Na wyjeździe #7

03 kwietnia 2014 22:23
i tu sie Romanko mylisz, bo przeniosla sie w inna szafe a minelo juz 9min, a ja nadal spokojna
03 kwietnia 2014 22:26 / 2 osobom podoba się ten post
kaska_45

w nast tyg zjezdzam do domu,trzeba bylo corke prosic o interwencje w firmie by mnie stąd zabralijest dziewczyna na zastepstwo ale ze slabym niemieckim teraz tylko by corka sie na nia zgodzila.

Przypomina mi sie sytuacja z moją Gretą. Dokładnie opisałam sytuację z PDP do agencji i prosiłam o znalezienie opiekunki z odpowiednimi prezdyspozycjami. Ponieważ nie mogli znaleść nikogo wśród doświadczonycch opiekunek, to zwerbowali osobę 65-letnią z prawie żadną znajomością języka, która wcześniej byłana 2 łatwych Stellach (pod względem obciążeń demntywnych). Po tygodniu gehenny nastąpił krach i opiekunka musiała wracać do Polski, a PDP została umieszczona w placówce opiekuńczej.
To jest dramat, że niektóre agencje działaja tak bezwzględnie, niejako po trupach do celu. Liczy sie dla nich tylko kasa. Za wszelką cenę chcą utrzymać klienta  chociażby o kolejny miesiąc. To jest potworność. Mnie też jak wysyłali, to ukryli stan faktyczny PDP.
03 kwietnia 2014 22:31
kaska_45

i tu sie Romanko mylisz, bo przeniosla sie w inna szafe a minelo juz 9min, a ja nadal spokojna

Podziwiam szczerze. Nie chcesz iść do łóżka a posprzątać jutro rano?
03 kwietnia 2014 22:36
romana

Podziwiam szczerze. Nie chcesz iść do łóżka a posprzątać jutro rano?

nie no ja chce iśc do lozka,ale ona nadal walczy z bluzkami,teraz widze, ze ze skarpetkami,nie wiem czemu ja spokojna jestem,mam demencje
03 kwietnia 2014 22:42 / 1 osobie podoba się ten post
Czy Twoja pdp nie położy się sama spać? W czym jest problem? Nie chcesz zostawiać bałaganu do jutra? Boisz się o nią?
03 kwietnia 2014 22:51 / 5 osobom podoba się ten post
kaska_45

nie no ja chce iśc do lozka,ale ona nadal walczy z bluzkami,teraz widze, ze ze skarpetkami,nie wiem czemu ja spokojna jestem,mam demencje

Nie uwierzysz ale u nas jest odwrotnie,to ja wywalam rzeczy z szafy,rzucam na łózko i babcia składa nawet dwie godziny. Ponieważ jej kompletnie nic nie interesuje ani tv ,czytanie,robótki ręczne czy cokolwiek tylko chodzi za mną i mamrocze ,to zauważylam,że lubi sobie czasem poskładać. Najpeirw delikatnie wyciągalam jedna rzecz,czy apaszki,a teraz już na hura jak leci. Wtedy mam troszkę ciszy.
03 kwietnia 2014 23:15 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Nie uwierzysz ale u nas jest odwrotnie,to ja wywalam rzeczy z szafy,rzucam na łózko i babcia składa nawet dwie godziny. Ponieważ jej kompletnie nic nie interesuje ani tv ,czytanie,robótki ręczne czy cokolwiek tylko chodzi za mną i mamrocze ,to zauważylam,że lubi sobie czasem poskładać. Najpeirw delikatnie wyciągalam jedna rzecz,czy apaszki,a teraz już na hura jak leci. Wtedy mam troszkę ciszy.

Kazdy sposob jest dobry, byle zajac czyms PDP, i miec troche spokoju. A niech sobie sklada !
04 kwietnia 2014 06:33 / 3 osobom podoba się ten post
Witam skoro świt! Słońce jeszcze nie wstało, lecz ptakom to w niczym nie przeszkadza urządzić sobie poranny koncert. Mamy dziś imprezę w domu, najstarszy wnuczek babci urządza 18tkę. Nie wykluczam, że odtańczymy z babcią kazaczoka na stole...Naród ten nie przestaje mnie zdumiewać, tak negatywnie, jak - częściej - pozytywnie. Wczoraj wpadła wnuczka, mówię, że babcia nie umie już wsadzać części do bardzo prostych puzzli, takich dla 2latka dosłownie. Nic tak nie działa na Niemca pobudzająco, jak stwierdzenie że jakiś inny Niemiec czegoś nie potrafi. Dziewczynka postawiła planszę w pionie, by była lepiej widoczna i wzięła kobiecinę w obroty. Oczywiście sukces, gratulacje z mojej strony i radość w oczach staruszki. Nie po raz pierwszy naszła mię refleksja, że my Polacy za szybko sobie odpuszczamy.

Ciekawych obserwacji miłemu Państwu życzę! I pozdrowienia od szerszenia latającego po pokoju przesyłam!
04 kwietnia 2014 07:19 / 2 osobom podoba się ten post
A mnie caly czas zadziwia ich brak kreatywnosci,ktory nazywam waska specjalizacja.Jak jeden wkreca w lewo kluczem to drugi jest od wkrecania w prawo,no ale moze dzieki temu tak maja postawiona gospodarke.Polak wszystko potrafi i drugiemu nie da zarobic,poza tym kazdy urlop praktycznie spedzamy na remontach w domu ,a oni prosze,wlasnie syn mojej pdp wraca dzis z Dubaju.
04 kwietnia 2014 08:03 / 3 osobom podoba się ten post
A ja dzisiaj pokazałam Babci przez okno, że po Jej ogródku spaceruje sobie pies. Jakbym wiedziała, to bym rolety opuściła. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam, a przynajmniej nie u ludzi w zaawansowanym wieku . Babcia rzuciła wszystko i ruszyła w pogoń za psem, nasza Guinta, może tylko by ją dogoniła, a krzyki takie wydawała, ze na 100%, wszyscy sąsiedzi, którzy jeszcze spali, to zerwali się na równe nogi
04 kwietnia 2014 08:10 / 1 osobie podoba się ten post
romana

Witam skoro świt! Słońce jeszcze nie wstało, lecz ptakom to w niczym nie przeszkadza urządzić sobie poranny koncert. Mamy dziś imprezę w domu, najstarszy wnuczek babci urządza 18tkę. Nie wykluczam, że odtańczymy z babcią kazaczoka na stole...Naród ten nie przestaje mnie zdumiewać, tak negatywnie, jak - częściej - pozytywnie. Wczoraj wpadła wnuczka, mówię, że babcia nie umie już wsadzać części do bardzo prostych puzzli, takich dla 2latka dosłownie. Nic tak nie działa na Niemca pobudzająco, jak stwierdzenie że jakiś inny Niemiec czegoś nie potrafi. Dziewczynka postawiła planszę w pionie, by była lepiej widoczna i wzięła kobiecinę w obroty. Oczywiście sukces, gratulacje z mojej strony i radość w oczach staruszki. Nie po raz pierwszy naszła mię refleksja, że my Polacy za szybko sobie odpuszczamy.

Ciekawych obserwacji miłemu Państwu życzę! I pozdrowienia od szerszenia latającego po pokoju przesyłam!

Życzę udanej balangi, będzie wesoło, tylko uwaga na stół co by nogi mu się nie powylamywaly po tym kazaczoku:):):):):)♡♡♡♡♡
04 kwietnia 2014 08:12 / 2 osobom podoba się ten post
Annika

A ja dzisiaj pokazałam Babci przez okno, że po Jej ogródku spaceruje sobie pies. Jakbym wiedziała, to bym rolety opuściła. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam, a przynajmniej nie u ludzi w zaawansowanym wieku :-). Babcia rzuciła wszystko i ruszyła w pogoń za psem, nasza Guinta, może tylko by ją dogoniła, a krzyki takie wydawała, ze na 100%, wszyscy sąsiedzi, którzy jeszcze spali, to zerwali się na równe nogi :-)

A dogoniła go? Co było dalej? Przerwałaś w najciekawszym momencie.
04 kwietnia 2014 08:21 / 1 osobie podoba się ten post
Piesek to taka słodka malizna, wystraszyła się i uciekła, ale przynajmniej miałam okazję pierwszy raz zobaczyć sąsiada, który wynajmuje tutaj mieszkanie, bo też wybiegł przestraszony. Myślał może, że Babci coś się stało:). On pracuje w Czerwonym Krzyżu, to pewnie wiele rzeczy widział i słyszał .Myślałam, że to jakiś młody chłopak, a to przystojny pan po 40

Babcia chyba nie lubi zwierząt. Wczoraj odwiedził nas trzmiel. Chciałam go jakoś bez szwanku odprowadzić na zewnątrz, a Babcia tylko : Zabij go!, Zabij!
04 kwietnia 2014 08:23 / 2 osobom podoba się ten post
Annika

Piesek to taka słodka malizna, wystraszyła się i uciekła, ale przynajmniej miałam okazję pierwszy raz zobaczyć sąsiada, który wynajmuje tutaj mieszkanie, bo też wybiegł przestraszony. Myślał może, że Babci coś się stało:). On pracuje w Czerwonym Krzyżu, to pewnie wiele rzeczy widział i słyszał :-).Myślałam, że to jakiś młody chłopak, a to przystojny pan po 40 :-)

Babcia chyba nie lubi zwierząt. Wczoraj odwiedził nas trzmiel. Chciałam go jakoś bez szwanku odprowadzić na zewnątrz, a Babcia tylko : Zabij go!, Zabij!

Annika to facet po 40tce już nie jest młody ?!!! Kurna chata to mam w chałupie exponat muzealny? Jak wrócę to zrobię oględziny heheheeee
04 kwietnia 2014 08:27 / 2 osobom podoba się ten post
Kasia00744

Annika to facet po 40tce już nie jest młody ?!!! Kurna chata to mam w chałupie exponat muzealny? Jak wrócę to zrobię oględziny heheheeee

Nie to miałam na myśli . U nas z reguły w Polsce, jak ktoś wynajmuje mieszkanie, to najczęściej jest to osoba 20-parę lat :). Sama wynajmuję młodemu małżeństwu mieszkanie i nikt bardziej stateczny mi  się nie trafił , a szkoda . Wiek w okolicach 40 i wzwyż, jest jak najbardziej interesujący .