Na wyjeździe #9

13 czerwca 2014 10:26 / 1 osobie podoba się ten post
greenandy

O co sie nadyma.O to że poinformowalas firme o zmianie co do stanu pdp? Przeciez to twoj obowiazek.O to ze domagasz sie podwyzki ze wzgledu na wieksza ilosc obowiazkow?Przeciez to twoje prawo.
Niech sie cieszy że w ogole tam jeszcze jestes.

Evexx, może żona mu w nocy nie dała, a Ty do siebie jego fochy odnosisz. Mnie praca w D nauczyła cenić siebie przede wszystkim. Bo Niemcy z mety mają z nas zysk - płacą o wiele mniej, niż gdyby opieką zajmowały się Niemki. Już za ten tylko fakt powinni nas całować po rękach.

Cieszę się, że jesteś, pamiętam Twoje świetne wpisy.

Do mnie jutro wpada Joasia i Sasanka z naszego forum. W ten sposób będę miec kolejne koleżanki poznane najpierw w świecie wirtualnym - znam Andreę, Kasię 63, Alexię, Hogatę, razem z wymienionymi wcześniej jest 6.

A jak u Was? Kogo znacie osobiście z opiekunki24?
13 czerwca 2014 10:27 / 1 osobie podoba się ten post
Ja nikogo:(
Ale zlot wkrótce:)
13 czerwca 2014 10:30 / 2 osobom podoba się ten post
Annika

Ja powoli przygotowuję się na powrót Dziadka ze szpitala. Mamy już zamontowane specjalistyczne łóżko, a razem z synową Babci pozbierałyśmy prawie wszystkie dywany (było tego z pół tony). Synowa zamówiła auto i powywoziła je, bo gdybyśmy zaniosły je np. do garażu, to Babcia cały dzień nosiłaby je z powrotem. Meble też poprzestawiałyśmy, tak aby dziadek mógł bez trudu wjeżdżać wózkiem. Synowa zaglądnęła wczoraj znów i patrzy, a meble stoją jak dawniej.... Babcia w nocy poprzestawiała :-). Ale był wrzask.....Synowa poprzestawiała je znów .... i dzisiaj rano wstaję, a Babcia uparcie odstawiła je w takie miejsca, w których były wcześniej. Nie są to jakieś ciężkie rzeczy, więc sobie radzi, ale zastanawiam się kiedy Ona to robi, bo ja nic nie słyszę :-), chyba czeka aż mocno zasnę :-). Teraz potrzeba znów synowej, a dzień będzie głośny i urozmaicony :-)

Heh Annika, widzę że masz mocno urozmaiconą stellę... :) Nic tylko te meble powywozić wzorem dywanów  ;) Żartuję oczywiście, ale swoją drogą to nie zazdroszczę tego tłumaczenia babci konieczności innego umeblowania. Ona miała to tak a nie inaczej przez X lat i pewnie ciężko jej się z tym oswoić... Ja tu też z moją Frau powyrzucałam dywany i dywaniki z całego domu, mimo że wózek z panem kursuje tylko na krótkim odcinku pokój pana - korytarzyk - salon z balkonem. Frau stwierdziła że skoro są nowe tapety, lampy i część mebli to i na dywany przyszła pora.
Cierpliwości kochana życzę i nienerwowych dyskusji :)))
13 czerwca 2014 10:31
Ja też nikogo nie znam osobiście.
13 czerwca 2014 10:32 / 1 osobie podoba się ten post
Jak tu nie łamać stereotypow,13-ty i to piątkowy niech trwa i trwa.Zaparkowałam ktoregos dnia auto i pprzyszedł mandacik nie wiele  jak na tut. warunki, ale dla mnie sporo.Pojechałam dzisiaj załatwić i dopiero tam na miejscu zobaczyłam,że 13 dzien mca dzisiaj mamy,napomknełam o pechu, a pan był tak sympatyczny,że karę anulował.Zapomnialam wyłozyć wywieszke,że mamy uprawnienia do parkowania auta na miejscach dla inwalidy.Rozeszło sie po kościach.
13 czerwca 2014 10:44
romana

Evexx, może żona mu w nocy nie dała, a Ty do siebie jego fochy odnosisz. Mnie praca w D nauczyła cenić siebie przede wszystkim. Bo Niemcy z mety mają z nas zysk - płacą o wiele mniej, niż gdyby opieką zajmowały się Niemki. Już za ten tylko fakt powinni nas całować po rękach.

Do mnie jutro wpada Joasia i Sasanka z naszego forum. W ten sposób będę miec kolejne koleżanki poznane najpierw w świecie wirtualnym - znam Andreę, Kasię 63, Alexię, Hogatę, razem z wymienionymi wcześniej jest 6.

Znam Tali i Geronimo, oboje bardzo fajni, ale ja zmienilam miejsce pracy i skończyły się spotkania:(
13 czerwca 2014 10:55
Znam nas sporo ale niestety kilka konta usunelo(((
13 czerwca 2014 10:58
romana

Poznałam Margaretkę82 i Serce78, Prowincjusza i chyba można też powiedzieć że Andreę i Fiber... A wkrótce mam nadzieję poszerzyć to grono o następne kilka osób :)))
13 czerwca 2014 11:01 / 2 osobom podoba się ten post
beata

Znam nas sporo ale niestety kilka konta usunelo(((

To namów ich żeby wrocili.Gdzie im bedzie lepiej 
13 czerwca 2014 11:02
Nie moge przestać się śmiać :-D

http://www.wiocha.pl/1118975,Szalone-Babcie
13 czerwca 2014 11:13
Piatek 13go i wlasnie wylalam cole na te ksiazke, do ktorej wpisuja sie Pflege, eh...
13 czerwca 2014 11:34 / 1 osobie podoba się ten post
Lili

Poznałam Margaretkę82 i Serce78, Prowincjusza i chyba można też powiedzieć że Andreę i Fiber... A wkrótce mam nadzieję poszerzyć to grono o następne kilka osób :)))

Ja tylko Emi znam z reala.
13 czerwca 2014 11:40
To ja się też pochwalę-Andrea,Hogata,Alexia,Romana,Anioł,,Lawenda i Kika 1:)
13 czerwca 2014 11:40
greenandy

Ja nikogo:(
Ale zlot wkrótce:)

mam nadzieję, że Cię wtedy poznam :***********
13 czerwca 2014 11:46 / 1 osobie podoba się ten post
Ja też emi Postaram sie byc musze tylko poprosic Romane zeby napisala mi na mail jakis nr kontaktowy,bo gdzie ja tam opiekunkowo
znajde,w tym wielkim Wrocławiu.