Na wyjeździe #9

06 czerwca 2014 23:27
alinka1339

Emi ja sumiennie wykonuję swoje obowiazki  ; jeżeli jedna z wielu pań Pflege powiedziała mi ,że pół godz pezed śniadaniem mam podać PDP tabletkę to ja to robię . I nie jest mi  ciezko dac PDP w nocy pić czy dać coś do zjedzenia , ale szkoda mi PDP budzić jak smacznie śpi . PDP nie raz prosi ,że chce dalej spac , a ja jej wciska na sile jedzenie , bo jakaś tam baba powiedziała ,że musi jeśc . Dobrze ,że tylko miesiąc tu jestem .

Alinka, aby było jasne: nie napisałam, że robisz coś niesumiennie. Dla mnie też wydaje się nieco dziwne nocne karmienie, ale nie wypowiadam się na ten temat z braku kwalifikacji w tym zakresie. Tylko lekarz może rozwiać Twoje wątpliwości czy większą szkodą jest budzić PDP czy pozwolić jej spać. Nikt z forum nie zna historii choroby Twojej PDP, a leczenie na forum nie jest wg mnie najlepszą metodą. Ale nie bierz tego osobiście.
06 czerwca 2014 23:36
emi

A to inna sprawa, że jak mi coś śmierdzi to zasięgam bardziej fachowej porady.

A to jednak nie zawsze stosujesz się do zaleceń;)
06 czerwca 2014 23:38 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

A to jednak nie zawsze stosujesz się do zaleceń;)

No taka "głupia" nie jestem, żeby wszystko w ciemno robić. Jak mam wątpliwości to sprawdzam. W ciemno to nawet sobie nie wierzę :))))))
06 czerwca 2014 23:44
Podejrzewam, ze Twoja pdp ma Hipoglikemie /zbyt niski poziom cukru/ w takich przypadkach rutynowo podaje sie ok. 22.oo-22.3o jaogurt, pudding, banana, by utrzymac stezenie-poziom cukru do porannego badania. Nic mi nie wiadomo o nocnym budzeniu pacjenta /2.oo-3.oo/ celem podania w/w posilku. Powinnas miec rozpiske-mape od lekarza prowadzacego i do tego sie stosowac.

06 czerwca 2014 23:50
kika1

Podejrzewam, ze Twoja pdp ma Hipoglikemie /zbyt niski poziom cukru/ w takich przypadkach rutynowo podaje sie ok. 22.oo-22.3o jaogurt, pudding, banana, by utrzymac stezenie-poziom cukru do porannego badania. Nic mi nie wiadomo o nocnym budzeniu pacjenta /2.oo-3.oo/ celem podania w/w posilku. Powinnas miec rozpiske-mape od lekarza prowadzacego i do tego sie stosowac.

Kika , a może i o to chodzić . Jutro dokładnie wypytam Pflege jek przyjdzie rano . Nie mam ,żadnej mapy od lekarza , wszystko przekazano mi tylko ustnie i to nie zbyt dokładnie . Cukru PDP i tak nikt nie mierzy , ale wypytam dokładnie jutro czy to chodzi o tą hipoglikemie i w których godzinach mam dawać PDP to jedzenie w nocy .
07 czerwca 2014 00:00
alinka1339

Kika , a może i o to chodzić . Jutro dokładnie wypytam Pflege jek przyjdzie rano . Nie mam ,żadnej mapy od lekarza , wszystko przekazano mi tylko ustnie i to nie zbyt dokładnie . Cukru PDP i tak nikt nie mierzy , ale wypytam dokładnie jutro czy to chodzi o tą hipoglikemie i w których godzinach mam dawać PDP to jedzenie w nocy .

Kiedy powinnas wg nich podawac dodatkowy lekki posilek w godzinach o ktorych wspomnialam, czy w srodku nocy?
07 czerwca 2014 00:04
kika1

Kiedy powinnas wg nich podawac dodatkowy lekki posilek w godzinach o ktorych wspomnialam, czy w srodku nocy?

Właśne nic mi nie powiedzieli o której godzinie mniej wiecej mam podac PDP ten posiłek , bo ja i tak muszę czuwać cala noc
07 czerwca 2014 00:10 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

Właśne nic mi nie powiedzieli o której godzinie mniej wiecej mam podac PDP ten posiłek , bo ja i tak muszę czuwać cala noc

Spokojnej nocy:)
07 czerwca 2014 06:39
pozdrawiam...przy kawce i lekturze:))))
07 czerwca 2014 09:50

Cali-Niche-Anacaona nie może wejść już na forum . Przesyła wszystkim pozdrowienia :))))))

Bo ją wywaliłem. Moderator

07 czerwca 2014 10:53
chyba mnie jakieś przeciążenie dopada strasznie nie lubię tu sobót i niedziel a tu jeszcze poniedziałek wony zwariować można a gdzie jeszcze 16 dni :(
07 czerwca 2014 11:01 / 3 osobom podoba się ten post
Wróciłam właśnie z zakupów bo w Ch poniedziałek jest tez z dniem wolnym od pracy. Jest taki upał,ża tylko siedziec w cieniu. Zdziwiłam się dziś nieco,bo zauważyła,że jest tu moda na chodzenie na bosaka. Po drodze spotkałam wiele osób w różnym wieku,nawet dzieci spacerujących bez butów:).
07 czerwca 2014 11:13 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Wróciłam właśnie z zakupów bo w Ch poniedziałek jest tez z dniem wolnym od pracy. Jest taki upał,ża tylko siedziec w cieniu. Zdziwiłam się dziś nieco,bo zauważyła,że jest tu moda na chodzenie na bosaka. Po drodze spotkałam wiele osób w różnym wieku,nawet dzieci spacerujących bez butów:).

ja też chodzę bez burów    ubiorę za dobry tydzien hihihihi 
07 czerwca 2014 11:18
W sumie to mnie się też podoba taka łączność z naturą,ale bałabym się chyba jakiegoś skaleczenia,a po trawce jak najbardziej bez bucików. Dziś Emi napisała ,że rano po rosie tak chodziła,wyszłam na ulice ,patrze a tu co 5-ta osoba bez butów :) Fajnie to wygląda :)
07 czerwca 2014 11:19
ivanilia40

W sumie to mnie się też podoba taka łączność z naturą,ale bałabym się chyba jakiegoś skaleczenia,a po trawce jak najbardziej bez bucików. Dziś Emi napisała ,że rano po rosie tak chodziła,wyszłam na ulice ,patrze a tu co 5-ta osoba bez butów :) Fajnie to wygląda :)

myślałam o zdjęciu klapków, ale nie zrobiłam tego :DDDDD