Na wyjeździe #9

06 czerwca 2014 21:10
alinka1339

Tina  PDP po kolacji ok 19  zasypia i śpi do rana . Czasem przewraca się tylko z boku na bok i wszystko .

No to kurcze po co ją budzić?Chyba po to,żebyś miała jakieś zajęcie,może o to im chodzi?
06 czerwca 2014 21:20
tina 100%

No to kurcze po co ją budzić?Chyba po to,żebyś miała jakieś zajęcie,może o to im chodzi?

Sama nie wiem po , co mam ją budzić . Opiekunka , ktorą zmieniałam mówiła ,że PDP w nocy bywa aktywna krzyczy i chce wstawać , a u mnie jest spokój . W ciągu dnia PDP tez dużo Spi , ale Pflege budzą ja co chwila i karmią i poją do przesady . To po co 100letnia PDP karmić i poić jeszcze w nocy .
06 czerwca 2014 21:23
Ogladacie festiwal w Opolu? Jest na Polonii na zywo.
06 czerwca 2014 21:30
oglądamy na polsacie mecz polska -włochy w siatkówkę
06 czerwca 2014 21:31 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

Sama nie wiem po , co mam ją budzić . Opiekunka , ktorą zmieniałam mówiła ,że PDP w nocy bywa aktywna krzyczy i chce wstawać , a u mnie jest spokój . W ciągu dnia PDP tez dużo Spi , ale Pflege budzą ja co chwila i karmią i poją do przesady . To po co 100letnia PDP karmić i poić jeszcze w nocy .

Lekarz tam jakiś przychodzi?Jak tak,to może jego się podpytaj,bo dokarmianie nocne jest dość osobliwe.Ale w opiece w Niemczech,też sie na osobliwości napatrzyłam:)
06 czerwca 2014 21:34
tina 100%

Lekarz tam jakiś przychodzi?Jak tak,to może jego się podpytaj,bo dokarmianie nocne jest dość osobliwe.Ale w opiece w Niemczech,też sie na osobliwości napatrzyłam:)

Przychodzi tu lekarz i był chyba nawet wczoraj jak ja akurat odsypiałam nocke.  Nastepnym razem jak będzie to go podpytam o co chodzi w tym nocnym karmieniu.
06 czerwca 2014 21:36 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

Przychodzi tu lekarz i był chyba nawet wczoraj jak ja akurat odsypiałam nocke.  Nastepnym razem jak będzie to go podpytam o co chodzi w tym nocnym karmieniu.

Może nie bedzie wiedział o co chodzi;)
06 czerwca 2014 21:36
alinka1339

Ja jak pracowałam w domu opieki w polsce to o godzinie 22 mierzyło się poziom cukru u cukrzyków i jeśli był niski to podawałyśmy jedzenie albo picie kolejny pomiar cukru był dopiero o 6 rano 
06 czerwca 2014 21:37
Ja ten wyjazd cięzko znoszę ,wiosna ,zielen grile ,zawsze w maju i czerwcu byłam w domu teraz w niemczech ,brakuje mi ogródka wspólnego siedzenia na balkonie z mężem tak ogólnie smutno mi :(
06 czerwca 2014 21:57 / 2 osobom podoba się ten post
lena7

Ich hab's geschafft! Ostatnia kápiel p. Unzufrieden za mná! :-)
W weekend sie pakuje i w droge.
ogólnie jestem juz zméczona po 2gim miesiácu pracy, ale dam rade i trzeci! Odpréze sie na shoppingu w Friedrichshafen, zobacze ludzi, ubiore wreszcie obcasy na wolnym... Juz sie ciesze!

Ja też dwa miesiące na jednej szteli i teraz miesiąc w innym miejscu. Lena my nie damy rady? Fajne dziewczyny dają radę :DDDDD
06 czerwca 2014 21:58 / 3 osobom podoba się ten post
Ivanilka! Ty mi tu nie kracz! Zadnych ratownikow, zadnych ogrodnikow! ani nawet hydraulikow :P dziekuje, oddam ich w dore rece. chétne som?
06 czerwca 2014 21:59 / 3 osobom podoba się ten post
lena7

Ivanilka! Ty mi tu nie kracz! Zadnych ratownikow, zadnych ogrodnikow! ani nawet hydraulikow :P dziekuje, oddam ich w dore rece. chétne som?

To zależy od: wieku,wyglądu,zdolności kredytowej,koniec :):)
06 czerwca 2014 22:15
Ivanilka, masz rentgena w oczach? ;-) Handwerkerzy majá wysoká zdolnosc kredytowá, ratownicy to nie wiem :P
Andrea, ja to bym wolala zamiast biznesmena... masazyste :-D
06 czerwca 2014 22:17
jowitaliber

Ja jak pracowałam w domu opieki w polsce to o godzinie 22 mierzyło się poziom cukru u cukrzyków i jeśli był niski to podawałyśmy jedzenie albo picie kolejny pomiar cukru był dopiero o 6 rano 

Widzisz jowita , ale Ty najpierw musiałaś zmierzyć poziom cukru , a mojej PDP nikt nie mierzy tylko każą karmić w nocy nie ważne o ktorej godz , . Tylko mam jej podac chociażby 2 łyżeczki czegoś  lub łyk soku . Jak na mój rozum to to jest głupie i tyle .
06 czerwca 2014 22:19
alinka1339

Widzisz jowita , ale Ty najpierw musiałaś zmierzyć poziom cukru , a mojej PDP nikt nie mierzy tylko każą karmić w nocy nie ważne o ktorej godz , . Tylko mam jej podac chociażby 2 łyżeczki czegoś  lub łyk soku . Jak na mój rozum to to jest głupie i tyle .

to jest bardzo głupie bo może mieć akurat zbyt wysoki poziom i co wtedy ja wogóle nie rozumię Alinko pewnych poczynań tu w DE