Na wyjeździe #7

04 kwietnia 2014 15:03
kasiachodziez

Niech mnie ktoś oświeci co znaczy organizacja czasu wolnego pacjenta???
Tzn robienie za małpkę żeby mu się nie nudziło?

Otóż to;)
Zależy jeszcze na jaką pdp ,bądź jakiego się trafi:)
04 kwietnia 2014 15:05
kasiachodziez

wolny czas dla Madzi:))

Dzieki :))))))))
04 kwietnia 2014 15:09
magdalena_k

no widzisz  odrazu inaczej zawsze wiedzialam ze mozna na Ciebie liczyc:)))))))))))))

eeeeeeee a czemu zniknelo:((((((

takiego ładnego posta miałam napisanego do ciebie i wszystko zniknęło:(((
ja chciałam cie przeprosić że cię zestresowałam i ramach rekompesaty chciałam zapytać czy ci wolny czas zoorganizować w końcu opiekunką jestem:))))))))
04 kwietnia 2014 15:19
kasiachodziez

ja chciałam cie przeprosić że cię zestresowałam i ramach rekompesaty chciałam zapytać czy ci wolny czas zoorganizować w końcu opiekunką jestem:))))))))

no widzialam  widzialam ladny byl:)
wiesz co dzisiaj zaraz mi PDP przywioza ale jutro bede miala chwilketo mozemy sie umowic a potem dopiero za 5 tyg bo sie do domku zmywam jutro:)))))
04 kwietnia 2014 15:22 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

Magda lubi konno jeżdzić,weżmiesz ją na  barana i powozisz troche,zawsze to lepsze jak za malpke robić chyba, co?Madzialeno,prawda?
04 kwietnia 2014 15:25 / 1 osobie podoba się ten post
kaska_45

Magda lubi konno jeżdzić,weżmiesz ją na  barana i powozisz troche,zawsze to lepsze jak za malpke robić chyba, co?Madzialeno,prawda?

Kasia a Tobie zycie mile???? masz szczescie ze daleko jestes:)))))
04 kwietnia 2014 15:54
magdalena_k

no widzialam  widzialam ladny byl:)
wiesz co dzisiaj zaraz mi PDP przywioza ale jutro bede miala chwilketo mozemy sie umowic a potem dopiero za 5 tyg bo sie do domku zmywam jutro:)))))

Super ja za ok 5tyg. też będe znowu w DE to się umówimy na wolny czas:))
04 kwietnia 2014 15:57
magdalena_k

Kasia a Tobie zycie mile???? masz szczescie ze daleko jestes:)))))

Za te "pogróżki"zaraz zły moderator wkroczy do akcji:)))))))))
04 kwietnia 2014 16:53
Do przemyśleń...
http://www.finanzamt.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1447&Itemid=176
04 kwietnia 2014 16:57
To na dokładkę jeszcze coś...
http://www.finanzamt.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=66&Itemid=123
04 kwietnia 2014 17:09
Robercie ,jest to biuro podatkowe ,podejrzewam,ze "najlepsze " z wszystkich .Chwala im za to ,ze pisza o tym ,ale dla mnie to ....naganiacze klientow.Wszystko co pisza to ...........u nich ....NAJ.dzial -uprawnienia ...tez ciekawy .Kasa ,kasa ..........to jest biznes.......to nie troska o Nas .
04 kwietnia 2014 17:29
zosia_samosia

Robercie ,jest to biuro podatkowe ,podejrzewam,ze "najlepsze " z wszystkich .Chwala im za to ,ze pisza o tym ,ale dla mnie to ....naganiacze klientow.Wszystko co pisza to ...........u nich ....NAJ.dzial -uprawnienia ...tez ciekawy .Kasa ,kasa ..........to jest biznes.......to nie troska o Nas .

myślę, że po zapoznaniu sie z linkiem ponizej Twoje watpliwości i pozostałych forumowiczów zostaną rozwiane.Temat i obowiazek ten znam z AUTOPSJI.

http://www.zoll.de/DE/Fachthemen/Arbeit/Meldungen-bei-Entsendung/meldungen-bei-entsendung_node.html
04 kwietnia 2014 17:52 / 1 osobie podoba się ten post
Kolejne urodzinki zaliczone . Pytałam się Babci czy będą jakieś następne w czasie mojego pobytu tutaj. Powiedziała, że te były ostatnie - uff . Tematem przewodnim były zęby. Wszyscy zaczęli opowiadać co z nimi robili, albo co mają zamiar robić. Później jedna pani, która zamówiła karpia wbiła sobie ość do zęba tak niefortunnie, że jej plomba wyleciała i znów się zaczęło od nowa. Wszyscy stwierdzili, że to dlatego, że jej plomba kosztowała 9.50 E ( opowiedziała całą historię leczenia tego zęba). Później po obiadku kelnerka przyniosła drewniane wykałaczki (przyznam się, że pierwszy raz widziałam takie coś, opakowane w papierek z napisem - do higieny zębów) i oczywiście wszyscy jak na komendę zaczęli dłubać tym w buzi. Jak dzisiaj usłyszę coś jeszcze o zębach, to zamorduję .
Moja Babcia jak zawsze strzeliła "popisówkę". Wszyscy czekali spokojnie na obiadek, a Ona stwierdziła, że to nie jest normalne, aby obiad podawać o 13, bo u Niej je się go o 11.30 i ona jest głodna. Strofowała wszystkich, wybrzydzała, kelnerki skakały koło Niej. W takich chwilach powtarzałam sobie : "To ostatnie takie urodziny tutaj " - i pomagało
04 kwietnia 2014 18:03 / 1 osobie podoba się ten post
Anetko,i tym ciekawym wykładem o zębach zostałaś naszym opiekunkowym specjalistą od uzębienia:))) tylko rozumiesz że to fucha w formie wolontariatu............
Gratuluję:))))))))
04 kwietnia 2014 18:05 / 2 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Anetko,i tym ciekawym wykładem o zębach zostałaś naszym opiekunkowym specjalistą od uzębienia:))) tylko rozumiesz że to fucha w formie wolontariatu............
Gratuluję:))))))))

Jeszcze gdyby mi się trafiły ze dwa takie wykłady, to byłabym mądrzejsza od dentysty , przynajmniej na terenie Niemiec .

No dobrze Kasiu, nie będe mordowała nikogo, ale idę sobie , bo normalnie mam wrażenie, ze moje wszystkie ząbki się ruszają .
Gdzie ta moja Babcia ? Babciu nadchodzę!!!! Posłucham sobie innego narzekania dla odmiany, albo polatamy ze szmatką