Na wyjeździe #8

19 maja 2014 07:27
Barbara niepowtarzalna

Tam zazdrsny to nie , tylko po dwa razy o coś pyta  a ja Ci w ekran wpatrzona i go nie słucham :))))

Hahahaha  skąd ja to znam?? Ja z korzystam z neta jak mojeo w domu nie ma.Teraz mam  dni dla siebie hihihhihi.Natomiast w czwartek wyjeżdżam ale bez laptopa,jak wcześniej zadeklarowałam ,kupuje najtrudniejsze -jak zawsze-krzyżówki i już.
19 maja 2014 07:37 / 2 osobom podoba się ten post
gosia35

Hahahaha  skąd ja to znam?? Ja z korzystam z neta jak mojeo w domu nie ma.Teraz mam  dni dla siebie hihihhihi.Natomiast w czwartek wyjeżdżam ale bez laptopa,jak wcześniej zadeklarowałam ,kupuje najtrudniejsze -jak zawsze-krzyżówki i już.

Bez laptopa? Zostawiasz nas w domu? A jak będziesz potrzebowała naszej rady?Nie podoba mi się ten pomysł , że zastępujesz nasz krzyżówkami.
19 maja 2014 07:54
Sówka

Bez laptopa? Zostawiasz nas w domu? A jak będziesz potrzebowała naszej rady?Nie podoba mi się ten pomysł , że zastępujesz nasz krzyżówkami.

Sowo kochana hihihihihihi .
19 maja 2014 08:12 / 4 osobom podoba się ten post
Witam opiekunkowo,mam dziś Ruhetag caluteńki do 20-tej. Z tego powodu jestem tak zadowlona ,ze chyba dostane "małpiego rozumu" i zaczne po drzewach skakać :) Nie popsuje mi dziś nic humoru,nawet robotnicy którzy od 6.30 ryją w ulicy aż drżą mury :)
19 maja 2014 08:15 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Witam opiekunkowo,mam dziś Ruhetag caluteńki do 20-tej. Z tego powodu jestem tak zadowlona ,ze chyba dostane "małpiego rozumu" i zaczne po drzewach skakać :) Nie popsuje mi dziś nic humoru,nawet robotnicy którzy od 6.30 ryją w ulicy aż drżą mury :)

Podzękuj im, wcześniej Cię obudzili- więc dzień będzie dłuższy. A dodatkowo wykurzą Cię z domu od komputera :)))))

19 maja 2014 08:22 / 2 osobom podoba się ten post
emi

Podzękuj im, wcześniej Cię obudzili- więc dzień będzie dłuższy. A dodatkowo wykurzą Cię z domu od komputera :)))))

O nie,nie to ja obudziłam się wcześniej bo o 6-tej. Musiałam babcię wyszykować na 7.30. To nic,że jestem niewyspana ,najważniejsze że dziś mam dzień bez gadania :)
19 maja 2014 08:27
ivanilia40

O nie,nie to ja obudziłam się wcześniej bo o 6-tej. Musiałam babcię wyszykować na 7.30. To nic,że jestem niewyspana ,najważniejsze że dziś mam dzień bez gadania :)

No robotnicy raczej nie dają Ci pospać, chyba że jesteś z tych co ja- jak masz spać to Ci nie nie przeszkodzi. Jakie plany na dzisiaj?
19 maja 2014 08:35 / 2 osobom podoba się ten post
emi

No robotnicy raczej nie dają Ci pospać, chyba że jesteś z tych co ja- jak masz spać to Ci nie nie przeszkodzi. Jakie plany na dzisiaj?

O 10-tej ide na Zug i jade do Chur. Pochodzę trochę,potem pojadę do Appenzell,a potem moze jeszcze zdązę do lasu w Altstatten. jakby mi czasu zostalo to moze zakupy zrobie.:)
19 maja 2014 09:22 / 5 osobom podoba się ten post
Hihi, pogadałam sobie wczoraj z koleżanką na Skypie i przypomniała mi się taka zabawna sytuacja z dzieciństwa. Siedziałyśmy w kościele, koleżanka miała przy sobie Biblię, którą wertowała i w pewnym momencie mówi do mnie: "Zauważyłaś, że Pan Jezus miał dziwny nawyk? Większość swoich wypowiedzi zaczynał od: zaprawdę powiadam wam..."
19 maja 2014 12:20 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj Babcia wstała uśmiechnięta, dała się zaprowadzić do łazienki wszystko było w porządku. Zjadłyśmy śniadanko i Babcię odmieniło. Posadziłam Ją na kibelku i Ona nie wstanie. Ok, zostawiłam ją na chwilkę. Przyszłam za 10 minut - Ona nie wstanie. To trwało dobre pół godziny. Ja w tym czasie odrobinkę ogarnęłam mieszkanko - Babcia nadal nie chce wstać. Nie pomaga nic. W końcu prawie na siłę Ją wyciągnęłam. Kolejny problem - Ona nie pójdzie na spacer. Zaparła się nogami i koniec. OK. Dzisiaj nie miałyśmy nic zaplanowane, ale np. 2 razy w tygodniu wożę Ją do Caritasu i co w takim wypadku? Powinnam tam być raczej punktualnie, a z fanaberiami Babci, to wcale bym tam nie dojechała. Zależy mi, aby tam dotarła, boja mam w tym czasie wolne i w zasadzie jest to moje jedyne wolne, nie licząc godzinki popołudniowej drzemki Babci. Do Niej nic nie dociera, czasami jest tak grzeczna, czasami robi się, jakby była z kamienia. Nie lubię takich dni jak dzisiaj. Zobaczymy co wymyśli do wieczorka, aby umilić nam ten dzień ...
19 maja 2014 13:01 / 4 osobom podoba się ten post
Fajnie sie zapowiada tydzien ....juz jestesmy po obiadku :)
Corka byla przed obiadem, powiedziala i nawet wydrukowala mape, ze w centrum jest zrobiona plaza i zebym sie wybrala ......a do tego dala mi kase, ze to dla mnie :)

No to poszalejemy dzis hehehehe oby takich dni wiecej bylo ..

..a pytalam sie o rower i powiedziala, zebym przyszla to mi pokaze czy mi bedzie odpowiadal(bo jest meski)
Zycze milego dnia - ja wroce pewnie wieczorkiem
19 maja 2014 13:04 / 7 osobom podoba się ten post
Wiecie co mnie denerwuje ? jak ide gdzies z babcia i spotykamy kogos znajomego babci to Ci ludzie zadaja mi pytania jak by babci nie było obok.Wydaje misie ze niemcy myślą ze Demencja to choroba psychiczna.
Jestem zazenowana taką sytuacją a już na maxa mnie wkurza jak pytaja kiedy wracam do domu i czy tu wróce. Babci ze strachu sie otwieraja oczy i wpada w panikę ,a potem całą noc chodzi i sprawdza czy jestem w pokoju. Chyba wolała bym byc na wsi i spotykać barany tylko.
19 maja 2014 13:22
Uważam że 3/4 rozmów które prowadza koleżanki babci bezceremonialnie obgadujac ja i rodzinę babcia rozumie.
Nie mam siły na te spotkania przy kawce. To jest takie fałszywe ze aż strach.
Na szczescie zostało 4 dni .Co potem nie wiem.
19 maja 2014 13:41 / 2 osobom podoba się ten post
Witam u mnie dzis dzien spiocha!! Ja wstałam o 9 normalnie rozpusta w biały dzien!! A moj pdp nie chciał wstawac no i jak go posadziłysmy z pflegedinst na wozek tak cały czas spi nawet obiadu nie zjadł,A jego zona wstała prosto na obiad i z powrotem do łozka hehehe normalnie jak na wczasach dzis mam hehehehe Miłego popołudnia:)))
19 maja 2014 13:58 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie przerwa dobiega końca zaraz kawka :) I moze moją księżniczke na spacer zabiorę ,ciepło się robi jakieś krótkie spodnie wskazane ,może w kiku coś taniego kupię bo szkoda mi kaski na drogie :))