06 czerwca 2014 18:38 / 1 osobie podoba się ten post
gosia35A u mnie tragedia narodowa!!! zięć na kolacji zotaje,mam robić mało jedzenia!!!!!!!!!!!!!! zrozum tu niemca
Placki zrób ziemniaczane, będzie gut, choć teraz to pewnie już po kolacji. Co do Gali, to czytałam, że to ona wpadła na ten pomysł z podrabianiem, a nie przyjaciele Dalego, ale może to pisał ktoś, kto nie lubi kobiet...
Wczoraj wpadła do mnie Joasia, opiekunka z naszego forum, zuch dziewczynka z Gdańska, która tez pracuje w Monachium jakieś 1o km ode mnie i przyjechała w odwiedziny na rowerze. Ma sporo wolnego, bo jej dziadek jest w Heimie oddany na miesiąc, by jego żona mogła sobie odpocząc od demencji ślubnego. Fajnie sobie pogadałysmy i juz się umawiamy na wspólne wypady rowerowe, chcemy m.in. pojechać do Dachau, bo zginęło tam wielu Polaków i trzeba westchnąc za rodaków i innych biedaków w tym pierwszym niemieckim obozie koncentracyjnym. Ode mnie jest to jakieś 12 km, więc juz ćwiczę jazdę, by potem Joasi nie przynieść wstydu. Ona zrobi dobre 20km w jedną stronę, lecz nie wymięka. Ale pojedziemy też w weselsze miejsca.
Kto jest w Monachium i ma wolne parę godzin któregoś dnia, niech się odezwie! Będziemy szalec do końca czerwca ja, a Joasia jeszcze cały lipiec.