Na wyjeździe #7

04 kwietnia 2014 18:13 / 1 osobie podoba się ten post
Annika

Kolejne urodzinki zaliczone :-). Pytałam się Babci czy będą jakieś następne w czasie mojego pobytu tutaj. Powiedziała, że te były ostatnie - uff :-). Tematem przewodnim były zęby. Wszyscy zaczęli opowiadać co z nimi robili, albo co mają zamiar robić. Później jedna pani, która zamówiła karpia wbiła sobie ość do zęba tak niefortunnie, że jej plomba wyleciała i znów się zaczęło od nowa. Wszyscy stwierdzili, że to dlatego, że jej plomba kosztowała 9.50 E :-)( opowiedziała całą historię leczenia tego zęba). Później po obiadku kelnerka przyniosła drewniane wykałaczki (przyznam się, że pierwszy raz widziałam takie coś, opakowane w papierek z napisem - do higieny zębów) i oczywiście wszyscy jak na komendę zaczęli dłubać tym w buzi. Jak dzisiaj usłyszę coś jeszcze o zębach, to zamorduję :-).
Moja Babcia jak zawsze strzeliła "popisówkę". Wszyscy czekali spokojnie na obiadek, a Ona stwierdziła, że to nie jest normalne, aby obiad podawać o 13, bo u Niej je się go o 11.30 i ona jest głodna. Strofowała wszystkich, wybrzydzała, kelnerki skakały koło Niej. W takich chwilach powtarzałam sobie : "To ostatnie takie urodziny tutaj " - i pomagało :-)

Juz tu na forum napisalem na ten temat.Jak jestes na takiej imprezie to nie powtarzaj ze "to ostatnie urodziny tutaj" Popatrz na to z innej strony : jestes najmlodsza na calej imprezie hihi
04 kwietnia 2014 18:13
ORIM

Juz tu na forum napisalem na ten temat.Jak jestes na takiej imprezie to nie powtarzaj ze "to ostatnie urodziny tutaj" Popatrz na to z innej strony : jestes najmlodsza na calej imprezie hihi

A wiesz, że też o tym myślałam
04 kwietnia 2014 18:13 / 2 osobom podoba się ten post
Moja babcia dziś nie omieszkała zaszczycić mnie fochem. Mniej więcej po trzech godzinach takiego focha nie wytrzyałam i zapytałam czy ja jej tu odpowiadam,bo może woli mieć inną opiekunkę...Powiedziałam jej,że za miesiac kończę kontrakt i moge wrocić do domu ,a potem jechać do innej osdoby. Babci foch natychmiast minął,jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki hi,hi
No i tak się zastanawiam,niby ma Al,a jednak coś tam kojarzy. Myśle,ze ona tez ma wrednawy charakterek tylko szybko ją można wyprostować,przynajmniej narazie :)
04 kwietnia 2014 18:14 / 1 osobie podoba się ten post
Annika

A wiesz, że też o tym myślałam :-)

a widzisz ze we wszystkim mozna sie doszukac plusow
04 kwietnia 2014 18:19 / 3 osobom podoba się ten post
robert72

myślę, że po zapoznaniu sie z linkiem ponizej Twoje watpliwości i pozostałych forumowiczów zostaną rozwiane.Temat i obowiazek ten znam z AUTOPSJI.

http://www.zoll.de/DE/Fachthemen/Arbeit/Meldungen-bei-Entsendung/meldungen-bei-entsendung_node.html

Przeczytałam artukuł i jestem świadoma,ze mnie rąbią na pensji,ze być może jestem tu póllegalnie i co z tego? Mam zadzwonic do agencji i im powiedzieć,zeby natychmiast podnieśli mi stawkę bo przeczytałam w necie? Gdyby zorganizować jakąs ogólnopolskią akcję,jakies protesty,o strajkach nie wspomnę,to moze i coś bysmy wskórały,tak jak pielęgniarki,a pojedynczo to mozemy co najwyżej pokiwać głową
04 kwietnia 2014 18:34
Ivanilia 40-zejdż na ziemie.Ani strajki,ani protesty-nie ma związku zawodowego opiekunek.Nikt za nami nie stoi.
Wiem,że zdajesz sobie z tego sprawę.
Jedynym wyjściem byłoby odmawianie podejmowania pracy poniżej pewnego minimum,ale oczywiście jest to po prostu nierealne.
Może ja nazbyt czarno to widzę,ale gdzieś tam kołacze mi się myśl,że być może będę zmuszona podjać pracę za jakieś 1300 czy 1400e,bo nic lepszego nie znajdę-i pewnie też będę się jednak cieszyć.Tfu,tfu-oby tak nie było.
04 kwietnia 2014 18:47
No ja poki co marze aby choć 1k ojro dostac za pierwszy wyjazd...
04 kwietnia 2014 18:51 / 1 osobie podoba się ten post
nomka

No ja poki co marze aby choć 1k ojro dostac za pierwszy wyjazd...

Nomusiu kochana:)Chyba nie planujesz wolontariatu w D??????????
04 kwietnia 2014 18:53 / 1 osobie podoba się ten post
No skąd :) ale język język! pozniej bede pyszczyc ale poki co musze byc pokorna :) chyba, ze sie trafi slepej kurze ziarno...
04 kwietnia 2014 19:15
u mnie zaczyna się burza
04 kwietnia 2014 19:22 / 3 osobom podoba się ten post
Burzą ożywczą
Wonią ozonu
Lekką szarością
Co już osiada
Świergotem ptaków
Pośród błyskawic
Mrukliwym grzmotem
Wiosna się skrada
04 kwietnia 2014 19:33
matko i znowu sobota i niedziela dwa dni których tu nie lubię:( ale jak miną to zostanie szczęśliwe 7
04 kwietnia 2014 19:38 / 3 osobom podoba się ten post
zjezdzam we wtorek do domu,zmienniczka jakos dziwnie bo dopiero w srode przyjedzie,ciesze sie przeokropnie ale z drugiej strony jakis zal.No ale tak mialo byc chyba:):)
04 kwietnia 2014 19:40
jowitaliber

u mnie zaczyna się burza

u mnie sie blyskalo w pokoju jak pilysmy kawe:)
04 kwietnia 2014 19:49 / 2 osobom podoba się ten post
kaska_45

u mnie sie blyskalo w pokoju jak pilysmy kawe:)

a usmiechnelas sie? bo moze zdjecia Ci robili i nie widzialas????:)))))))))))))))))))))))))))))))