziadek jak co dzien zjadł chleb z marmolada,a ja no cóz jako facet to moge sie po jajkach podrapać ha ha.
oj tak...cholera mam zal do calego swiata ze tutaj dzisiaj jestem,a przeciez na wlasne zyczenie...filozof mi sie wlaczyl....
oj tak...cholera mam zal do calego swiata ze tutaj dzisiaj jestem,a przeciez na wlasne zyczenie...filozof mi sie wlaczyl....
20 kwietnia 2014 10:27 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

masz racje jakby byla ta swiateczna oprawa to i zal bylby wiekszy...a tak coz...niedziela jak niedziela.ja sie nawet swiatecznie nie zestroilam bo i po co...

Nie no,niedziela w końcu jest-czyste spodnie od dresu załozyłam i koszulkę też:):):) hi hi hi
20 kwietnia 2014 10:28
ORIM

Dokladnie nie ma po co.Dla nich to zwykły dzień wolny od pracy.U mnie dziadek jak co dzien zjadł chleb z marmolada,a ja no cóz jako facet to moge sie po jajkach podrapać ha ha.

no a ja nawet jajek nie mam coby sie podrapac...wyobraznie musze uruchomic,ze wypozyczonego drapie ha ha...od razu lepiej na duszy jest
20 kwietnia 2014 10:29 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Nie no,niedziela w końcu jest-czyste spodnie od dresu załozyłam i koszulkę też:):):) hi hi hi

uhahalam sie...ja nawet bielizne czysta wlozylam ha ha
20 kwietnia 2014 10:32 / 5 osobom podoba się ten post
ania52

Wiekszy żal i ciężar na duszy byś miała jakby Ci na wtorek poświąteczny termin w pośredniaku wypadał....weź nie marudź:)filozofa trzasnij w łeb!!!:):):):)Inni maja gorzej-ta myśl zawsze humor mi poprawia:):):)
20 kwietnia 2014 10:32 / 1 osobie podoba się ten post
Kurde, że też musiałam się zdenerwować w tak piękny dzień!

Oglądamy z babcią transmisję z nabożeństwa ewnagelickiego, bo innej nie było, zbór pełen młodych ludzi, oczy przecieram ze zdumienia, minimum połowa z Azji i Afryki, obok pastora Niemca pastorka urodzona w Etiopii, atmosfera wspaniała, radosna, zespół młodzieżowy gra i śpiewa, i takie tam... Wchodzi najstarszy wnuczek babci do pokoju, ani dzien dobry, ani pocałuj mnie w d... On jest dziwny tak w ogóle, cierpi wyraźnie za miliony, niech cierpi, nie moja broszka. Gapi się na nas chwilę i wychodzi bez słowa. Pół godzinki później dzwonią do drzwi jakieś dzieciaki w lokalnych, ludowych marynarkach, z piękną, zapaloną lampą. Domyślam się, że chcą zapalić świecę w kuchni, bo córka babci tam zostawiła, trafiony, zatopiony, tak jest. Pytam, co daje im się za tę usługę, mówią, że pieniądze lub słodycze. Pytam babcię, czy ma drobne, mówi coś tam i śmieje się, ale ani ja, ani młodzi nic nie rozumiemy. Wołam wnuczka, nikt się nie odzywa. Szczęśliwie w kuchni są słodycze świąteczne, pakuję trochę dzieciom. Wychodzą. W przedpokoju widzą świecę, mało elegancką, ale świeca. Pytają, czy zapalić, mówię że tak, wyjaśniam, że jestem cudzoziemką i nie bardzo rozumiem co się dzieje. Chłopiec zapala świecę, a obok leżą dwie małe czekolady, dwie monety po 2 euro i kartka, że to dla nich. Gdyby nie przypadek, nie dostaliby tego.

Jezu, jak mnie wkurzają takie sytuacje - córka babci widziała się ze mną, mogła mi powiedzieć, albo ten dziwny wnuczek, który zajrzał do pokoju nie wiadomo po co. Czy ja mam obowiązek oglądać kąty w przedpokoju, by zauważyć jakieś nowe rzeczy? Ja chcę do mamy!
20 kwietnia 2014 10:35 / 1 osobie podoba się ten post
Romanko-bądź człowiekim i nie powiększaj dzis grona marudzących!!!!!To tylko swięta w D-żadne aj waj,nie pierwsze i nie ostatnie nasze:)Napisz co wesołego ciekawego:):):):)
20 kwietnia 2014 10:36 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Wiekszy żal i ciężar na duszy byś miała jakby Ci na wtorek poświąteczny termin w pośredniaku wypadał....weź nie marudź:)filozofa trzasnij w łeb!!!:):):):)Inni maja gorzej-ta myśl zawsze humor mi poprawia:):):)

tak jest,filozof w leb dostal...pomyslalam ze dniowka niezla leci,jescie mam,wino wczoraj dostalam to do obiadu chlapne...zycie piekne na emigracji jest...
20 kwietnia 2014 10:36
No ale jednak trochę smutno.
Ja szczególnie sentymentalna nie jestem, ale dzisiaj to mi jednak smutno.
20 kwietnia 2014 10:37 / 1 osobie podoba się ten post
A co?Źle? Tak sie tu ubieram bo wygodnie:)Dla babuszki się stroic nie myslę:):):)Nawet je wyprasowalam wczoraj-ha ha ha
20 kwietnia 2014 10:40 / 5 osobom podoba się ten post
ania52

tak jest,filozof w leb dostal...pomyslalam ze dniowka niezla leci,jescie mam,wino wczoraj dostalam to do obiadu chlapne...zycie piekne na emigracji jest...

Piekne to może za duzo powiedziane ,ale.....my mamy pracę a inne nasze znajome czy kolezanki nie maja ,te to moga sobie pojęczec ,my nie mamyb powodu.Że daleko od domu?że w obcym kraju?I co z tego?!I tak jestesmy w o niebo lepszej sytuacji ......Zawsze trzeba wyciągac pozytywy  zamiast z uporem maniaka doszukiwac się rzeczy negatywnych.Niczemu to nie sluzy i kiepski nastrój potęguje!!!!! 
20 kwietnia 2014 10:41 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

no a ja nawet jajek nie mam coby sie podrapac...wyobraznie musze uruchomic,ze wypozyczonego drapie ha ha...od razu lepiej na duszy jest

Jak ma Ci to pomóc to sie poskrabaj tu i tam:):):):)
20 kwietnia 2014 10:43 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Romanko-bądź człowiekim i nie powiększaj dzis grona marudzących!!!!!To tylko swięta w D-żadne aj waj,nie pierwsze i nie ostatnie nasze:)Napisz co wesołego ciekawego:):):):)

Popieram Kasie :) Czekamy na coś wesołego?