Na wyjeździe #9

06 czerwca 2014 20:13
Sówka

Andrea byłaś na komputerowym SOS? Znalazłam patent na nagrzewająsego się lptopa :-D

A jaki ??
06 czerwca 2014 20:14
Mycha

A jaki ??

To idź na komputerowe sos
06 czerwca 2014 20:20
Mam pewien dylemat. Jestem u mojej PDP 5 dni i zajmuję sie nia tylko w nocy . PDP jest diabetykiem , ale nigdy nie słyszałam o tym aby diabetyk musiał jeść i pić w nocy . Czy ktoś może mi to wytłumaczyć ? Po kolacji PDP zasypia i śpi do rana , a ja mam ją przebudzać , żeby dać jej coś zjeść - czy to ma sens ?
06 czerwca 2014 20:27
alinka1339

Mam pewien dylemat. Jestem u mojej PDP 5 dni i zajmuję sie nia tylko w nocy . PDP jest diabetykiem , ale nigdy nie słyszałam o tym aby diabetyk musiał jeść i pić w nocy . Czy ktoś może mi to wytłumaczyć ? Po kolacji PDP zasypia i śpi do rana , a ja mam ją przebudzać , żeby dać jej coś zjeść - czy to ma sens ?

Przyjmuje insulinę?  
06 czerwca 2014 20:27 / 1 osobie podoba się ten post
Ich hab's geschafft! Ostatnia kápiel p. Unzufrieden za mná!
W weekend sie pakuje i w droge.
ogólnie jestem juz zméczona po 2gim miesiácu pracy, ale dam rade i trzeci! Odpréze sie na shoppingu w Friedrichshafen, zobacze ludzi, ubiore wreszcie obcasy na wolnym... Juz sie ciesze!
06 czerwca 2014 20:29
tina 100%

Przyjmuje insulinę?  

Nie Tina moja PDP nie przyjmuje insuliny .
06 czerwca 2014 20:33
alinka1339

No to nie mam pojęcia,czemu każą Ci ją w nocy budzić.Posiłki u cukrzyka zależą,tzn.ich ilość od ilości wstrzyknięc insuliny,no i podaje się je  średnio do pół godziny po zastrzyku.Może spytaj się po prostu tych Pflege,które w dzień się pdp zajmują.
06 czerwca 2014 20:35
alinka1339

A może rodzina tak pojmuje regularne posiłki ???  Coś jak gotowanie z "rezept" ani grama mniej ani więcej. To bywa upierdliwe u Niemców. 
06 czerwca 2014 20:38
alinka1339

Ja też jestem cukrzykiem, i ostatni posiłek jem o 18 czasami o 19, chwile przed snem wstrzykuje sobie insuline i kolejny posiłek to śniadanie o 9-10. Z piciem to jest tak , że jak się w nocy przebudze to się napije, ale to jest łyk i koniec  a nie jakieś pragnienie.
06 czerwca 2014 20:41
lena7

Ich hab's geschafft! Ostatnia kápiel p. Unzufrieden za mná! :-)
W weekend sie pakuje i w droge.
ogólnie jestem juz zméczona po 2gim miesiácu pracy, ale dam rade i trzeci! Odpréze sie na shoppingu w Friedrichshafen, zobacze ludzi, ubiore wreszcie obcasy na wolnym... Juz sie ciesze!

...i popluskasz się w jeziorze....ach ,ale Ci zazdroszcze. Może jakiś przystojny ratownik Cię uratuje,jak za głęboko wejdzesz do wody....:):)
06 czerwca 2014 20:48
tina 100%

No to nie mam pojęcia,czemu każą Ci ją w nocy budzić.Posiłki u cukrzyka zależą,tzn.ich ilość od ilości wstrzyknięc insuliny,no i podaje się je  średnio do pół godziny po zastrzyku.Może spytaj się po prostu tych Pflege,które w dzień się pdp zajmują.

Jak ja rozmawiałam z jedną z tych Pflege to mi tłumaczyła ,że PDP musi dostać w nocy coś do zjedzenia ( owoce , jogurt ,puding ) po to żeby cukier jej za bardzo nie spadł . Ja jakoś nie widze ,żeby poziom cukru jej ktokolwiek sprawdzał . Muszę zapisywac co PDP zjadła w nocy i ile czego wypiła . Miałam już PDP diabetyka z insuliną , ale takich wariacji to nie było jak tutaj.
06 czerwca 2014 20:58
alinka1339

Jak ja rozmawiałam z jedną z tych Pflege to mi tłumaczyła ,że PDP musi dostać w nocy coś do zjedzenia ( owoce , jogurt ,puding ) po to żeby cukier jej za bardzo nie spadł . Ja jakoś nie widze ,żeby poziom cukru jej ktokolwiek sprawdzał . Muszę zapisywac co PDP zjadła w nocy i ile czego wypiła . Miałam już PDP diabetyka z insuliną , ale takich wariacji to nie było jak tutaj.

Faktycznie dziwnie,bo niby skąd wiedzą,że jej cukier spada.A pdp spi,czy wybudza się na posiłek?
06 czerwca 2014 21:03 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

...i popluskasz się w jeziorze....ach ,ale Ci zazdroszcze. Może jakiś przystojny ratownik Cię uratuje,jak za głęboko wejdzesz do wody....:):)

Nie podpowiadaj jej z tym przystojnym ratownikiem, bo wejdzie do płytkiej wody i kucnie wrzeszcząc - raaatunkuuuuu !!!  
06 czerwca 2014 21:04 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Nie podpowiadaj jej z tym przystojnym ratownikiem, bo wejdzie do płytkiej wody i kucnie wrzeszcząc - raaatunkuuuuu !!!  

Liczy się cel,a nie środki :)
06 czerwca 2014 21:07
tina 100%

Faktycznie dziwnie,bo niby skąd wiedzą,że jej cukier spada.A pdp spi,czy wybudza się na posiłek?

Tina  PDP po kolacji ok 19  zasypia i śpi do rana . Czasem przewraca się tylko z boku na bok i wszystko .