Na wyjeździe #7

15 kwietnia 2014 18:31 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Czy Wasi PDP tez mają taką przedwiąteczna histerie zakupową jak mopja babuszka-dwie nas tylko a zakupów jak dla pułku wosjka:)Najwięcej dla kota,zeby z glodu nie padł przez te wolne dni:):):):Istne wariatkowo!Juz to przerabiałam na BN ale teraz PDP przegina normalnie:)

U mnie też, oprócz owieczki w zamrażalniku, żadnych oznak Świąt.
Na szczęście :))))
15 kwietnia 2014 20:04
witam koleżanki jestem na pierwszym wyjeżdzie w Monchium i proszę o pomoc skąd wziąć internet? córka podopiecznej gdzieś pobiegła szybko i kupiła 7 dni za 19,90 nie liczę że będzie co tydzień inwestowała w internet 20 euro POMOCY !!!! Zdrowych i Wesołych Świąt Wam życzę i pozdrawiam wszystkich
15 kwietnia 2014 20:09 / 1 osobie podoba się ten post
To jest uroda demencji, że w pewnej chwili opiekunka ma ochotę walić głową o ścianę...
15 kwietnia 2014 20:10
thira

witam koleżanki jestem na pierwszym wyjeżdzie w Monchium i proszę o pomoc skąd wziąć internet? córka podopiecznej gdzieś pobiegła szybko i kupiła 7 dni za 19,90 nie liczę że będzie co tydzień inwestowała w internet 20 euro POMOCY !!!! Zdrowych i Wesołych Świąt Wam życzę i pozdrawiam wszystkich

z tego co wiem to w aldiku jest za 25 euro i to chyba na miesiac jest ale nie wiem dokladnie  ,pozdrawiam
15 kwietnia 2014 20:14
thira

Jak ona taka chętna do wydawania pieniędzy to niech lepiej zainwestuje w stałe łącze. Na pewno wyjdzie taniej , a i połączenie na pewno bedzie duzo lepsze i bez żadnego limitu.
Witaj wśród nas.

15 kwietnia 2014 20:15
wisienka

Jak ona taka chętna do wydawania pieniędzy to niech lepiej zainwestuje w stałe łącze. Na pewno wyjdzie taniej , a i połączenie na pewno bedzie duzo lepsze i bez żadnego limitu.
Witaj wśród nas.

dokladnie bo jak zalozy internet to jest lepjej bo w tedy gdy pdp dzwoni sobie to ma za darmo  ;) oczywiscie na stacjonarne 
15 kwietnia 2014 20:16 / 1 osobie podoba się ten post
Nenciii

z tego co wiem to w aldiku jest za 25 euro i to chyba na miesiac jest ale nie wiem dokladnie  ,pozdrawiam

15 euro z Aldi internet kosztuje. Z tym, że na początek trzeba kupić starter za 12.99. Więc pierwszy miesiąc wychodzi drożej.
15 kwietnia 2014 20:25
MeryKy

15 euro z Aldi internet kosztuje. Z tym, że na początek trzeba kupić starter za 12.99. Więc pierwszy miesiąc wychodzi drożej.

No ja tak kupuje, tylko na początek jeszcze musiałam dodatkowo kupic sticka, a tem kosztował cyba ok. 40 €
Ale niech ona próbuje wywalczyc stałe łacze. na pewno wyjdzie taniej i lepsza jakosc.
15 kwietnia 2014 20:32
MeryKy

Ja też sie nad tym zastanawiałam, bo znam osobę która się dużego majątku na giełdzie dorobiła. Ale ja nie mam zielonego pojęcia o tym? Czy trzeba mieć maklera giełdowego? Czy można samemu inwestować? Żeby nie zaśmiecać tematu no chyba, że załozy się oddzielny o giełdzie,  mogłabyś mi podać na meila co czytasz( linki) ewentualnie może masz coś w pdf-ie?

Tylko czekać aż Syliaa tu coś dopisze? :)

Maklerzy oficjalnie często gadają głupoty, a ich rekomendacje jakie akcje kupić słyną z tego, że są mało skuteczne. Polecą Ci akcje, na których zarobisz 30% w ciągu roku i uznają, że to jest szczyt, a sama wybierzesz takie, które dadzą Ci kilkaset procent, oczywiście nie po miesiącu.Najlepiej więc inwestować samemu. Przede wszystkim musisz przeczytać minimum dwie książki, wyszło już sporo pozycji polskich praktyków giełdy, grających od lat. Amerykańskich milionerów, którzy dorobili się na giełdzie (Buffet, Graham) na razie nie polecam, to inny kraj.  Musisz znać podstawową terminologię, co to jest analiza fundamentalna i techniczna, i ciągle iść dalej. Fachowcy z tego korzystają i aby zrozumiec ich rady, trzeba wiedzieć, co to jest trend boczny, poziom wsparcia czy oporu, odwrócony spodek itd. Stan idealny to samodzielne tworzenie wykresów lub przynajmniej umiejętność ich rozumienia. Są do tego programy komputerowe nawet. Ludzie po ekonomii mają łatwiej, ale to nie znaczy, że inni się nie nauczą.Tworzenia nowego topiku bym nie popierała, bardzo mało kobiet gra na giełdzie i zemrze to śmiercią naturalną. Jeśli osoba, która dorobiła się majątku na giełdzie jest otwarta, to taki mistrz najwięcej Cię nauczy od strony praktycznej. Jednak sporo graczy zachowuje wiedzę dla siebie,a konkurencję wręcz chamsko tępi. Giełda jest też pełna przewałów różnego typu, również ze strony tzw. drobnych inwestorów, naganiających na wzrosty i spadki. Po pewnym czasie cżłowiek wie, kogo warto, a kogo nie warto słuchać.

Napisz do mnie na maila, to Ci podam tytuły, które warto przeczytać, ja mam 2 na własność, a reszte biorę z biblioteki dobrze zaopatrzonej. 

W internecie można grać wirtualnie, taka zagrywka przygotowawcza, zanim odda się spółkom swoje pieniądze. Ja nie grałam, wolę w tym czasie coś przeczytać.
15 kwietnia 2014 20:36
No i babuszka tak się nakręcała od rana przedświąteczną gorączką ,że ciśnienie jej skoczyło(165/120 i puls 100), niebezpiecznie wysoko,dobrze że sąsiadka miała aparat do mierzenia-wezwałam Pfl.Dostała dodatkową porcję tabletek i teraz czekam,około 21ej ma jeszcze raz przyjechać.Babuszka na hasło szpital doznala cudownego ozdrowienia.....Ale to juz drugi raz taki incydent w ciągu 3 tyg jak jestem....sypie mi sie Helenka czy jak?????
15 kwietnia 2014 20:41
wisienka

No ja tak kupuje, tylko na początek jeszcze musiałam dodatkowo kupic sticka, a tem kosztował cyba ok. 40 €
Ale niech ona próbuje wywalczyc stałe łacze. na pewno wyjdzie taniej i lepsza jakosc.

Tak tylko na stałe łącze trzeba czekać około m-ca. Ja stick kupiłam sobie w Polsce bez Simlocka. I działa :)
15 kwietnia 2014 20:45
MeryKy

Tak tylko na stałe łącze trzeba czekać około m-ca. Ja stick kupiłam sobie w Polsce bez Simlocka. I działa :)

Jak moja córka tu przyjeżdzała tez tak zrobiła, Wyszłło jej taniej.
15 kwietnia 2014 21:47
A co to dzis taki zastój-krwawy Księżyc tak na Was działa??????
15 kwietnia 2014 22:02 / 1 osobie podoba się ten post
Wygląda na to że albo księżyc albo zbliżające się święta... Taaakaa ciiiiszaaa...
15 kwietnia 2014 22:04 / 1 osobie podoba się ten post
Lili

Wygląda na to że albo księżyc albo zbliżające się święta... Taaakaa ciiiiszaaa...

ja w dole siadze wlasnorecznie wygrzebanym.dopadl mnie po 6 tyg..