Na wyjeździe #9

04 czerwca 2014 10:46 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiu, zeby to singlostwo na zawsze Ci sie nie spodobalo! Wiem co prawie :P
04 czerwca 2014 14:42 / 3 osobom podoba się ten post
Opiszę co mi się dziś przydarzyło.Pojechałam ja zwykle rowerem do sklepu.Po zrobieniu zakupów odpinam rower ,stojak na rowery koło wózków.Podnoszę głowę , a tu dwie starsze kobiety stoją i pytają się czy pracuje u ...( tu padło nazwisko i imię).Odpowiedziałam ,ze tak,a one dalej mnie wypytywać czy mi się dobrze pracuje i czy PDP jest dobra i w porządku.
Babki pierwszy raz na oczy widzę , więc mówię ,że tak .Na to ta jedna jak nie zacznie wrzeszczeć i bić się w pierś,że ona zna moją PDP,tu znów po nazwisku ,że ona jest bardzo zła , nie dobra kobieta.Ta druga zaczęła przytakiwać i dołożyła ,że PDP to hexa.Ja tak patrzę jak na kabaret i zaczęłam się śmiać.No ,trafniejszej charakterystyki to nie słyszałam o PDP.Myślę ,że musiała nie zle wejść za skórę tym babką.
04 czerwca 2014 15:14 / 5 osobom podoba się ten post
Dziś szefowa Pflege , która też po 3 godziny dziennie zajmuje się moją PDP zaproponowała mi naukę niemieckiego . Postanowiła przynajmniej 30 minut dziennie uczyć mnie niemieckiego - z nia mam uczyć sie czytac ,a z drugą Pflege mam szlifować wymowę . Całkiem dobry pomysł jak dla mnie.
04 czerwca 2014 15:25
Przychodze po pauzie do niej. Siedzi w fotelu i mowi ze chce zalozyc sweter bo jej zimno. Ja: "warum haben Sie Balkontür nicht zugemacht?". Ona:."ich dachte, kommt frische Luft rein". Ma 1 m do drzwi i nie chce jej sie d.y podniesc i woli zmarznác i czekac na mnie zebym ja to zrobila. rece opadaja.
04 czerwca 2014 18:05
wichurra

Kurde - a dziadek do wszystkiego sypie dużo soli.

Jak u Ciebie sytuacja opanowana.Z sola to nie za dobrze,że duzo sypie.Kup sol z Himalajow lekarz mi powiedzial,że ta sol nie powoduje gromadzenia sie wody w org.a tym samych lżej sie oddycha.
04 czerwca 2014 18:09 / 4 osobom podoba się ten post
lena7

Gosiu, zeby to singlostwo na zawsze Ci sie nie spodobalo! Wiem co prawie :P

Gocha chwali singlowstwo, a sama jest w związku. Chyba jej się tak bardzo jednak nie podobało :DDDDDDD
04 czerwca 2014 18:31
Od pobytu w Berlinie nie mogę patrzec na Tiramisu,bo za każdym razem miałam taki sam widok jak Ty. Niezła kuracja odchudzająca :):)
04 czerwca 2014 18:38
O kolacji dla rodzinki nie zapomnij,bo rozumiem że  to ciasto to był deser po obiedzie?
04 czerwca 2014 18:50
lena7

Przychodze po pauzie do niej. Siedzi w fotelu i mowi ze chce zalozyc sweter bo jej zimno. Ja: "warum haben Sie Balkontür nicht zugemacht?". Ona:."ich dachte, kommt frische Luft rein". Ma 1 m do drzwi i nie chce jej sie d.y podniesc i woli zmarznác i czekac na mnie zebym ja to zrobila. rece opadaja.

To ona jest na chodzie ,czy na wózku?
04 czerwca 2014 19:15
Dyśka: to i to. Po domu czlapie z rolatorem, na zewn tylko na wozku. Wokol domu i wzdluz ulicy ciágam já na pieszo zeby sie rozruszala, ale na spacery to tylko na wozku.
04 czerwca 2014 19:16
To nie masz lekko:(
04 czerwca 2014 19:26
mleczko47

Jak u Ciebie sytuacja opanowana.Z sola to nie za dobrze,że duzo sypie.Kup sol z Himalajow lekarz mi powiedzial,że ta sol nie powoduje gromadzenia sie wody w org.a tym samych lżej sie oddycha.

Już lepiej, chociaż nadal osłabony jest. Właśnie był lekarz i stwierdził, że wyniki dobre, a cała historia była winą zbyt silnego antybiotyku.
Sól z Himalajów chętnie bym kupiła, niestety już kiedyś chciałam sprowadzić zdrowszą sól i dziadkowi się w ogóle nie spodobała - bo nie była tak miałka jak ta zwykła. Co on namarudził, co wkurzony natrzaskał solniczką. 
04 czerwca 2014 19:28
ivetta

Opiszę co mi się dziś przydarzyło.Pojechałam ja zwykle rowerem do sklepu.Po zrobieniu zakupów odpinam rower ,stojak na rowery koło wózków.Podnoszę głowę , a tu dwie starsze kobiety stoją i pytają się czy pracuje u ...( tu padło nazwisko i imię).Odpowiedziałam ,ze tak,a one dalej mnie wypytywać czy mi się dobrze pracuje i czy PDP jest dobra i w porządku.
Babki pierwszy raz na oczy widzę , więc mówię ,że tak .Na to ta jedna jak nie zacznie wrzeszczeć i bić się w pierś,że ona zna moją PDP,tu znów po nazwisku ,że ona jest bardzo zła , nie dobra kobieta.Ta druga zaczęła przytakiwać i dołożyła ,że PDP to hexa.Ja tak patrzę jak na kabaret i zaczęłam się śmiać.No ,trafniejszej charakterystyki to nie słyszałam o PDP.Myślę ,że musiała nie zle wejść za skórę tym babką.

Co za towarzycho i co to w ogóle za pomysły, żeby nieznaną osobę zaczepiać i tak prosto z mostu pytać, a na dokładkę jeszcze wrzeszczeć. 
04 czerwca 2014 19:30
wichurra

Już lepiej, chociaż nadal osłabony jest. Właśnie był lekarz i stwierdził, że wyniki dobre, a cała historia była winą zbyt silnego antybiotyku.
Sól z Himalajów chętnie bym kupiła, niestety już kiedyś chciałam sprowadzić zdrowszą sól i dziadkowi się w ogóle nie spodobała - bo nie była tak miałka jak ta zwykła. Co on namarudził, co wkurzony natrzaskał solniczką. 

Wichurra , a przecież są takie młynki do soli - gdy pracowalam w De widziałam w Aldi a czasem w Lidlu .
Moze to by rozwiązało problem ? Nadal miałby taką sól jak lubi - miałką .

04 czerwca 2014 19:30
wichurra

Kup mu solniczke z młynkiem,przycisnie palcem i poleci.