Na wyjeździe #9

05 czerwca 2014 11:53
nomka

to gąchy były :))))
a wróciłam do fotki sprzed gąsek :)
moze jak sobie zrobie aktualne to też wrzuce

Nomka jesteś bardzo ładną dziewczyną , więc się nie szarogeś ze zdjęciem :)
05 czerwca 2014 12:16 / 1 osobie podoba się ten post
opiekunkaa

Jestem w nowej pracy.Babcia totalny Alzcheimer,chociaż ma dopiero 72 lata,żyje w swoim świecie.Od poniedziałku do piątku od 8.30 do 16,30 jest w dziennym domu opieki.O godzinie 20 jest już w łóżku,śpi całą noc.Zmieniamy sie co 2 tygodnie,oczywiscie podróz za każdym razem zwracana!!!.Dla mnie to idealna praca/a raczej jej brak/:))Pozdrawiam Was.

Fajnie Bożenko ,że trafiłaś taki właśnie system 2/2tyg.Dla wielu z nas to nadal tylko marzenie...
Powodzenia i zadowolenia z pracy:}:}:}:}
05 czerwca 2014 12:40
siaba

Fajnie Bożenko ,że trafiłaś taki właśnie system 2/2tyg.Dla wielu z nas to nadal tylko marzenie...
Powodzenia i zadowolenia z pracy:}:}:}:}

Jak ktoś lubi podróże....
05 czerwca 2014 12:55
opiekunkaa

Jestem w nowej pracy.Babcia totalny Alzcheimer,chociaż ma dopiero 72 lata,żyje w swoim świecie.Od poniedziałku do piątku od 8.30 do 16,30 jest w dziennym domu opieki.O godzinie 20 jest już w łóżku,śpi całą noc.Zmieniamy sie co 2 tygodnie,oczywiscie podróz za każdym razem zwracana!!!.Dla mnie to idealna praca/a raczej jej brak/:))Pozdrawiam Was.

A jak widziałam to ogłoszenie to wydawało mi się, że to będzie trudna sztela. Czasami można źle ocenić.... Jak będę w sierpniu znowu w Schwerin zamierzam zwiedzić Rostock :)))))
05 czerwca 2014 12:59
Dzis rozmawialam dluzszá chwile z paniá która mam zmienic w FH.
I kurde zestresowala mnie bo córka babci jest wegetarianká i chce zeby posilki byly idealnie przygotowywane. Co to dokladnie znaczy to nie wiem jeszcze. Domyslam sie ze np jajko musi byc gotowane 2 min 17sek i bron Boze 2 min 18sek! No nieee wieeem...
05 czerwca 2014 13:17 / 1 osobie podoba się ten post
emi

A jak widziałam to ogłoszenie to wydawało mi się, że to będzie trudna sztela. Czasami można źle ocenić.... Jak będę w sierpniu znowu w Schwerin zamierzam zwiedzić Rostock :)))))

Zapraszam do siebie:)
05 czerwca 2014 13:54
No i wypłate dostałam, 10 dni po terminie, ale jakoś mnie ona nie cieszy.
05 czerwca 2014 14:27
BaskaS

Nomka jesteś bardzo ładną dziewczyną , więc się nie szarogeś ze zdjęciem :)

Dziekuje :)))
teraz jestem marchewkowo-ruda :)
05 czerwca 2014 14:29
Sówka

No i wypłate dostałam, 10 dni po terminie, ale jakoś mnie ona nie cieszy.

A to przez to opóźnienie czy już masz dość ??
05 czerwca 2014 14:53 / 3 osobom podoba się ten post
A ja Wam się pochwalę!!! Jadą do mnie ,,kaczki,, z forum ihihhiihihii
Poznam dziś w realu Emi.
05 czerwca 2014 15:23
Trzymam Cię za słowo!
05 czerwca 2014 15:44 / 9 osobom podoba się ten post
Opowiem Wam jaki wczoraj odwaliłam numer.
Siedzę w kuchni przy laptopie,babcia oczywiście zainteresowana co to takiego?
Ciągnie za kabel ,bo to jej,to ja myk laptopa pod jej nieuwage do piekarnika/bo najbliżej/
poszłam do pokoju,po chwili ide do kuchni,piekarnik właczony.
Zdążyła się lekko podtopić klapa.
ja z duszą na ramieniu sprawdzam ,wszystko działa.No myślę głupia babo nie mogłaś schowac do szafki?Teraz się z tego śmieję ,ale chwila póżniej i już mogłabym płakać ze swojej głupoty.
Takie sa uroki Alzcheimera,nigdy nie wiadomo co chorej osobie siedzi w głowie.Teraz do piekarnika będę wsadzała tylko ciasto:))))))
05 czerwca 2014 16:21 / 1 osobie podoba się ten post
Ale jakim trzeba być tchórzem by na odległość zrywać wieloletnią znajomośc...
05 czerwca 2014 16:49 / 2 osobom podoba się ten post
opiekunkaa

Opowiem Wam jaki wczoraj odwaliłam numer.
Siedzę w kuchni przy laptopie,babcia oczywiście zainteresowana co to takiego?
Ciągnie za kabel ,bo to jej,to ja myk laptopa pod jej nieuwage do piekarnika/bo najbliżej/
poszłam do pokoju,po chwili ide do kuchni,piekarnik właczony.
Zdążyła się lekko podtopić klapa.
ja z duszą na ramieniu sprawdzam ,wszystko działa.No myślę głupia babo nie mogłaś schowac do szafki?Teraz się z tego śmieję ,ale chwila póżniej i już mogłabym płakać ze swojej głupoty.
Takie sa uroki Alzcheimera,nigdy nie wiadomo co chorej osobie siedzi w głowie.Teraz do piekarnika będę wsadzała tylko ciasto:))))))

To raczej podopieczni chowają przedmioty w różne dziwne miejsca...:))
05 czerwca 2014 17:09
efka66

To raczej podopieczni chowają przedmioty w różne dziwne miejsca...:))

Kwiatki z ogródka do pralkii:)
Jedzenie z lodówki zakopywane w ogródku:)
Psie zabawki do zamrażalnika:)
Pampersy/czyste/ do kubła na śmieci:)
Wszystko pacjenci mobilni i wszystko w nocy ,kiedy opiekunka spała snem sprawiedliwym:)