Na wyjeździe #9

10 czerwca 2014 00:32
lena7

No wiec ja tez zostalam wezwana do tablicy przez Roberta.
Nie bádz hipokrytá, prosze. To tak jakbys zarzucil kazdemu czlowiekowi na ziemi ze musi jesc - to a propos pracy dla pieniedzy w naszym zawodzie. Idei nie wrzucimy do garnkow i nie zaplacimy niá rachunków.
Ludzie którzy nas wynajmujá do pracy majá wymagania (jezyk, doswiadczenie) i my mamy swoje; nie ma nic zlego w tym ze wymagam(y) czy oczekuje(my) regularnych godzin wolnych, prywatnosci i bliskosci sklepow. wymagamy szacunku i docenienia. jesli same sobie tego nie wywalczymy, to nas udupiá i damy sie zapédzic w niewolnictwo. I przede wszystkim jestesmy ludzmi. Tylko ludzmi z calá paletá slabosci a nie cyborgami. Opiekunka nie znaczy obsluga plus sluzáca plus sprzátaczka plus dama do towarzystwa plus kucharka na 20 osób. Wszystko po trochu ale nie 100%.
Wiem ze Ty tez nie pracujesz dla idei i nie zyjesz powietrzem. Wiec o co chodzi? O idealizm? Ideal czésto siéga bruku.

Wiesz Magda, masz rację w tym co napisałaś....
A teraz zinnej beczki. W samym Friedrihschafen za wiele do obejrzenia nie ma,muzeum Zeppelin,ładne widoki na góry,takie sobie centrum.Polecam wyspe  Mainau,Konstancję,Uberlingen i zwiedzanie Bodeńskiego na rowerze
10 czerwca 2014 00:32 / 3 osobom podoba się ten post
Lili

Mogę dać Ci tysiąc łapek w górę???

Pisze o tolerancji,a wszystkich zmieszał z błotem,bo sobie przypomniał,że rok temu to z Romaną na spikerii rozmawiał,kiedy inni nie mieli jeszcze pojęcia o tym ,że forum istnieje. Poczuł się zawiedziny,a jego męskie ego spadło do zera.... Ach,kochanie ja Tobie też daję tysiąc łapek.
10 czerwca 2014 00:38
ivanilia40

Pisze o tolerancji,a wszystkich zmieszał z błotem,bo sobie przypomniał,że rok temu to z Romaną na spikerii rozmawiał,kiedy inni nie mieli jeszcze pojęcia o tym ,że forum istnieje. Poczuł się zawiedziny,a jego męskie ego spadło do zera.... Ach,kochanie ja Tobie też daję tysiąc łapek.

Moje ego ma sie dobrze .Ja również daję 5tys łapek:):):) Ech...czasem ludziom trudno zrozumiec o co im samym chodzi, mnie również.
10 czerwca 2014 00:40
lena7

No wiec ja tez zostalam wezwana do tablicy przez Roberta.
Nie bádz hipokrytá, prosze. To tak jakbys zarzucil kazdemu czlowiekowi na ziemi ze musi jesc - to a propos pracy dla pieniedzy w naszym zawodzie. Idei nie wrzucimy do garnkow i nie zaplacimy niá rachunków.
Ludzie którzy nas wynajmujá do pracy majá wymagania (jezyk, doswiadczenie) i my mamy swoje; nie ma nic zlego w tym ze wymagam(y) czy oczekuje(my) regularnych godzin wolnych, prywatnosci i bliskosci sklepow. wymagamy szacunku i docenienia. jesli same sobie tego nie wywalczymy, to nas udupiá i damy sie zapédzic w niewolnictwo. I przede wszystkim jestesmy ludzmi. Tylko ludzmi z calá paletá slabosci a nie cyborgami. Opiekunka nie znaczy obsluga plus sluzáca plus sprzátaczka plus dama do towarzystwa plus kucharka na 20 osób. Wszystko po trochu ale nie 100%.
Wiem ze Ty tez nie pracujesz dla idei i nie zyjesz powietrzem. Wiec o co chodzi? O idealizm? Ideal czésto siéga bruku.

Brawo
10 czerwca 2014 00:42 / 2 osobom podoba się ten post
I niby wtedy to forum takie fajne miało być? Że sie z Robertem na spikerii gadało..?
O jak dobrze,że ja tu dopiero od marca bieżącego roku...
10 czerwca 2014 00:42 / 2 osobom podoba się ten post
robert72

Moje ego ma sie dobrze .Ja również daję 5tys łapek:):):) Ech...czasem ludziom trudno zrozumiec o co im samym chodzi, mnie również.

Twój post był wołaniem o uwagę i nie sądzę,że Twoje ego na tym nie ucierpiało... tak jak u wszystkich szowinistów.
10 czerwca 2014 00:50
ivanilia40

Twój post był wołaniem o uwagę i nie sądzę,że Twoje ego na tym nie ucierpiało... tak jak u wszystkich szowinistów.

Wiesz, nie potrzebuje poklasku.Staram sie zawsze byc na drugim planie, nie zawswze mi sie to udaje ale mimo wszystko lepiej czuje sie w drugim rzedzie.Z twojego punktu widzenia i wypowiedzi wczesniejszej, ze po roku nieobecnosci pojawił sie i nikt go nie zauwazył wnioskuje, ze nie do końca czytasz wpisy poniewaz nie zaginałem na rok i regularnie staram sie byc na forum.To, ze nie ma wpisów z mojej strony nie oznacza, ze nie czytam co inni napisali. Nie kazdy ,jak juz to kiedys napisałem ,ma cały czas włączone opiekunki24 i nie kazdy potrafi pracowac, czyt zajmowac sie PDP i jednoczesnie co kilka minut pisac na forum.-NIE MÓWIE TERAZ O TOBIE!!!!

10 czerwca 2014 00:51
Ivanilka teraz ja cie proszę,schowaj już pazurki dobrej nocy
10 czerwca 2014 00:58 / 4 osobom podoba się ten post
robert72

Wiesz, nie potrzebuje poklasku.Staram sie zawsze byc na drugim planie, nie zawswze mi sie to udaje ale mimo wszystko lepiej czuje sie w drugim rzedzie.Z twojego punktu widzenia i wypowiedzi wczesniejszej, ze po roku nieobecnosci pojawił sie i nikt go nie zauwazył wnioskuje, ze nie do końca czytasz wpisy poniewaz nie zaginałem na rok i regularnie staram sie byc na forum.To, ze nie ma wpisów z mojej strony nie oznacza, ze nie czytam co inni napisali. Nie kazdy ,jak juz to kiedys napisałem ,ma cały czas włączone opiekunki24 i nie kazdy potrafi pracowac, czyt zajmowac sie PDP i jednoczesnie co kilka minut pisac na forum.-NIE MÓWIE TERAZ O TOBIE!!!!

Jeśli czytasz forum regularnie,to wiesz  że Romana swego czasu nieżle obrywała od Mleczko, ale znosiła to z klasą,a Ty pojechałes po niej jak po łysej kobyle.
Z tym "drugim planem" to chyba nie masz racji,bo jestem chyba jedną z nielicznych osób ,która przeczytała forum od deski do deski i Twoje popisy"drugoplanowe" zdarzało mi się czytać dość często.
No ale jako osoba ponadprzeciętnie cierpliwa  pozwolę sobie zakończyć rozmowę bez cienia zdenerwowania i życzyć Ci głębszych przemyśleń do poduszki.
10 czerwca 2014 00:59
Spokojnej nocy Ivanilia40
10 czerwca 2014 01:04
O ja Cię..w domu jestem to i wgląd w forum z lekka opozniony.Gdzie zaczyna sie ta cała jatka?.Pozdrawiam:)
10 czerwca 2014 07:09 / 5 osobom podoba się ten post
Rumunka przyjechala o 6 rano zamiast o 8.
Ale najlepsze sá jej jedne z pierwszych slów: nie mam papierosów.
Ja na to: oj szkoda, bo ja mam swoje. :-D:-D:-D:-D
Która pali i slyszala od zmienniczek juz takie slowa to wie o czym mówie ;-)
10 czerwca 2014 07:36
Berdi, ona przyjechala z domu okazuje sie a nie z innej stelli. wiec tym sádze ze jest zaopatrzona. Ok, nie robie tematu z tego ani problemu na forum tylko tak o! chcialam zauwazyc publicznie
10 czerwca 2014 07:45 / 1 osobie podoba się ten post
Dzien doberek zapraszam do wypicia wspulnej kawk:)i moze jakies ciasteczko jak ktos lubi z rana! No zacheciłabym do wspolnej gimnastyki porannej co wy na to miłego dzionka wszystki:)))
10 czerwca 2014 07:51 / 2 osobom podoba się ten post
lena7

Rumunka przyjechala o 6 rano zamiast o 8. :-)
Ale najlepsze sá jej jedne z pierwszych slów: nie mam papierosów.
Ja na to: oj szkoda, bo ja mam swoje. :-D:-D:-D:-D
Która pali i slyszala od zmienniczek juz takie slowa to wie o czym mówie ;-)

Trawka zielona szkoda ale na słoncu szybko wyschnie skrety niech kreci!! a najlepiej jak sie nie ma nie pali !!Nie mozna wykozystywac innych!!