Na wyjeździe #8

19 maja 2014 18:13 / 5 osobom podoba się ten post
Gosia 1234

Uważam że 3/4 rozmów które prowadza koleżanki babci bezceremonialnie obgadujac ja i rodzinę babcia rozumie.
Nie mam siły na te spotkania przy kawce. To jest takie fałszywe ze aż strach.
Na szczescie zostało 4 dni .Co potem nie wiem.

Mam dokładnie tak samo. Moja babcia zaczepia na ulicy przypadkowych ludzi i zaczyna z nimi rozmowę,ale po jednym zdaniu te osoby zaczynają ze mną rozmowę ,a właściwie wypytują do kiedy tu jestem itp... Ostatnio w restauracji córki babci przeżyłam prawdziwy szok,kiedy po dwch minutach od przywitania,jeden z gości bezczelnie zacząl mnie wypytywać o stan rodzinny. No tak się wściekłam,że powiedzialam mu ze nie rozumiem. Co to za jakiś dziwny nawyk. Ale wpadłam na pomysł,że jak ktoś zacznie mnie wypytywac to ja zaczne tak samo,a jak to nie pomoże to zapytam o ich zarobki,bo wiem że tu sie o tym nie rozmawia...
19 maja 2014 18:52 / 6 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Mam dokładnie tak samo. Moja babcia zaczepia na ulicy przypadkowych ludzi i zaczyna z nimi rozmowę,ale po jednym zdaniu te osoby zaczynają ze mną rozmowę ,a właściwie wypytują do kiedy tu jestem itp... Ostatnio w restauracji córki babci przeżyłam prawdziwy szok,kiedy po dwch minutach od przywitania,jeden z gości bezczelnie zacząl mnie wypytywać o stan rodzinny. No tak się wściekłam,że powiedzialam mu ze nie rozumiem. Co to za jakiś dziwny nawyk. Ale wpadłam na pomysł,że jak ktoś zacznie mnie wypytywac to ja zaczne tak samo,a jak to nie pomoże to zapytam o ich zarobki,bo wiem że tu sie o tym nie rozmawia...

I Ty chcesz chłopa znależć w bogatej CH. ?..... może on miał uczciwe zamiary ?.... a Ty od razu : ja nie panimaju ! :))))))))))
19 maja 2014 18:54 / 4 osobom podoba się ten post
A ja mialam dzis nawet dobry dzien mimo ze garuje jak zawsze z p. Unzifrieden. Na tej wsi gdzie jestem od wczoraj piekna pogoda i dzis na spacerze pchajac wozek z babcia zauwazylam, ze moja osoba wzbudza niezdrowe zainteresowanie czy sensacje. Wczesniej w ogole nie zwracalam na to uwagi, dzis zauwazylam. Niemki: uprzedzajaco grzeczne i falszywie usmiechniete plotkary z zazdroscia w oczach, a Niemcy lustrujacy niby dyskretnie to i owo u mnie. Swoja droga nigdy nie wyjde z domu nawet po chleb jak lumpiara-Niemka. no i cieplo jest wiec spodnice i sukienki letnie! i gleboko w D. mam fleje niemieckie wsiowe :P
19 maja 2014 18:59 / 5 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

I Ty chcesz chłopa znależć w bogatej CH. ?..... może on miał uczciwe zamiary ?.... a Ty od razu : ja nie panimaju ! :))))))))))

Proszę Cię....on miał brwi tak długie jakby nie chciały przestać mu rosnąć ! Paskudny,wścibski facet...
Najlepsze,ze potem zapytał córkę pdp czy ja znam niemiecki,a córka mówi,że :taaak ,Iwona dobrze mówi po niemiecku"..hi,hi
19 maja 2014 20:06 / 1 osobie podoba się ten post
Dobre Ivanilia! Nawet bardzo dobre.
19 maja 2014 20:26 / 3 osobom podoba się ten post
A ja dzisiaj schodzę schodami z ogrodu do pralni a tam w słomianej wycieraczce siedzi jakis zwierzątek. Taka myszka z długim ryjkiem. Obok skórka z mamusi i mniejszego braciszka lub siostrzyczki. Przezył biedaczek jedzac wycieraczke. Jaką trzeba mieć ogromną wole zycia. Był taki słabiutki ze nie uciekał, zaniosłam go do ogrodu pod krzaczek.
Nie miałam potrzeby tam schodzic a jednak....Coś w tym jest.
19 maja 2014 20:48
lena7

A ja mialam dzis nawet dobry dzien mimo ze garuje jak zawsze z p. Unzifrieden. Na tej wsi gdzie jestem od wczoraj piekna pogoda i dzis na spacerze pchajac wozek z babcia zauwazylam, ze moja osoba wzbudza niezdrowe zainteresowanie czy sensacje. Wczesniej w ogole nie zwracalam na to uwagi, dzis zauwazylam. Niemki: uprzedzajaco grzeczne i falszywie usmiechniete plotkary z zazdroscia w oczach, a Niemcy lustrujacy niby dyskretnie to i owo u mnie. Swoja droga nigdy nie wyjde z domu nawet po chleb jak lumpiara-Niemka. no i cieplo jest wiec spodnice i sukienki letnie! :-) i gleboko w D. mam fleje niemieckie wsiowe :P

A coż się tak wyżywasz na tych kobietach ??  Lena !!
19 maja 2014 20:49
Gosia 1234

A ja dzisiaj schodzę schodami z ogrodu do pralni a tam w słomianej wycieraczce siedzi jakis zwierzątek. Taka myszka z długim ryjkiem. Obok skórka z mamusi i mniejszego braciszka lub siostrzyczki. Przezył biedaczek jedzac wycieraczke. Jaką trzeba mieć ogromną wole zycia. Był taki słabiutki ze nie uciekał, zaniosłam go do ogrodu pod krzaczek.
Nie miałam potrzeby tam schodzic a jednak....Coś w tym jest.

Ratuj myszki, ratuj. To miłe zwierzątka.
19 maja 2014 20:50 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Proszę Cię....on miał brwi tak długie jakby nie chciały przestać mu rosnąć ! Paskudny,wścibski facet...
Najlepsze,ze potem zapytał córkę pdp czy ja znam niemiecki,a córka mówi,że :taaak ,Iwona dobrze mówi po niemiecku"..hi,hi

Jak mu w oko wpadłaś to wścibski ;-))  Faceta nie ocenia się po brwiach, Ivanilia spójrz trochę niżej !!!
19 maja 2014 20:54
Zaleciało nepotyzmem, chciałam ją ulokować  w ciepłym domciu z dobrą opiekunką ;-)))
19 maja 2014 20:55 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Jak mu w oko wpadłaś to wścibski ;-))  Faceta nie ocenia się po brwiach, Ivanilia spójrz trochę niżej !!!

A i brwi można zawsze wydepilować ... :))))..... jak tak Ivanilka będzie przesmradzała ten brwi krzaczaste , tamten łysiejący ... oj , cięzko będzie  . :)))))))))))))))
19 maja 2014 20:56 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea- a co mi zostalo? pchanie wozka tylko. A ile sie zasapie to moje :P bo zeby ktos mnie popychal jak ostatnio to moze jednak juz spuszcze oczeta i pokrece glowa ze "Ale to juz bylo i nie wroci wiecej" :-D
Mycha: bo te baby niemieckie na tej wsi co tu jestem sá wyjatkowe flejtuchy. i niech zazdraszczaja. a co! ;-)
19 maja 2014 20:59 / 6 osobom podoba się ten post
A ja jadę jutro do domku. Bilecik już mam. Referencje dostałam takie, że je sobie chyba nad łóżkiem powieszę. Do tego bonus od rodziny za wspaniałą opiekę nad mamą i jestem wolna jak ptaszyna polna. W Polsce zapowiadają nadciągającą falę upałów. Życie oprócz tego, że daje nam czasem w kość potrafi być piękne. Będę mogła kopać i kopać w moim ogródku aż mi kręgosłup pęknie albo lepiej niech nie pęka bo się może jeszcze przydać do dźwigania pdp.
19 maja 2014 21:24 / 5 osobom podoba się ten post
Mycha

Jak temu facetowi tylko brwi było widać,takie okazałe, w dodatku elegancko zakręcające do dołu. No nie da się opisać... A w dół to znaczy gdzie? Do portfela??
19 maja 2014 21:28 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Jak temu facetowi tylko brwi było widać,takie okazałe, w dodatku elegancko zakręcające do dołu. No nie da się opisać... A w dół to znaczy gdzie? Do portfela??

Może być, też dobre miejsce dla Twojego wzroku ;-))))