Wypieki

13 stycznia 2016 12:10 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Kratka nie jest wazna,wazniejszy jest smak,probowalam jeszcze cieple, jest pyszne.Juz mi brakowalo pomyslow,spadlas jak z nieba z tym przepisem,dzieki:)

Ja tez akurat szukalam pomyslu na cos z serem ale nie sernik, bo sera malo mialam. Dorzucilam jeszcze troche brzoskwin bo mialam koncowke
13 stycznia 2016 12:31 / 1 osobie podoba się ten post
natkaherbatka4

Ja tez akurat szukalam pomyslu na cos z serem ale nie sernik, bo sera malo mialam. Dorzucilam jeszcze troche brzoskwin bo mialam koncowke

Wlasnie ja tez mialam malo sera,niecale 0.5 kg,a o brzoskwiniach nie pomyslalam,nic to-nastepne bedzie bardziej urozmaicone:)
13 stycznia 2016 14:48 / 2 osobom podoba się ten post
Piekę ciasteczka "Amaretti". Jedna blacha już się studzi - 2-ga jest w piekarniku.
Zapraszam, kto chętny ? Mam ich dużo i chętnie się podzielę.
Na 15-tą do kawy będą super.
13 stycznia 2016 14:58
Nie mogę znależć sernika Michasi:( wiecie na której był stronie? helppp!
13 stycznia 2016 15:19
michasia

Sernik jest trochę kosztowny ale rozpływa się w ustach. Podbijam nim Wszystkich Pdp i zawsze sie udaje. 

* 1250 g  Quark jak namniej % tłuszczu
 * 1.1/2 szkl. cukru
 * 1 kostka masła
 * 10 jaj
 * 3 łyżki mąki ziemiaczanej
 * 1 łyzeczka proszku do pieczenia
 * 1 łyzka cytryny i cukier waniliowy

Masło ucieram z cukrem na puszysto masę, dodaje żółtka, twaróg, proszek, mąkę i na końcu ubite białka / ubijam z sokiem z cytryny/ i mieszam lekko drewnianą łyżką.Nagrzewam piekarnik do 170st.
Nigdy nie opadnie, jak będziemy obniżac temperaturę podczas pieczenia.i tak pierwsze 30min. - w 170 st. następne 20min.w 150st, następne 30min w 125st. i wyłaczam piekarnik , uchylam na 20 min. 
                               smacznego:gotowanie: 

Ostatnio sama prosilam o pomoc i zapamietalam na ktorej stronie.Prosze:)
13 stycznia 2016 15:20
Ann1967

Nie mogę znależć sernika Michasi:( wiecie na której był stronie? helppp!

Ann juz przenioslam
13 stycznia 2016 15:21 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Ann juz przenioslam

Dziękuję Basiu, w duchu wierzyłam,że to Ty mi pomożesz! Moja Pdp. będzie miała urodziny  i tak sobie pomyślałam,że albo jej upiekę sernik Michasi, albo swój sernik z rosą:)
14 stycznia 2016 16:21
dziewczyny dziś spytałam synową o ciasto ,które bardzo mi w DE smakuje,ale ona przepisu nie ma ,bo kupuje gotowe,ale może wasze pdp.kucharzące znają to ciasto i przepis?Bardzo mi zależy! To ciasto to ,,Kranz kuchen,, ciasto z marcepanem i rodzynkami,taka cieniutka strucla....Nie ma w necie przepisu(bynajmniej ja go nie znalazłam)
14 stycznia 2016 18:07
Zakupilem dzisiaj babkę cytrynową w proszku he, he, he i jutro bedzie wypiek,że hej!
14 stycznia 2016 18:15 / 1 osobie podoba się ten post
pestka

dziewczyny dziś spytałam synową o ciasto ,które bardzo mi w DE smakuje,ale ona przepisu nie ma ,bo kupuje gotowe,ale może wasze pdp.kucharzące znają to ciasto i przepis?Bardzo mi zależy! To ciasto to ,,Kranz kuchen,, ciasto z marcepanem i rodzynkami,taka cieniutka strucla....Nie ma w necie przepisu(bynajmniej ja go nie znalazłam)

14 stycznia 2016 18:52
no dzieki wielkie ten pierwszy odpada,ale ten drugi strzał w 10 ;)
19 stycznia 2016 10:34 / 5 osobom podoba się ten post
Szybki biszkopt z bita smietana,konfitura malinowa i brzoskwiniami.Cos po tym urlopie nie moge sie zebrac :)
30 stycznia 2016 13:32 / 2 osobom podoba się ten post
Szalony Popapraniec
01 lutego 2016 07:54
Barbara48

Szalony Popapraniec

Basia daj przepis na chrusty . Zbliza sie tłusty czwartek. Wiem ze są w necie mam tez swoj ale od przybytu głowa nie boli. ))
01 lutego 2016 07:56 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Basia daj przepis na chrusty . Zbliza sie tłusty czwartek. Wiem ze są w necie mam tez swoj ale od przybytu głowa nie boli. :-)))

Aniu później napisze ,teraz IDE budzić Pdp