Wypieki

03 lutego 2016 13:59
Barbara48

Jak karnawał to karnawał :)

No Basiu , te oponki  wyglądają wspaniale tylko kawkę z mleczkiem i siadac do stołu )))))
03 lutego 2016 15:28 / 5 osobom podoba się ten post
Smaczne,krupiące, delikatne, pyszne
[trochę długie, ale co tam,,]
03 lutego 2016 15:30 / 3 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Smaczne,krupiące, delikatne, pyszne
[trochę długie, ale co tam,,]

Długie są najlepsze,gratuluję wypieku,usliniłam się po pas
03 lutego 2016 15:32 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Smaczne,krupiące, delikatne, pyszne
[trochę długie, ale co tam,,]

No jak w wybiegu sliczne ))
03 lutego 2016 15:32 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Smaczne,krupiące, delikatne, pyszne
[trochę długie, ale co tam,,]

No jak w wybiegu sliczne ))
03 lutego 2016 15:32 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Smaczne,krupiące, delikatne, pyszne
[trochę długie, ale co tam,,]

No jak z wybiegu sliczne ))
03 lutego 2016 15:34 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Długie są najlepsze,gratuluję wypieku,usliniłam się po pas :-)

To dzięki Barbara48, to jest Jej przepis faworki na piwie,,,,,
Dziękuję za przepis i Tobie ivanilia za uznanie, he, hee
03 lutego 2016 15:38 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko1

No jak w wybiegu :-) sliczne :-)))

Dziękuję bardzo,
p.s.,żebym tylko Barbary48 nie ''wygryzła'' hi, hii
03 lutego 2016 15:43 / 3 osobom podoba się ten post
Knorr

Wlej do wanny przed kąpielą. :-)))

Takie rozcieczone to nawet ja nie piję )))
03 lutego 2016 15:44 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Boziu już napieklas Aniu? Mój przepis ,sprawdzony od 15 lat.

Pół szkl. zoltek 
Pół szkl. piwa
Szczypta soli
Mąka na oko-ile masa piwno-zoltkowa zabierze.
Są pyszne, przepis dostalam od mojej klientki a wcześniej robilam z śmietaną,ale te są lepsze.

Barbara48, Dziękuję za pyszny przepis
03 lutego 2016 15:46 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

No jak z wybiegu :-) sliczne :-)))

Przepraszam, ale na smażyłam dla całego forum . Proszę częstujcie sie.)))))
03 lutego 2016 16:59 / 7 osobom podoba się ten post
No nie wiem...Upiekłam dzisiaj szarlotkę. Zwykłą. Nie wiem, czy rodzinka mówi prawdę, czy chcą mnie zachęcic do dalszych  kulinarnych poczynań, ale twierdzą, że pyszna. Mnie i moim synom smakuje, przyjaciołom w Polsce też, ale czy to możliwe, żeby  tu aż tak lubili domowe ciasta, czy może szarlotkę??? Poproszono mnie o takie, to upiekłam.
A może tak dobrze piekę ??? Chyba tego będę sie trzymać....
03 lutego 2016 17:06 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Baśiu, ja dobr ten tłuszcz kupiłam??, zarobiłam już ciasto na faworki na piwie oczywiście, tylko nie wiem
co mam zrobic z resztą piffka??, Ja nie pije feee,,,,

Podpatruję Was w tym wątku, ale nie tylko. Wszystkie składniki już zakupione, włącznie z piwkiem .Uśmiałam się, bo też rozmyślałam co zrobić z resztą? Ja na piwo, to muszę mieć "smaka" i może on przyjdzie, a jak nie, to zostawię, bo to butelka z takim zamykaniem drucianym i  wykorzystam do innego  ciasta. 
Mam jeszcze tylko pytanko: jak długo ciasto musi odpoczywać i czy nie wymaga "tłuczenia", bo moja mamusia tak robiła , żeby "napowietrzyć" . Pytanie  to może nie do Ciebie Ona-L, bo ty chyba też, w tej kwestii debiutantka. Twoje faworki są piękne i powabne.
03 lutego 2016 17:11 / 2 osobom podoba się ten post
Kobietka

No nie wiem...Upiekłam dzisiaj szarlotkę. Zwykłą. Nie wiem, czy rodzinka mówi prawdę, czy chcą mnie zachęcic do dalszych  kulinarnych poczynań, ale twierdzą, że pyszna. Mnie i moim synom smakuje, przyjaciołom w Polsce też, ale czy to możliwe, żeby  tu aż tak lubili domowe ciasta, czy może szarlotkę??? Poproszono mnie o takie, to upiekłam.
A może tak dobrze piekę ??? Chyba tego będę sie trzymać....
:tanczy:

Napisz przepis zawsze cos nowego w kazdym przepisie jest. Cos innego moze nam podasz. A ciasto napewno wyszło Ci pyszne Jak lubisz jesc nie tylko piec, to oddaj sie tym wypiekom nie przytyj Powodzenia
03 lutego 2016 17:18 / 2 osobom podoba się ten post
Kobietka

No nie wiem...Upiekłam dzisiaj szarlotkę. Zwykłą. Nie wiem, czy rodzinka mówi prawdę, czy chcą mnie zachęcic do dalszych  kulinarnych poczynań, ale twierdzą, że pyszna. Mnie i moim synom smakuje, przyjaciołom w Polsce też, ale czy to możliwe, żeby  tu aż tak lubili domowe ciasta, czy może szarlotkę??? Poproszono mnie o takie, to upiekłam.
A może tak dobrze piekę ??? Chyba tego będę sie trzymać....
:tanczy:

1. Dobrze pieczesz .
2.Dobrze pieczesz, więc smakowało .
3. Chcą na bank zachęcić do pieczenia :)
3. Powstaje pytanie  z ich strony- "Czy zrobi to za darmo?Nie zaryzykujemy , nie będziemy wiedzieli ". ;))))