Na wyjeździe #9

10 czerwca 2014 08:10
Andrejka Ty to masz problem ze zmienniczkami , a do mojej PDP przychodzi kobieta niemka ona też pilnuje mojej PDP od 13 do 18  i nie ma dnia by nie chciała fajki , a i podobno kase po zycza od nas opiekunek z pl . Kilka razy jej fajkę dałam , ale teraz wppadłam na pomysł i powiedziałam ,że nie pale analogów tylko e-fajke  . A mam takową , a nawet dwie , więc kobieta daje sobie na luz.
10 czerwca 2014 08:15 / 1 osobie podoba się ten post
robert72

Tolerancja (łac. tolerantia – „cierpliwa wytrwałość”; od łac. czasownika tolerare – „wytrzymywać”, „znosić”, „przecierpieć”) – w mowie potocznej i naukach społecznych postawa społeczna i osobista odznaczająca się poszanowaniem poglądów, zachowań i cech innych ludzi, a także ich samych

No to teraz zastosuj to w praktyce:))))
10 czerwca 2014 08:17 / 2 osobom podoba się ten post
alinka1339

Andrejka Ty to masz problem ze zmienniczkami , a do mojej PDP przychodzi kobieta niemka ona też pilnuje mojej PDP od 13 do 18  i nie ma dnia by nie chciała fajki , a i podobno kase po zycza od nas opiekunek z pl . Kilka razy jej fajkę dałam , ale teraz wppadłam na pomysł i powiedziałam ,że nie pale analogów tylko e-fajke  . A mam takową , a nawet dwie , więc kobieta daje sobie na luz.

Faktycznie fajki są drogie ogolnie tu w DE tak i u nas w Pl , a więc jako palacz nalogowy od dłuzszego czasu kupuję tyton w pl 1 kg u nas koszt 60 zeta , i kręce sobie ,taka iloscwystarcza mi na  caly pobyt a nawet zostaje.Ale w swojej karierze owszem tez zmienialay mnie panie z tupetem  
10 czerwca 2014 08:31
Bosze jak tak patrze na tą prace tych Pflege , które przychodzą do mojej PDP to szlag mnie trafia .
10 czerwca 2014 08:34 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

Bosze jak tak patrze na tą prace tych Pflege , które przychodzą do mojej PDP to szlag mnie trafia .

To zwróc im uwage, mi jak sie praca kranken gimnastik nie podobala do zwrocilam uwage, skutku nie przynioslo  wiec zadzwonilam do szefa  i teraz jest Tak jak powinno byc !
10 czerwca 2014 08:36
Na szczescie nie mam z nimi do czynienia,i wiem że pdp moja czysta chodzi.
10 czerwca 2014 08:39 / 3 osobom podoba się ten post
Witajcie kochani. Wstałam raniutko,zrobiam już gołąbki i pyrkoczą sobie w garczku. Znowu będzie cudownie gorąco,szkoda tylko ,że nie ma gdzie się zanurzyć.
10 czerwca 2014 08:47 / 1 osobie podoba się ten post
beata

To zwróc im uwage, mi jak sie praca kranken gimnastik nie podobala do zwrocilam uwage, skutku nie przynioslo  wiec zadzwonilam do szefa  i teraz jest Tak jak powinno byc !

Beatka właśnie u mnie nie chodzi o to ,że coś źle robią , ale one nic nie robią . Dwie Pflege , które przychodzą myć PDP rano i wieczorem to swoją pracę sumiennie wykonują , ale te które siedzą od 8 do 11 to nic nie robią tylko siedzą i czytają , albo grają na komórkach . A powinny sprzątać itd Swego czasu były tak cwane ,że chciały sprzątanie i zakupy zwalić na nas opiekunki z Pl , bo tyle roboty tu biedne miały , że opiekunka z pl po ocnej pracy miala część obowiązków po nich przejąć , ale nie wyszło im to .
10 czerwca 2014 09:10 / 3 osobom podoba się ten post
Witajcie:))) Dzisiaj, przy tak pięknym słonecznym poranku zachwycam się sama sobą:))) Może ktoś się przyłączy? Wstałam o 5.20, kawa i śniadanie dla dziadka, o 6 przyjechała córka Pdp i pojechali z dziadziem do szpitala. Babciunię przebrałam, śniadanie, kawa, gazeta i pobiegłam po zakupy. Jest 9 godzina, pranie się pierze, posprzątałam na górze, no nie mogę wyjść z podziwu, jaka jestem sprytna. W domu o tej porze to mam otwarte dopiero jedno oko:))) Kawa się robi, czas na relaks, czego i Wam życzę. Miłego dnia:)
10 czerwca 2014 09:18 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Witajcie kochani. Wstałam raniutko,zrobiam już gołąbki i pyrkoczą sobie w garczku. Znowu będzie cudownie gorąco,szkoda tylko ,że nie ma gdzie się zanurzyć.

Wpadnij do Monachium. 2 km ode mnie są dwa jeziora.  

My juz z dziadziem po kawie i sniadanku, a on dodatkowo po fajeczce. Teraz dokonamy czynu heroicznego idąc w tym upale jakieś 500m po gazetę codzienną. Dziadek dostanie swoja codzienną porcję wiadomości, jak to w D jest źle oraz zdjęcie roznegliżowanej, atrakcyjnej laski, bo to jest gazeta regularnie ofiarująca czytelnikom takie dary. Ja wezmę się pewnie za prasowanie, gdyż mam tego trochę, a w piwnicy panuje miły chłodek.  

I do domku coraz bliżej, każdemu z nas! Jak tu się nie cieszyć?
10 czerwca 2014 09:20
Witajcie,w przeciwieństwie do Barbarelli ja wstałam o 7,35 bo tak codziennie wstaję,moja babcia lubi spać ja zresztą też.Toaleta i śniadanko.I jestem wolna.Miłego dzionka
10 czerwca 2014 09:21 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie niestety zawsze przy porannej toalecie jest nerwowo, pdp jakiś ma uraz do mycia,no ale umyć się musi,tylko ja po takim myciu sama nadaję znowu pod prysznic.
10 czerwca 2014 09:27
Malina

Witajcie,w przeciwieństwie do Barbarelli ja wstałam o 7,35 bo tak codziennie wstaję,moja babcia lubi spać ja zresztą też.Toaleta i śniadanko.I jestem wolna.Miłego dzionka

Malina, coś długo juz jesteś w DE, kiedy do domu ?
10 czerwca 2014 09:31 / 1 osobie podoba się ten post
barbarella

Malina, coś długo juz jesteś w DE, kiedy do domu ?

Hej,dlugo to ja byłam jezdzilam 3 na 1,teraz powiedziałam dość i jadę 27 to będzie 2 miesiace i 2 w domu. Ale jakby nie bylo i ile by nie było to zawsze jest długo.Pozdrowionka
10 czerwca 2014 09:39 / 1 osobie podoba się ten post
No i mnie meczy ten temat, chciało mi się koleżanki, no i mam, fajna jest, ale tez paląca, tak jak ja. Przyjechała bez papierosów i bez pieniędzy, bez karty do bankomatu. Mam przeczucie, że umawia się ze mną tylko  po to, żeby popalić moje fajki. Do tego jest głodna, bo jej Pdp jest skąpa i już brak słów. Już nie chcę być siostrą miłosierdzia dla biednych zagubionych opiekunek.
Mój mąż też napisał co będziemy robić jak wrócę, hi,hi, hi, no ciekawa jestem, co z tego wyjdzie:)))))