Wypieki

18 grudnia 2015 07:32 / 2 osobom podoba się ten post
18 grudnia 2015 07:56 / 1 osobie podoba się ten post
Nie,no Basia czy Ty dziecko serca nie masz???O bladym świcie takie rarytasy????Co to?Wygląda mi na pampuchy z kapusta i grzybami:)
18 grudnia 2015 08:22 / 3 osobom podoba się ten post
Sorry ze dopiero teraz przepis ale wcielo mi calego posta i wczoraj nie chcialo mi sie 2 raz pisac.                                             Paszteciki z pieczarkami i cebula:)                                                                                                                                                            2.5szkl.maki       1paczka suchych drozdzy     1 jajko    3/4szkl.wrzacej wody,do wody 1 duza lyzka zimnego masla     3/4szkl.mleka     sol,pieprz,ulubione przyprawy     1 lyzeczka cukru                                                                                                    Skladniki wrzucic do miski i dobrze wymieszac.Ciasto odstawic i zrobic farsz.Ciasto nie musi wyrosnac,rosnie podczas smazenia.Zdjecia jak wykonac wstawilam powyzej.Smacznego:)                                                                                                              
18 grudnia 2015 08:25 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Nie,no Basia czy Ty dziecko serca nie masz???O bladym świcie takie rarytasy????Co to?Wygląda mi na pampuchy z kapusta i grzybami:)

Kasiu to sa wlasnie paszteciki ,smazy sie je jak paczki ale nie naciagaja tluszczem,bardzo szybko sie je robi:)
18 grudnia 2015 09:01
Barbara48

Kasiu to sa wlasnie paszteciki ,smazy sie je jak paczki ale nie naciagaja tluszczem,bardzo szybko sie je robi:)

A przepisik?
18 grudnia 2015 09:08 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Sorry ze dopiero teraz przepis ale wcielo mi calego posta i wczoraj nie chcialo mi sie 2 raz pisac.                                             Paszteciki z pieczarkami i cebula:)                                                                                                                                                            2.5szkl.maki       1paczka suchych drozdzy     1 jajko    3/4szkl.wrzacej wody,do wody 1 duza lyzka zimnego masla     3/4szkl.mleka     sol,pieprz,ulubione przyprawy     1 lyzeczka cukru                                                                                                    Skladniki wrzucic do miski i dobrze wymieszac.Ciasto odstawic i zrobic farsz.Ciasto nie musi wyrosnac,rosnie podczas smazenia.Zdjecia jak wykonac wstawilam powyzej.Smacznego:)                                                                                                              

Fajny, prosty i szybki przepis i jest co pojeść:).

Swego czasu to bawiłam się w paszteciki z kruchego ciasta, czy francuskiego, które sama robiłam- 2 godz pracy, pół godziny jedzenia:). Szalona musiałam być :))
18 grudnia 2015 10:17
tina 100%

Fajny, prosty i szybki przepis i jest co pojeść:).

Swego czasu to bawiłam się w paszteciki z kruchego ciasta, czy francuskiego, które sama robiłam- 2 godz pracy, pół godziny jedzenia:). Szalona musiałam być :))

Do tej pory tez robilam z kruchego,ale te sa szybkie i mozna je podac tez na obiad
18 grudnia 2015 10:18
kasia63

A przepisik?

Kasiu 2 posty wyzej podalam:)
18 grudnia 2015 10:20
Barbara48

Kasiu 2 posty wyzej podalam:)

Mam mam spisałam,dzięki:):):)
18 grudnia 2015 10:32
Basiu a drożdże w D kupiłaś czy Pl?
18 grudnia 2015 11:03
andaluzja55

Basiu a drożdże w D kupiłaś czy Pl?:-)

Ja jestem w De.W Polsce tez mozna spotkac Dr,Oetkera albo przeliczyc na swieze drozdze. 7 g instant to jest 25 g swiezych.
18 grudnia 2015 11:08
Dzięki Basiu ja dużo przypraw wzięłam z pl a tu w D drożdży nie kupowałam dlatego pytam z tą ich żelatyna w listach nadal mam problem to przywiozła z pl
18 grudnia 2015 20:40 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara48

Knor,milo mi,ale ja juz mam meza:)

Jeden w domku, drugi na wyjezdzie  od przybytku głowa nie boli
18 grudnia 2015 20:57 / 3 osobom podoba się ten post
michasia

Jeden w domku, drugi na wyjezdzie :tanczy: od przybytku głowa nie boli:randka:

A trzeci w rezerwie na wypadek gdyby jeden z tych dwóch zaniemogl
18 grudnia 2015 22:28 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Jeden w domku, drugi na wyjezdzie :tanczy: od przybytku głowa nie boli:randka:

Basiu co z tego jak obaj tylko wirtualni,ja jezdze tylko na urlop do domu:(