Wypieki

01 lutego 2016 08:03 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Aniu później napisze ,teraz IDE budzić Pdp

Dziekuje Basiu
01 lutego 2016 13:31 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko1

Dziekuje Basiu :-)

Boziu już napieklas Aniu? Mój przepis ,sprawdzony od 15 lat.

Pół szkl. zoltek 
Pół szkl. piwa
Szczypta soli
Mąka na oko-ile masa piwno-zoltkowa zabierze.
Są pyszne, przepis dostalam od mojej klientki a wcześniej robilam z śmietaną,ale te są lepsze.
01 lutego 2016 13:35 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Pół szkl. zoltek 
Pół szkl. piwa
Szczypta soli
Są pyszne, przepis dostalam od mojej klientki a wcześniej robilam z śmietaną,ale te są lepsze.

Absolutnie się z Tobą zgadzam. To też mój przepis - sprawdzony od lat. Szybko, prosto i pysznie.
01 lutego 2016 13:40 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Pół szkl. zoltek 
Pół szkl. piwa
Szczypta soli

Nie Basiu, upieke teraaz z piwem zdjecie wstawilam z netu , żeby Ci apetytu narobić. Dziękuję Basiu . Pisalam ze warto pytać? ja tez robiłam ze śmietaną. A na czym smazysz ? (chodzi o tłuszcz).
01 lutego 2016 14:21 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Nie Basiu, upieke teraaz z piwem :-) zdjecie wstawilam z netu , żeby Ci apetytu narobić. Dziękuję Basiu . Pisalam ze warto pytać? ja tez robiłam ze śmietaną. A na czym smazysz ? (chodzi o tłuszcz).

Aniu najlepszy jest ten blok kg.Można kupić we wszystkich marketach,nie przepala się tak szybko i nie kipi.Ją w środę BĘDĘ piekła oponki zerowe.
01 lutego 2016 14:32
Barbara48

Aniu najlepszy jest ten blok kg.Można kupić we wszystkich marketach,nie przepala się tak szybko i nie kipi.Ją w środę BĘDĘ piekła oponki zerowe.

Basia a jaki blok? ja tu nie wypiekam ale chrusty zrobię z piwem W domu smaże na smalcu wieprzowym tak jak i pączki. 
01 lutego 2016 14:51 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Pół szkl. zoltek 
Pół szkl. piwa
Szczypta soli

Basiu żółtka surowe? Wymieszać z piwem? Dodawać do tego mąkę i zagniatać? Bo chyba nie miksować? Proszę mi tu zaraz dokladnie  wyjaśnić  -)
01 lutego 2016 15:19 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Basiu żółtka surowe? Wymieszać z piwem? Dodawać do tego mąkę i zagniatać? Bo chyba nie miksować? Proszę mi tu zaraz dokladnie  wyjaśnić  -)

Tak Marta jak napisałaś, ja też będę  tak robić...:)) mam nadzieje,że wyjdą smaczne i będą same ohhy i  ehhy:)))
01 lutego 2016 16:53
Marta

Marta genau.:) Zycze udanych wypiekow:) 
01 lutego 2016 16:57 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Basia a jaki blok? ja tu nie wypiekam ale chrusty zrobię :-) z piwem :-) W domu smaże na smalcu wieprzowym tak jak i pączki. 

Mozna na smalcu.To jest taki blok o wadze 1 kg np.w Aldiku lezy na polce z tluszczami.
03 lutego 2016 10:29 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko1

Basia a jaki blok? ja tu nie wypiekam ale chrusty zrobię :-) z piwem :-) W domu smaże na smalcu wieprzowym tak jak i pączki. 

Ten tłuszcz kupiłam w sklepie Hit.Ją już zaczelam produkcję oponek serowych.
03 lutego 2016 10:36 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Mozna na smalcu.To jest taki blok o wadze 1 kg np.w Aldiku lezy na polce z tluszczami.

Wachalam sie czy go kupic,bo niby niezdrowe to,ale kupilam,moj maz zachwycony,gdyz uzywa go to" frytkow"-) , 
03 lutego 2016 10:43 / 3 osobom podoba się ten post
Moje ciasto na Faworki, już w lodówce
03 lutego 2016 10:47 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Baśiu, ja dobr ten tłuszcz kupiłam??, zarobiłam już ciasto na faworki na piwie oczywiście, tylko nie wiem
co mam zrobic z resztą piffka??, Ja nie pije feee,,,,
03 lutego 2016 11:17 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Baśiu, ja dobr ten tłuszcz kupiłam??, zarobiłam już ciasto na faworki na piwie oczywiście, tylko nie wiem
co mam zrobic z resztą piffka??, Ja nie pije feee,,,,

Ona_Lisa b.dobry.A piffko możesz określać ją lubię:)