Na wyjeździe #10

30 czerwca 2014 19:10 / 5 osobom podoba się ten post
Maluchy już w domu.
30 czerwca 2014 19:20 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Maluchy już w domu.

Ja zdecydowanie wolę większe dzieci. Takie od roczku.

30 czerwca 2014 19:22 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Maluchy już w domu.

Kocham wszystko co małe chociaz pamietam,że spać toto nie daje. Śliczności.
30 czerwca 2014 19:22 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś Pani sąsiadka miło mnie zaskoczyła . Wczoraj pisałam ,że Pflege która miała przyjśc na 8 do mojej PDP , nie przyszła wogóle i ja po nocy siedziałam jeszcze z PDP do 11 . Sasiadka przychodzi o 11 zmieniać Pflege , a tu ja siedzę z babcią . /Dziś sąsiadka przychodzi i daje mi kasę , ja zdziwiona za co ta kasa. A sasiadka mi zapłaciła za dodatkowa robote czyli te wczorajsze 3 godzi. żaskoczyła mnie bardzo.
30 czerwca 2014 19:25 / 1 osobie podoba się ten post
lena7

Ale dziś po południu to się nabiegałam! Jak piłka pingpongowa :D Najpierw iście 45 min na życzenie własne (i te 200g tłuszczu w dół oczywiście!), potem chwila przerwy i do dm i Marktkaufu. Wróciłam, wypiłąm kawę bezkofeinową z babcią, jej córką i gośćmi. Poleciałam na rowerze do Bauera po truskawy i maliny (i tu ciekawostka: miałam kupić też ogórasy ale cholera zapomniałam i 2 razy w kolejce stałąm; znaczy stacz jestem). Wróciłam do domu. Okazuje się ze mleka zabrakło. No to ich mach auf dem Weg wieder do Marktkaufu. I to na najwyższych rowerowych obrotach bo ciemne chmury nadciągały. To wszystko od 15 do teraz (to może schudłam więcej niż 200g? ;) I teraz siedzę z wami i mam luzy :DDDDDDDD Babcia z mężem przyjaciółki oglądają mecz, córka babci z przyjaciółką w kuchni coś pitraszą. :)))))

Wiesz właśnie tak zauważyłam ze jesteś na zdjeciu szczuplejsza:) Ala na moje oko to więcej niż 200 gram Cie ubyło:)))
30 czerwca 2014 19:25 / 2 osobom podoba się ten post
no nie wiem czy rodzice byliby zadowoleni widząc zdjęcia swoich maluszków w sieci?!

PDP tez nie wolno o ile wiem...
30 czerwca 2014 19:28
ziolkowa

no nie wiem czy rodzice byliby zadowoleni widząc zdjęcia swoich maluszków w sieci?!

Daj spokój takie małe dzieci wszystkie tak samo wyglądają:) czyli słodko. Starsze to juz mogłoby się komus nie spodobać, ale taki maluszek?
30 czerwca 2014 19:30 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Ja zdecydowanie wolę większe dzieci. Takie od roczku.

A takie po 40-tce.
30 czerwca 2014 19:31
bez urazy naprawdę,nie czepiam sie absolutnie ale to czyjeś dzieci no ja bym sie nie odważyła na to,ale skoro uważasz ,ze to nic
30 czerwca 2014 19:32
mleczko47

Maluchy już w domu.

Dziś była wnuczka babci ze swoim niespełna miesięcznym synkiem, no i też ataku kolki dostał:P
30 czerwca 2014 19:50 / 4 osobom podoba się ten post
mleczko47

Maluchy już w domu.

Piękne maluchy :))))) Nie chcę, abyś pomyslała, że się czepiam, ale zawsze reaguję ja widzę takie zjawisko. Jest bardzo szkodliwe dla małego kręgosłupa układanie dzieci na poduszeczkach. W tym wypadku ręczniku. Jeżeli konieczne jest "podniesienie" dziecka, lepiej układać coś pod materacyk. Moja córka miała problemy z kręgosłupem w niemowlęctwie, stąd ta moja "spostrzegawczość" na tym punkcie.
30 czerwca 2014 19:55 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

A takie po 40-tce.

Ty Łobuzie ;-)))))))))))))) pisałam, że od roczku. Te po 40ce dopiero męczące są. No i nie są już takie słodkie i niewinne. 
Co do niewinności to ja oczywiście, zawsze i wszędzie - niewinna jestem ;-))))))))))
30 czerwca 2014 20:02
mleczko47

Maluchy już w domu.

ciezkie mam dni,jak pewnie kazdy kto pracuje z dala od kraju i rodziny,jednakze malutkie dzieci ,niemowleta ,nawet to zdjecie sprawilo choc na chwilke odjechalam; w zapach domu gdzie przebywa niemole,sliczne bezbronne ,,kruszynki,,-czy zycie  nie jest piekne,dziekuje za to zdjecie tego chyba dzisiaj potrzebowalam;-przepraszam ze nie w temacie,ale ja rowniez pamietam koper,herbatki  z koperku,ale to tyle lat....wiec nowe specyfiki pod inna nazwa ale pewnie baza ta sama;-
30 czerwca 2014 20:10 / 2 osobom podoba się ten post
ziolkowa

Przecież te dzieci nie sa podpisane z imienia i nazwiska. Nie wpadajmy w paranoję.
30 czerwca 2014 20:13
Drogie koleżanki i koledzy, pragnę podzielić się z wami smutną wiadomością, wczoraj wieczorem zmarła moja kochana mama (69l), do jutra tkwię na steli w Dusseldorfie.Forma zareagowała b szybko, niestety rodzina Pdp zachowała się nieludzko, prosiłam żebym mogła jechać do domu z moim bratem który wracał z Holandii więc mógłby mnie odebrać już dzisiaj, opiekę nad Pdp zaoferowali sąsiedzi do przyjazdu nowej opiekunki czyli do jutra południa,ale rodzina Pdp powiedziała nie. Brak mi słów...