Na wyjeździe #9

09 czerwca 2014 15:07
emi

Córka ma 12 lat, Synowie: 3 i pół i 17 miesięcy :****** Ja jeszcze nie wiem co będzie nagrodą, ale na spory wydatek w tym momencie nie mogę sobie pozwolić.

to ty masz takie maleńkie dzieciaczki boże jakie słodziaki i weż tu nic im nie przywież wiem że nie możemy sobie pozwolić na duże wydatki ja też bym mu nie kupiła bo to jest moja miesięczna pensja tu ale on sobie trochę uzbierał a ja to traktuję jak inwestycję w jego talent.W tym tygodniu oboje startują w Pucharze Polski MTB i tak bardzo bym chciała z nimi byc wiem że sobie świetnie poradzą jadą na zawody z połową rodziny która będzie im kibicować.Moja córeczka mówi że ona będzie jak Maja Włoszczowska i bardzo mnie to cieszy 
09 czerwca 2014 15:18 / 2 osobom podoba się ten post
mozah aM

Chcę zaczać cytatem postu Romany z innego topiku - ,,W krzywym zwierciadle'' .Dn 08.06 , str.14.

,,Forum Opiekunki24- miejsce wszelkiej masci oryginałów , osób o niedotlenionych mózgach i ukrytych oraz jawnych chorobach umysłowych. Jego uczestnicyuwielbiają ruję , poróbstwo , alkohol , przemoc , wyuzdany seks, błyskotliwe wpisy i dobrą zabawę.
Osoby zdrowe i poważne czują się tu fatalnie i po probach przywróceniaforumowiczów do porzadku, zwykle nieudanychidą sobie gdzie indziej , ku radosci pozostałych .
Krzywe zwierciadło moze zniekształcic rzeczywistosć w jakimś stopniu ale jednak jej nie fałszuje. Nie odbije ani mniej , ani wiecej niz w tej rzeczywistosci jest . Nie poczuwam się do rui - to fizjologia zwierzat ani do poróbstwa , seks to za drzwiami mojej sypialni a przeciw alkoholowi w niewielkich ilosciach nie mam nic. O chorobach psychicznych nic nie powiem - lekarzem nie jestem.
Za to druga część tego postu jest jak moją miarę skrojona. Jestem zdrowa i raczej poważna - taka mam nature. Zawsze starałam się nie tyle przywoływać do porządku kogokolwiek , ile raczej chłodzic nastroje.I robić to w miarę obiektywnie.Za to z róznym skutkiem.
I tak jak Romana napisała - idę sobie gdzie indziej - ,,ku radosci pozostałych ''
Nie obraziłam się na nikogo , nikt mnie z tego forum nie wygryzł .Nie robię tego pod wpływem chwili , mialam ten zamiar od jakiegos czasu. Przestały mi odpowiadać pewne zasady , a przede wszystkim formy wypowiedzi .A dowodem jest fakt jak wiele osób ten post Romany pochwaliło. .To jest inna bajka , niż forum sprzed roku .Nie warto robić czegokolwiek wbrew sobie - to jest fałszywe.Chcę spokojnie sobie pracowac , nie mysleć- zagladając na forum kto sie z kim na kogo i jak ,,namówił''.Wszystkim bez wyjatku opiekunkom zyczę sukcesów w tej pracy , dziękuję również za wszystko Panu Moderatorowi .

szkoda Mozach,bardzo lubilam Twoje wywazone posty,czytam forum juz od 2 lat i darze sympatia kilka osob ktore zawsze sa pomocne,ty bylas miedzy nimi
09 czerwca 2014 15:18 / 2 osobom podoba się ten post
mozah aM

Chcę zaczać cytatem postu Romany z innego topiku - ,,W krzywym zwierciadle'' .Dn 08.06 , str.14.

,,Forum Opiekunki24- miejsce wszelkiej masci oryginałów , osób o niedotlenionych mózgach i ukrytych oraz jawnych chorobach umysłowych. Jego uczestnicyuwielbiają ruję , poróbstwo , alkohol , przemoc , wyuzdany seks, błyskotliwe wpisy i dobrą zabawę.
Osoby zdrowe i poważne czują się tu fatalnie i po probach przywróceniaforumowiczów do porzadku, zwykle nieudanychidą sobie gdzie indziej , ku radosci pozostałych .
Krzywe zwierciadło moze zniekształcic rzeczywistosć w jakimś stopniu ale jednak jej nie fałszuje. Nie odbije ani mniej , ani wiecej niz w tej rzeczywistosci jest . Nie poczuwam się do rui - to fizjologia zwierzat ani do poróbstwa , seks to za drzwiami mojej sypialni a przeciw alkoholowi w niewielkich ilosciach nie mam nic. O chorobach psychicznych nic nie powiem - lekarzem nie jestem.
Za to druga część tego postu jest jak moją miarę skrojona. Jestem zdrowa i raczej poważna - taka mam nature. Zawsze starałam się nie tyle przywoływać do porządku kogokolwiek , ile raczej chłodzic nastroje.I robić to w miarę obiektywnie.Za to z róznym skutkiem.
I tak jak Romana napisała - idę sobie gdzie indziej - ,,ku radosci pozostałych ''
Nie obraziłam się na nikogo , nikt mnie z tego forum nie wygryzł .Nie robię tego pod wpływem chwili , mialam ten zamiar od jakiegos czasu. Przestały mi odpowiadać pewne zasady , a przede wszystkim formy wypowiedzi .A dowodem jest fakt jak wiele osób ten post Romany pochwaliło. .To jest inna bajka , niż forum sprzed roku .Nie warto robić czegokolwiek wbrew sobie - to jest fałszywe.Chcę spokojnie sobie pracowac , nie mysleć- zagladając na forum kto sie z kim na kogo i jak ,,namówił''.Wszystkim bez wyjatku opiekunkom zyczę sukcesów w tej pracy , dziękuję również za wszystko Panu Moderatorowi .

Dzięki Mozah:( rozumiem Cię, bo i ja bardziej siebie odnajduję w tej drugiej części wypowiedzi Romany. Roumiem też że jej wypowiedź nie była powodem Twojej decyzji tylko skłoniła Cię do refleksji, bo i ja po przeczytaniu tego postu, pomyślałam o tym samym, czy aby na pewno jest tu dla mnie miejsce. Nie po raz pierwszy zresztą, i na razie nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Pozdrawiam Cię i wszystkiego dobrego...
09 czerwca 2014 15:20 / 4 osobom podoba się ten post
jowitaliber

to ty masz takie maleńkie dzieciaczki boże jakie słodziaki i weż tu nic im nie przywież wiem że nie możemy sobie pozwolić na duże wydatki ja też bym mu nie kupiła bo to jest moja miesięczna pensja tu ale on sobie trochę uzbierał a ja to traktuję jak inwestycję w jego talent.W tym tygodniu oboje startują w Pucharze Polski MTB i tak bardzo bym chciała z nimi byc wiem że sobie świetnie poradzą jadą na zawody z połową rodziny która będzie im kibicować.Moja córeczka mówi że ona będzie jak Maja Włoszczowska i bardzo mnie to cieszy 

Im starsze dzieci tym innych prezentów oczekują.  Moja córka poprosiła żebym jej przwiozła oprócz czekolad i serów także wino najlepiej szwajcarskie. Gusta się zmieniają.
09 czerwca 2014 15:26 / 4 osobom podoba się ten post
mozah aM

Nie uwierze, ze nie bedziesz czytac.
Moim zdaniem, nie jest Twoja decyzja OK. Jestes/bylas jedna z podpor tego forum, zawsze metytoryczna, spokojna. Jesli chodzi o post Romany - wydaje mi sie, ze zle odczytalas jej intencje - ironia az kapie ze slow Romany. Ja przynajmniej tak odebralam ten wpis, Romana ma zdolnosc inteligentnego pisania.

Coz, moze zmienisz zdanie, moze wrocisz, moze nie - czasami robie sobie urlop od forum, czasami tylko czytam. Ze nie jest ono takie samo jak na poczatku - nie jest, kazda zbiorowosc podlega zmianom. Czy na lepsze, czy na gorsze - nie mnie to oceniac.
09 czerwca 2014 15:28 / 1 osobie podoba się ten post
Jestem zdziwiona,że mozah aM odeszła z forum,ja cię lubiałam i z checią czytałam twoje wpisy,ale to twoja decyzja...
09 czerwca 2014 15:38 / 1 osobie podoba się ten post
jowitaliber

W talenty i zainteresowania warto inwestować. To rozwija i to tylko 1 pensja :PPPPP
09 czerwca 2014 15:44 / 2 osobom podoba się ten post
emi

W talenty i zainteresowania warto inwestować. To rozwija i to tylko 1 pensja :PPPPP

myślę że dobrze zainwestowana a zakup kolejnego to dopiero za jakieś 3 lata więc miesięcznie wydatek żaden ,wolę to niżby miał z kolegami z klasy papierochy pod  szkołą palić
09 czerwca 2014 15:55 / 1 osobie podoba się ten post
jowitaliber

myślę że dobrze zainwestowana a zakup kolejnego to dopiero za jakieś 3 lata więc miesięcznie wydatek żaden ,wolę to niżby miał z kolegami z klasy papierochy pod  szkołą palić

Dokładnie Jowitka, najgorszą rzeczą jest pozwolić dziecku cały wolny czas spędzać pod blokiem.
09 czerwca 2014 16:28 / 6 osobom podoba się ten post
Podsumowuje kontrakt u p. unzufrieden sobie i tak:
- porazki
*zepsulam lampke nocna i zaluzje w swoim pokoju (pasek sie urwal) i nikomu o tym nie powiedzialam bo nie mialam ochoty zeby ludzie krécili sie po moim jedynym azylu czyli pokoju. Powiem Rumunce ze dwa dni temu mi sie zepsulo i niech u niej naprawiaja :P
*zaufalam komus kto okazal sie tego niegodny i na dobre wyrzucilam go z mojego zycia
* p. unzufrieden nie stala sie zufrieden pod moim wplywem
*bezsennosc mnie méczy(la)
Sukcesy:
*rozruszalam fizycznie p. Unzufrieden, bylam z niá w miejscach których nie odwiedzala kilka lat bo nie ruszala sie z domu
* zakochala sie w: moim rosole i zurku, ciescie rabarbarowym i babce
*przy mnie byla dopilnowana czyt. nie upadla, nie zrobila sobie krzywdy i miala kazdej nocy pomoc przy Nachtstuhl'u
*kto by pomyslal ze pan ogrodnik troszke stopi lód?!
*przejazdzki motocyklem :-D:-D:-D

No, to jestem gotowa na nowá stelle i nowe wrazenia. I zakupy!
09 czerwca 2014 16:57 / 2 osobom podoba się ten post
jestem zadowolona bilet na euroline zamówiony i opłacony za 2 tyg będę już czekała na wyjazd
09 czerwca 2014 17:03 / 3 osobom podoba się ten post
Mozah-teraz to naprawdę zrobiło mi się smutno.....czy naprawdę nie mogłaś być "ponad to"??????

Forum ,każde -to taki organizm ,że się zmienia ewoluuje,zmienia czasem w lepszą stronę,czasem w gorszą i to chyba w odniesieniu do forów jest normalne.......szkoda,że nie chcesz już być z nami:(
09 czerwca 2014 17:09 / 4 osobom podoba się ten post
We wpisie Romany tez nie widze niczego obrazliwego. Mialo byc krzywe zwierciadlo to bylo. Ironiczne poczucie humoru jest ok (wg mnie). Szkoda, ze Mozah poczula sie dotknieta
09 czerwca 2014 17:10 / 3 osobom podoba się ten post
Właśnie tak chciała bym powiedzieć .Smutno ,jak ktoś odchodzi na własne życzenie z forum.
Wszystkiego dobrego w pracy i w życiu.Swiat jest mały , a mieszkamy na tym samym zakątku.
09 czerwca 2014 17:23 / 2 osobom podoba się ten post
Jest mi tak strasznie przykro z powodu Twojej decyzji Mozah.
Czekałam zawsze na Twoje posty,
potrafiłaś tak prosto i z życzliwością przekazać tyle mądrych rzeczy.

Choć trudno mi się pogodzić z Twoją decyzją , szanuję ją, mając jednocześnie cichą nadzieję,
że za jakiś czas wrócisz w trzecim wcieleniu.

Życzę Ci dużo zdrowia, pogody ducha, powodzenia w realizacji planów osobistych i zawodowych.