21 maja 2014 21:23 / 2 osobom podoba się ten post
ZofijaMichasia, ksiądz też jest grzesznikiem i nie mam zamiaru wynosić ich na ołtarze. Są tylko narzędziami, chociaż bardzo niedoskonałymi, poprzez które Pan Bóg udziela wierzącym łask. Oni za swoje grzechy, szczególnie te którymi sieją zgorszenie odpowiedzą srodze............. ale Ty przecież nie masz uprawnień do spowiadania............ Dziwi mnie , że jakoś wszyscy, którzy nie jako mają na bakier z KK tak zajadle atakują kler, jakby w tym szukali usprawiedliwienia dla siebie. To nie tak, nie tędy droga................
Przepraszam za ten post i juz więcej nie chcę pisać w tej materii.
Nie przepraszaj za post,ja się na pewno nie pogniewam,ale innymi oczami patrzę na instytucję jaką jest kościół i wszystkich nie mierzę jedną miarą,Podałam tylko przykład z mojego środowiska. Lękasz się, że Cię zabiją, gdy stracisz miecz?Sam odrzuć miecz. Lękasz się,że Cię okradną? Sam rozdaj, co masz. A wtedy odzyskasz wolność, niesłychaną wolność od lęków tego świata. Przede wszystkim odzyskasz siebie. Zobaczysz w sobie coś, czego rdza nie niszczy i robak nie zjada. I wtedy, dopiero, wtedy okażesz się prawdziwym przyjacielem siebie. Będziesz taki jaki jesteś. ks. Józef Tischner