Na wyjeździe #9

09 czerwca 2014 22:17 / 4 osobom podoba się ten post
lena7

Dla mnie nie musi byc koniecznie pani Zufrieden. Normalna osoba po prostu. jak dementyk to wiadomo ze trzeba oko przymnkác. ale nie-dementyk jak Unzufrieden to katastrofa. Nie musze miec tv, osobnej lazienki, moge nawet na bezsennosc cierpiec. Ale wolne miec musze, neta, telefon sie do mnie wiecznie urywa na stelli i miasto, bo odpoczywam łazac po sklepach a nie wsrod pol i lasow. Stadtmädchen bin ich. Punkt.

Ja też kobieta z miasta jestem, dużo przyrody lubię głównie na obrazkach. W Monachium czuję sie jak ryba w wodzie, a na bawarskiej wsi musiałam się przemęczyć. I też odpoczywam łażąc po sklepach, nie tylko zwiedzając. Cosik pokrewne dusze jesteśmy, bo mamy też podobne poczucie humoru, według niektórych za mało poważne!
09 czerwca 2014 22:22 / 5 osobom podoba się ten post
Romka, forum jak narkotyk i wciága. Ci co odchodza, to wracajá pod zmienionymi nickami. Nicka mozna zmienic, ale stylu pisania juz nie (lub b.trudno). Syzyfowa praca.
09 czerwca 2014 22:29 / 2 osobom podoba się ten post
romana

Kasia, ja mam sticka z Tchibo, a w niektórych miastach Tchibo nie ma, nie ma też Mediamarktów, by sobie doładowanie kupić. Ten internet w poście to był tylko przykład.

Mleczko nas opuszcza, kto chce może jeszcze się załapać by pomachać jej chusteczką w Poskarżyjkach.

Od tej strony Cię nie znałam
09 czerwca 2014 22:41 / 3 osobom podoba się ten post
robert72

Popieram Cie kaska w całej rozciagłości. Juz w ub roku sygnalizowałem, że co niektóre osoby traktuja forum jak prywatny folwark.Osobiscie  uwazam , że zyjemy w wolnym swiecie i kazdy ma prawo do wypowiedzi, czy to sie komus podoba czy nie,kazdy moze napisac co zechce. Awantury,odmienne zdania to nieodzowny element forum.Nie ma co sie przejmowac czy ktos opuszcza forum czy nie bo wydaje mi sie, ze czasami to jest działanie pod publuczke, zwrócenie uwagi na siebi, w zyciu tez tak ludzie postepuja. Trzeba byc soba i tyle w temacie.Pozdrawiam

No i jak ja odeszłam z forum to zastanawialeś się, czy podopiecznych też tak zostawiam. Dzisiaj Ci odpowiem, nie, nie zostawiam.
09 czerwca 2014 22:45 / 1 osobie podoba się ten post
Romano wyksztalcona, mysle ze tak. Z tym ze moja blyskotliwosc i ciéty jézyk oraz głód wiedzy nieco sié przytépily z powodu ograniczajácej umyslowo pracy opiekunki Czyli: gotowanie, sprzátanie, karmienie i rozmowy na poziomie przedszkolnym. :-D
09 czerwca 2014 22:46 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Dyskutowałabym..........

Ja też, nie pisałam o ostatniej mojej podróży do DE, bo jeszcze mnie nosi na samo wspomnienie, a już sporo czasu mineło.
09 czerwca 2014 22:46
O kurna , ale burza nadciąga nad Osnabruck . Błyska się z każdej strony .
09 czerwca 2014 22:47
alinka1339

O kurna , ale burza nadciąga nad Osnabruck . Błyska się z każdej strony .

Może przynajmniej się trochę powietrze zmieni, u mnie duszno.
09 czerwca 2014 22:49 / 1 osobie podoba się ten post
barbarella

Może przynajmniej się trochę powietrze zmieni, u mnie duszno.

U mnie też duszno . Musiałam okna pozamykać , bo wiatr szaleje . Może przejdzie szybko to pootwieram spowrotem .
09 czerwca 2014 23:20 / 7 osobom podoba się ten post
Z tego co pamietam, to wczoraj twoje zdanie nt opuszczajacych forum było dokładnie odwrotne, ot dziwo jakieś, tak odkręcić kota ogonem, fiu?! Zdanie swoje masz, jak my wszyscy, ale moze nie zmieniaj go tak często  ;)))
09 czerwca 2014 23:30 / 1 osobie podoba się ten post
JAK MLECZKO CHCE OPUŚCIĆ forum to jej sprawa .W swojej wypowiedzi odniosłem sie do zupełnie czegoś innego.Temat mleczko zajał mi kilka słów.
09 czerwca 2014 23:33 / 2 osobom podoba się ten post
No tak ale dostalo sie Romanie, a ona moim zdaniem obeszla sie z nia najdelikatniej
09 czerwca 2014 23:34 / 1 osobie podoba się ten post
Całe popołudnie spędziłam z R na ROZMAWIANIU!!!
Jestem genialna, dziękuję :D
09 czerwca 2014 23:39 / 7 osobom podoba się ten post
To,że Lena napisała że chce miec ustalony wolny czas i woli sklepy niż pola i lasy,nie znaczy że jest złą opiekunką. Po drugie,Robert,może ty masz jakąś misję do spełnienia,twoja sprawa,ale ja tu jestem w pracy.A za prace należy sie zapłata,to oczywiste. Po trzecie,to własnie takie osoby jak ty psują atmosfere na forum,bo zalewasz je jakaś falą krytyki,niezasłużonej, mówisz o jakims marginesie nierzetelnych opiekunek tak jakby to nie był margines a jakbysmy wszystkie takie były.
A w podtekście- ja jestem inny ,lepszy no i ku..a jeszcze musze sprzatac po was,bo syf w domach pdp zostawiacie.
09 czerwca 2014 23:46 / 2 osobom podoba się ten post
greenandy

To,że Lena napisała że chce miec ustalony wolny czas i woli sklepy niż pola i lasy,nie znaczy że jest złą opiekunką. Po drugie,Robert,może ty masz jakąś misję do spełnienia,twoja sprawa,ale ja tu jestem w pracy.A za prace należy sie zapłata,to oczywiste. Po trzecie,to własnie takie osoby jak ty psują atmosfere na forum,bo zalewasz je jakaś falą krytyki,niezasłużonej, mówisz o jakims marginesie nierzetelnych opiekunek tak jakby to nie był margines a jakbysmy wszystkie takie były.
A w podtekście- ja jestem inny ,lepszy no i ku..a jeszcze musze sprzatac po was,bo syf w domach pdp zostawiacie.

Nie odnosiłem sie do słow jednej opiekunki ,która napisala ,ze chce miec czas wolny,łazic po sklepach itd. Masz racje ,zee jest to praca i zapłata sie nalezy.napisałem o swoich odczuciach ,jak ja widze forum po jakims tam czasie bytcia na nim.Nie zamierzam opuszczac forum, potrafie przyjąć krytyke i wcale sie o nia nie obrazam.