Na wyjeździe #9

09 czerwca 2014 23:48 / 1 osobie podoba się ten post

osobiscie na wsłasne oczy widziałem jak opiekunka odnosi sie do podopiecznej.Nie był to odosobniony przypadek

Stąd moja wypowiedx o tym, ze nie wszyscy nadaja sie do opieki bo nie wszyscy rozumieja chcrakter tej pracy

Edytuj posty na litość... Moderator

09 czerwca 2014 23:52 / 7 osobom podoba się ten post
Swoim postem obraziłeś chyba wszystkich, także tych co rok temu zdania nie umiały sklecić,a teraz w Szwajcarii siedzą. Może miały dobrych nauczycieli,a moze Szwajcaria już nie tylko dla takich VIP-ów jak Ty?  

09 czerwca 2014 23:54 / 1 osobie podoba się ten post
Tolerancja (łac. tolerantia – „cierpliwa wytrwałość”; od łac. czasownika tolerare – „wytrzymywać”, „znosić”, „przecierpieć”) – w mowie potocznej i naukach społecznych postawa społeczna i osobista odznaczająca się poszanowaniem poglądów, zachowań i cech innych ludzi, a także ich samych

09 czerwca 2014 23:55 / 5 osobom podoba się ten post
robert72

osobiscie na wsłasne oczy widziałem jak opiekunka odnosi sie do podopiecznej.Nie był to odosobniony przypadek

Stąd moja wypowiedx o tym, ze nie wszyscy nadaja sie do opieki bo nie wszyscy rozumieja chcrakter tej pracy

Edytuj posty na litość... Moderator

Robercik moja kariera opiekunki nie jest zbyt długa , ale też już zdażyłam się nasłuchac w autokarze , w busie i podczas zmian co opiekunki mówią o swoich PDP i widziałam jaki zostawiają porządek w domach PDP . Opiekunka nie jest od generalnych porządków , a na temat porządków robionych przez Pucfrau lub Pflege mozna też dyskutowac . Ale ja nie potrzebujje do szczęścia obgadywać d.....opiekunkom na temat ich zachowania . Ja patrze swojej d..... i Ty też patrz swojej d..... , a nie gadaj kto , co gada i kto jak robi
09 czerwca 2014 23:56 / 1 osobie podoba się ten post
W takim razie  Robert nie jest to wina tych pan-niby  opieunek ,tylko agencji ktore takie panie zatrudniaja ,ja od dawna uwazam ze przy tej pracy powinny byc robione badania psychologiczne ,rozmowa z psychologiem itp.i przyznam Ci rxacje ze nie wszyscy nadaja sie do takiej pracy. Przeraza mnie np .jak kobiety opowiadaja ze lampka wina ,czy drink ,czy jedno piwko, ale cóz kazdy chce zyc ,pracowac zarabiac .i dopuki agencje będą braly jak leci no niestety nic sie nie zmieni.
09 czerwca 2014 23:59 / 5 osobom podoba się ten post
Następny hipokryta....epidemia się robi...
10 czerwca 2014 00:00 / 1 osobie podoba się ten post
beata

W takim razie  Robert nie jest to wina tych pan-niby  opieunek ,tylko agencji ktore takie panie zatrudniaja ,ja od dawna uwazam ze przy tej pracy powinny byc robione badania psychologiczne ,rozmowa z psychologiem itp.i przyznam Ci rxacje ze nie wszyscy nadaja sie do takiej pracy. Przeraza mnie np .jak kobiety opowiadaja ze lampka wina ,czy drink ,czy jedno piwko, ale cóz kazdy chce zyc ,pracowac zarabiac .i dopuki agencje będą braly jak leci no niestety nic sie nie zmieni.

W swojej karierze tylko raz spotkałem sie z tym, ze przed przyjęciem do pracy i wyjazdem na opieke maiłem rozmowe z psychologiem.Ponad dwie godziny rozmawialismy o wszystkim i na rózne tematy.Profesjonalne podejsice ze strony firmy
10 czerwca 2014 00:00
Andrea, nie zawsze prawda od poprzedniczki jest przyjmowana. Ja w ubiegłym roku mojej zmienniczce mówiłam  prawdę przez telefon. Nie żeby ją zniechęcic, ale poprostu z czystej uczciwości i ematii, bo wiem, że mnie agencja ściemniała. Ona jednak zaryzykowała, przyjechała i już tego pierwszego dnia (który jeszcze ze mną spędziła) żałowała tego.W tym przypadku można było powiedzieć: selber schuld. Po tygodniu musiała wrócic do domciu z ogromną traumą..
10 czerwca 2014 00:04 / 1 osobie podoba się ten post
BWA, spokojnej nocy zyczę, 
10 czerwca 2014 00:06
robert72

W swojej karierze tylko raz spotkałem sie z tym, ze przed przyjęciem do pracy i wyjazdem na opieke maiłem rozmowe z psychologiem.Ponad dwie godziny rozmawialismy o wszystkim i na rózne tematy.Profesjonalne podejsice ze strony firmy

No  wiec sam widzisz !!! Jest jak jest  i dopuki pdp czy ich opiekunowie prawni akceptuja takie opiekunki , to cóz ? Ja mam sumienie ,empatie itd  ty masz i 1000 innych opiek. A znajdzie sie 20  odpowiadajacych twojemu opisowi  bo znajdzie !!!! 
10 czerwca 2014 00:09 / 1 osobie podoba się ten post
beata

No  wiec sam widzisz !!! Jest jak jest  i dopuki pdp czy ich opiekunowie prawni akceptuja takie opiekunki , to cóz ? Ja mam sumienie ,empatie itd  ty masz i 1000 innych opiek. A znajdzie sie 20  odpowiadajacych twojemu opisowi  bo znajdzie !!!! 

Nie jestem ideałem ,popełniam błedy jak kazdy, ciagle sie uczę.mam niewyparzony jezyk. Nie szukam poklasku dla swoich wypowiedzi, napisałem co napisałem i nie załuje ani jednego słowa.
10 czerwca 2014 00:18 / 5 osobom podoba się ten post
Ja mam poważne wątpliwości,czy ty się nadajesz...
10 czerwca 2014 00:25 / 12 osobom podoba się ten post
No wiec ja tez zostalam wezwana do tablicy przez Roberta.
Nie bádz hipokrytá, prosze. To tak jakbys zarzucil kazdemu czlowiekowi na ziemi ze musi jesc - to a propos pracy dla pieniedzy w naszym zawodzie. Idei nie wrzucimy do garnkow i nie zaplacimy niá rachunków.
Ludzie którzy nas wynajmujá do pracy majá wymagania (jezyk, doswiadczenie) i my mamy swoje; nie ma nic zlego w tym ze wymagam(y) czy oczekuje(my) regularnych godzin wolnych, prywatnosci i bliskosci sklepow. wymagamy szacunku i docenienia. jesli same sobie tego nie wywalczymy, to nas udupiá i damy sie zapédzic w niewolnictwo. I przede wszystkim jestesmy ludzmi. Tylko ludzmi z calá paletá slabosci a nie cyborgami. Opiekunka nie znaczy obsluga plus sluzáca plus sprzátaczka plus dama do towarzystwa plus kucharka na 20 osób. Wszystko po trochu ale nie 100%.
Wiem ze Ty tez nie pracujesz dla idei i nie zyjesz powietrzem. Wiec o co chodzi? O idealizm? Ideal czésto siéga bruku.
10 czerwca 2014 00:27 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Swoim postem obraziłeś chyba wszystkich, także tych co rok temu zdania nie umiały sklecić,a teraz w Szwajcarii siedzą. Może miały dobrych nauczycieli,a moze Szwajcaria już nie tylko dla takich VIP-ów jak Ty?  

Mogę dać Ci tysiąc łapek w górę???
10 czerwca 2014 00:29 / 8 osobom podoba się ten post
Ivanilia, Andrea, Greenandy, Alinka, Lena i Lili - dziękuję Wam za ostatnie posty. To między innymi dzięki takich ludziom jak Wy, to forum ma ciągle wysoki poziom i chce się do niego stale wracać. A jak się komus nie podoba, to niech się weźmie do pracy by zmienić na lepsze, albo zrezygnuje. Nikt tu nikogo na siłę nie trzyma, a marudzić kazdy potrafi. Natomiast dawać z siebie regularnie coś dobrego dla innych - to już nie tak łatwo. Dobranoc kochani!