Na wyjeździe #9

12 czerwca 2014 20:57 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Dziś miałam calutkie popołudnie wolne,więc postanowiłam się przejść. Poszłam do zamku usytuowanego dość wysoko w górach,a droga prowadziła przez pagórki,las,ścieżki,drogi i szosę. Spociłam się jak kot,ale co tam,o kondycję trzeba dbać. Mam milion zdjęć i na żaznym mnie nie ma,same krajobrazy,dziś wpadła w związku z tym na genialny pomysł. Przypomniałam sobie,że mam samowyzwalacz! No i tym sposobem ma aż 3 zdjęcia na dowód ,że TU byłam :)

lo matko ja tez mam samowyzwalacz a ostatnio sie zastanawialam do czego sluzy,durnota
12 czerwca 2014 20:57 / 1 osobie podoba się ten post
Lili ciesze sie, ze jestes:)
12 czerwca 2014 20:58 / 1 osobie podoba się ten post
siwa

lo matko ja tez mam samowyzwalacz a ostatnio sie zastanawialam do czego sluzy,durnota

Jak będziesz potrzebowała instukcji obsługi to chetnie objaśnię:)
12 czerwca 2014 21:00
Przymula, net jakis taki ciezki sie dzis zrobil, mam na FB gadke z Mlodsza i sie strona zawiesila ...
12 czerwca 2014 21:02 / 1 osobie podoba się ten post
Mnie wczraj przymulał net,a okazało się ,ze akualizacje się włączyły,dziś już ma dobry prąd.
12 czerwca 2014 21:04
ivanilia40

Jak będziesz potrzebowała instukcji obsługi to chetnie objaśnię:)

mam nowy telefon i ostatnio go musialam analizowac na czesci bo nie chcial mi zdjec pstrykac i wideo zamykac i nie rozwiazalam problemu tylko doszlam do wniosku,ze albo cho,,,a jest czula na slonce albo przez folie ktora zostawilam na ekranie.Jak nastepnym razem bedzie sie zacinal to wrzuce do Mozeli
12 czerwca 2014 21:12 / 1 osobie podoba się ten post
Lili, fajnie że rodzina się stara. Taki podnośnik bardzo ułatwi Ci pracę z podopiecznym jest super i łatwy w obsłudze.
Oby tylko zdecydowali się na coś takiego. Powodzenia. :)
12 czerwca 2014 21:33 / 1 osobie podoba się ten post
Jak pierwszy raz przyjechałam do PDP to ten podnośnik był dla mnie horrorem, tak się bałam i stresowałam przenoszeniem PDP, a bo to krzywo mi opadła na wózek, a jest bezwładna, a to źle ucelowałam i przy opuszczaniu zsuwała mi się z wózka, boże jakie nerwy. Teraz się z tego śmieje, doszłam do tego co robiłam źle, cały myk polega na równym podłożeniu maty pod PDP jak to zrobi się dobrze to potem już jest ok
12 czerwca 2014 21:51
Sówka

Dziś wieczorem na TVN w uwadze będzie jakiś reportaż o opiekunce która skrzywdziła PDP. Jak ktoś nie ma TVN to będzie można to obejrzeć jutro na stronie tvn uwaga tutaj
http://uwaga.tvn.pl/wideo.html
Jak już będzie to wkleje linka do reportażu

No i już jest jaky ktoś chciał  

http://uwaga.tvn.pl/445872,reportaze,opiekuje_sie_starszymi_ludzmi_mimo_sadowego_zakazu,wideo_detal.html

PDP tej kobiety baaaaaaardzo podobna do mojej prywatnej babci i też taka ciepła
12 czerwca 2014 21:54
Sówka

Jak pierwszy raz przyjechałam do PDP to ten podnośnik był dla mnie horrorem, tak się bałam i stresowałam przenoszeniem PDP, a bo to krzywo mi opadła na wózek, a jest bezwładna, a to źle ucelowałam i przy opuszczaniu zsuwała mi się z wózka, boże jakie nerwy. Teraz się z tego śmieje, doszłam do tego co robiłam źle, cały myk polega na równym podłożeniu maty pod PDP jak to zrobi się dobrze to potem już jest ok :-)

:).Nie martw się Sówko, jest nas dwie. Ja podopiecznemu w Altenheimie mówiłam " Musi pan wiedzieć że będę robiła to pierwszy raz, czy pan się zgadza i mi pomoże", pacjent: " naturlich" i tak ładnie mi tłumaczył i patrzył na każdy mój ruch że " operacja przeszła pomyślnie"  :DD, a ja byłam dumna z siebie.
Teraz też się z tego śmieje :)
12 czerwca 2014 21:58
Maja

:).Nie martw się Sówko, jest nas dwie. Ja podopiecznemu w Altenheimie mówiłam " Musi pan wiedzieć że będę robiła to pierwszy raz, czy pan się zgadza i mi pomoże", pacjent: " naturlich" i tak ładnie mi tłumaczył i patrzył na każdy mój ruch że " operacja przeszła pomyślnie"  :DD, a ja byłam dumna z siebie.
Teraz też się z tego śmieje :)

No widzisz, wszystko co nowe to straszne ;-)
12 czerwca 2014 22:12 / 1 osobie podoba się ten post
siwa

Lili slonko,a moze spotkalybysmy sie w Luksemburgu,Ja mam do niego 17 min.pociagiem

Jestem jak najbardziej ZA! Masz na moim profilu wszystko co potrzeba, złapiemy kontakt i zgramy się w czasie :)))
12 czerwca 2014 22:13
mleczko47

Polneta jak jesteś na forum to przypominam Ci Górna Austrię - nie tęsknisz?

Jestem na forum,czytam, ale się nie udzielam, bo nie wchodze w dyskusje i  inne takie.To nie  moja bajka.Austrię pamiętam, nawet dziś wysłałam babci kartkę z Luzerny Z Austrii wyleczyła mnie ostatnia 2 dniowa wizyta w Salzburgu.Koszmar, dno i szuwary.Żadnych konatków  więcej z tym pośrednikiem.
12 czerwca 2014 22:28 / 3 osobom podoba się ten post
Oj bo sie robie czerwona :)) Podejrzewam w wielu osobat jest tak samo:))) Dzieki za miłe słowa:))
12 czerwca 2014 22:29 / 3 osobom podoba się ten post
  2000 postów mi właśnie stuknęło! ;D