Na wyjeździe #10

02 lipca 2014 12:08 / 2 osobom podoba się ten post
emi

A to nie o mięso chodziło???? Chyba mżawiący deszcz jest oznaką, że należy obrać kierunek łóżko. Nawet czytanie ze zrozumieniem kiepsko mi idzie. 

nie Emi chodzilo o rolade z bita smietana
02 lipca 2014 12:10 / 1 osobie podoba się ten post
siwa

nie Emi chodzilo o rolade z bita smietana

Ja zrobiłabym na tej blaszce z piekarnika. Jak bedzie za duże zawsze można przyciąć. Nie wiem czemu skojarzyłam to z roladą (mięsem) w sosie ze śmietany tej do ubijania :PPPPP
02 lipca 2014 12:15 / 1 osobie podoba się ten post
emi

Ja zrobiłabym na tej blaszce z piekarnika. Jak bedzie za duże zawsze można przyciąć. Nie wiem czemu skojarzyłam to z roladą (mięsem) w sosie ze śmietany tej do ubijania :PPPPP

teraz to mnie niezle rozbawilas,brawo;jesli pijesz imbir to chyba za duzo go wypilas
02 lipca 2014 12:17 / 1 osobie podoba się ten post
siwa

teraz to mnie niezle rozbawilas,brawo;jesli pijesz imbir to chyba za duzo go wypilas

A co w tym śmiesznego? My takie cuś z babcią w zeszłym tygodniu robiłyśmy. Smaczne to było. 
02 lipca 2014 12:21 / 1 osobie podoba się ten post
emi

A co w tym śmiesznego? My takie cuś z babcią w zeszłym tygodniu robiłyśmy. Smaczne to było. 

a co to bylo rolada z bita smietana czy mieso w sosie smietanowym
02 lipca 2014 12:25 / 2 osobom podoba się ten post
siwa

a co to bylo rolada z bita smietana czy mieso w sosie smietanowym

Mięso w sosie śmietanowym. Ja sobie to cuś nazwałam rolada ze smietaną, a że użyłyśmy śmietany do ubijania to ja sobie to powiązałam z Twoją roladą. Czasem piszę szybciej niż myślę, a kojarzę po swojemu :)))))) Ale to nie skutki imbiru. Przestałam pić w zeszłym tygodniu ze względu na refluks.
02 lipca 2014 12:31
emi

Mięso w sosie śmietanowym. Ja sobie to cuś nazwałam rolada ze smietaną, a że użyłyśmy śmietany do ubijania to ja sobie to powiązałam z Twoją roladą. Czasem piszę szybciej niż myślę, a kojarzę po swojemu :)))))) Ale to nie skutki imbiru. Przestałam pić w zeszłym tygodniu ze względu na refluks.

no dobra to jeszcze jedno pytanie nie mam papieru do pieczenia,moze byc folia aluminiowa
02 lipca 2014 12:33 / 1 osobie podoba się ten post
siwa

no dobra to jeszcze jedno pytanie nie mam papieru do pieczenia,moze byc folia aluminiowa

Do folii aluminiowej przykleja się ciasto,chyba że ją natrzesz tłuszczem i potem bułką tartą. Lepiej chyba tą blachę wysmarować i posypac,a potem na ściereczkę wyłożyć i zawinąć razem. Tą ściereczkę też posyp bułką tartą.
02 lipca 2014 12:46
ivanilia40

Do folii aluminiowej przykleja się ciasto,chyba że ją natrzesz tłuszczem i potem bułką tartą. Lepiej chyba tą blachę wysmarować i posypac,a potem na ściereczkę wyłożyć i zawinąć razem. Tą ściereczkę też posyp bułką tartą.

to upiec bez niczego tylko na samej blasze a dopiero potem przelozyc na sciereczke
02 lipca 2014 12:49
siwa

to upiec bez niczego tylko na samej blasze a dopiero potem przelozyc na sciereczke

Tak,ja tak zawsze piekę.
02 lipca 2014 12:52 / 2 osobom podoba się ten post
Dzieki Iwanilko,a Emi za to ze mnie rozbawila
02 lipca 2014 12:52 / 1 osobie podoba się ten post
siwa

Dzieki Iwanilko,a Emi za to ze mnie rozbawila

Hahahah mnie też
02 lipca 2014 20:59
Moja pdp dzis zmeczona juz w łozeczku spi grzecznie :)))))))))))))
02 lipca 2014 21:04
A ja gapię się na plan Paryża ;-))
02 lipca 2014 21:08 / 3 osobom podoba się ten post
Babcia w łóżeczku, goście z gospodynią poza domem a ja sama rządzę. Chata wolna.
I co tu robić w tak piękny wieczór z tak pięknym zachodem słońca? :>