Kratka nie jest wazna,wazniejszy jest smak,probowalam jeszcze cieple, jest pyszne.Juz mi brakowalo pomyslow,spadlas jak z nieba z tym przepisem,dzieki:)
Kratka nie jest wazna,wazniejszy jest smak,probowalam jeszcze cieple, jest pyszne.Juz mi brakowalo pomyslow,spadlas jak z nieba z tym przepisem,dzieki:)
Ja tez akurat szukalam pomyslu na cos z serem ale nie sernik, bo sera malo mialam. Dorzucilam jeszcze troche brzoskwin bo mialam koncowke
Sernik jest trochę kosztowny ale rozpływa się w ustach. Podbijam nim Wszystkich Pdp i zawsze sie udaje.
* 1250 g Quark jak namniej % tłuszczu
* 1.1/2 szkl. cukru
* 1 kostka masła
* 10 jaj
* 3 łyżki mąki ziemiaczanej
* 1 łyzeczka proszku do pieczenia
* 1 łyzka cytryny i cukier waniliowy
Masło ucieram z cukrem na puszysto masę, dodaje żółtka, twaróg, proszek, mąkę i na końcu ubite białka / ubijam z sokiem z cytryny/ i mieszam lekko drewnianą łyżką.Nagrzewam piekarnik do 170st.
Nigdy nie opadnie, jak będziemy obniżac temperaturę podczas pieczenia.i tak pierwsze 30min. - w 170 st. następne 20min.w 150st, następne 30min w 125st. i wyłaczam piekarnik , uchylam na 20 min.
smacznego:gotowanie:
Nie mogę znależć sernika Michasi:( wiecie na której był stronie? helppp!
Ann juz przenioslam
dziewczyny dziś spytałam synową o ciasto ,które bardzo mi w DE smakuje,ale ona przepisu nie ma ,bo kupuje gotowe,ale może wasze pdp.kucharzące znają to ciasto i przepis?Bardzo mi zależy! To ciasto to ,,Kranz kuchen,, ciasto z marcepanem i rodzynkami,taka cieniutka strucla....Nie ma w necie przepisu(bynajmniej ja go nie znalazłam)
Basia daj przepis na chrusty . Zbliza sie tłusty czwartek. Wiem ze są w necie mam tez swoj ale od przybytu głowa nie boli. :-)))