W domu 2

17 sierpnia 2014 11:27 / 3 osobom podoba się ten post
A ja siedzę murem przy transmisji internetowej z Janowa . A widząc te konie obiecałam sobie , ze tam kiedyś pojadę - na 3 dni , z noclegiem , z dobrym miejscem na trybunach - nieważne ile zapłace .
17 sierpnia 2014 11:41 / 3 osobom podoba się ten post
romana

A co, darmowe piwo dawali? Czy może właścicielka Książa, księżna Daisy pojawiła się jako duch? I zaczęła straszyć swoją talią osy wszystkie grubaski, które przyjechały, by ją zwymyślać?  

Nowadanuta, u mnie we Wrocku dziewczyny ćwiczą pokazy z hula hop, którym kręcą na szyi, nogach, biuście, a potem smigają do Rynku i zarabiają na tym pieniądze. Tak mi się przypomniało. 

To znaczy , że zarabiają pieniądze " na tym " co już się odchudziło , czy co ?...... E,eeeee ! ... to ja  już nie będę próbowała  ćwiczyć z hula -hop ...na "tym " nie musze zarabiać........pieniędzy Ci u mnie dostatek :)))))))
17 sierpnia 2014 13:40 / 6 osobom podoba się ten post
Witajcie!
Jestem jeszcze w domu, ostatnia niedziela, w czwartek wsiadam do busa i... no i nie wiem co napisać. Miałam wspaniały urlop,dużo słońca, miłości,spokoju.Fajny czas i fajni ludzie przy mnie.Teraz te wszystkie dobre emocje trzeba zebrać, zapakowac i zabrać ze sobą, bedą potrzebne jak chusteczka do nosa.
Pozdrawiam.
17 sierpnia 2014 14:22 / 2 osobom podoba się ten post
Ja już we wtorek wsiadam do busa.Jednak nie Frankfurt,tylko Darmstadt.Wyższa wypłata i lepsze warunki,no i miejsce sprawdzone.Ja to marudna jestem;))
17 sierpnia 2014 14:24 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Ja już we wtorek wsiadam do busa.Jednak nie Frankfurt,tylko Darmstadt.Wyższa wypłata i lepsze warunki,no i miejsce sprawdzone.Ja to marudna jestem;))

Nie moze być inaczej :)
17 sierpnia 2014 18:01 / 2 osobom podoba się ten post
romana

A co, darmowe piwo dawali? Czy może właścicielka Książa, księżna Daisy pojawiła się jako duch? I zaczęła straszyć swoją talią osy wszystkie grubaski, które przyjechały, by ją zwymyślać?  

Nowadanuta, u mnie we Wrocku dziewczyny ćwiczą pokazy z hula hop, którym kręcą na szyi, nogach, biuście, a potem smigają do Rynku i zarabiają na tym pieniądze. Tak mi się przypomniało. 

Gdzie we Wrocku... bo to u mnie też !!!  Jam rodowita Wrocławianka urodzona na Hirszfelda.... To moje hula hop jakbym kręciła n szyi to by mi z głową poszło hihihi no raczej odleciało..hihihi))))
17 sierpnia 2014 18:15 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Pewnie powinnam napisac w poradniku, ale w domu myśli sie abstrakcyjnie - co mam zrobić,żeby utrzymac opaleniznę.Czy tylko solarium wchodzi w rachubę,bo słońce juz nie jest takie jak w lipcu a i deszcze często padaja powietrze wilgotne.Jeszcze nie byłam nigdy w solarium uważałam ze to nie zdrowo.Może sie przełamie.

Przełaam się... Od kilku lat chodzę do solarium, ale tylko na 6 min.... Tak dwa razy w roku robię sobie  po kilka (7-8) sesji 6-minutowych...  Doświetlona czuję sie lepiej, opalone mam całe ciało, a nie tylko tam gdzie słońce chyci...  Gdy mam doła to chce mi się solarium...  Teraz życie mi się trochę skomplikowało i nie miałam okazji w Polsce skorzystać z solarium, więc sypnełam euraskami i zrobiłam to w de...  Dodam jednak, że z moich fraktalnych obliczeń wynika, że przygodę z solarium powinno zaczynać się w zimie....)))))
17 sierpnia 2014 18:31 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Czekam na relacje.Oby kwieciste były:):)

Wizytę w Henrykowie musze przetrawić bo uczucia mam mieszane - to dotyczy części kulturoznawczej...  Ludzie za to byli świetni, nóżki w du.ę wlazły bo jednak zrobiliśmy trochę kilometrów i jeżeli był płacz to tylko ze śmiechu... W planach mam Jawor i okolice, ale to już z noclegiem na kilka dni...))))
17 sierpnia 2014 18:32 / 1 osobie podoba się ten post
nowadanuta

Przełaam się... Od kilku lat chodzę do solarium, ale tylko na 6 min.... Tak dwa razy w roku robię sobie  po kilka (7-8) sesji 6-minutowych...  Doświetlona czuję sie lepiej, opalone mam całe ciało, a nie tylko tam gdzie słońce chyci...  Gdy mam doła to chce mi się solarium...  Teraz życie mi się trochę skomplikowało i nie miałam okazji w Polsce skorzystać z solarium, więc sypnełam euraskami i zrobiłam to w de...  Dodam jednak, że z moich fraktalnych obliczeń wynika, że przygodę z solarium powinno zaczynać się w zimie....)))))

Dzieki Danusiu,aż mi żal mojej opalenizny,ze się zmyje.Tak sie opalałam,że mało jest miejsca gdzie słońce nie doszło.Chyba skorzystam - jak pojade do pracy to nie bede miala okazji, bo na zabitej wsi jestem a i szkoda by mi było kasy.Ale dzieki.
17 sierpnia 2014 19:18
mleczko47

Pewnie powinnam napisac w poradniku, ale w domu myśli sie abstrakcyjnie - co mam zrobić,żeby utrzymac opaleniznę.Czy tylko solarium wchodzi w rachubę,bo słońce juz nie jest takie jak w lipcu a i deszcze często padaja powietrze wilgotne.Jeszcze nie byłam nigdy w solarium uważałam ze to nie zdrowo.Może sie przełamie.

Ja się opalałam w czewcu i początek lipca, 2 razy dziennie prysznic bo biegam ostatni stumień zawsze zimny i raz w tygodniy porządny piling, raz dziennie wcieram oliwę z oliwek i opalenizna trzyma się jak ta lala...............polecam
17 sierpnia 2014 19:26
Ola55

Dzięki Ci za te fotki...mieszkam zaledwie 1,5 km od Książa, na Azaliowej....ale teraz jestem troszkę dalej...i tęsknię....

Rzut beretem :)
Moi rodzice w sumie też, bo przez las, potem Aleją Kasztanową i już Książ :)
17 sierpnia 2014 19:27 / 1 osobie podoba się ten post
anerik

Ja się opalałam w czewcu i początek lipca, 2 razy dziennie prysznic bo biegam ostatni stumień zawsze zimny i raz w tygodniy porządny piling, raz dziennie wcieram oliwę z oliwek i opalenizna trzyma się jak ta lala...............polecam

Prysznic to normalka też biegam,chodze z kijkami, zimna woda odpada,piling odpada - mam skore jak dzidziuś nic nie musze złuszczać a oliwke tez stosuje.Zobacze jak dlugo utrzyma sie opalenizna bo nigdy tak mocno nie byłam opalona nawet po wakacjach w Afryce.Pojde w slady Danusi:)
17 sierpnia 2014 19:28 / 1 osobie podoba się ten post
romana

Wybory jesienią przeca a nie teraz. Darmowe piwo też ;)
Księżna von Pless nadal partonuje a jak! Tylko tych pereł zagubionych w oceanach brak :(

17 sierpnia 2014 20:50 / 5 osobom podoba się ten post
Właśnie wróciłam z 5-cio dnowego pobytu nad jeziorkiem w Marianowie,było cudnie cisza,spokój,delektowanie się przyrodą.Serdecznie pozdrawiam opiekunkowo.
Fotka  jeziorka.w Marianowie.
17 sierpnia 2014 22:27 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Maslaki mrożę,ale nie wolno ich myć zresztą nie trzeba jak sie je wyczysci to sa wręcz sterylne*.Zimą na gorącą patelnie z cebulka i bez przykrycie.Dostaje kopa od zapachu.A i smakuja jak swiezo zebrane.Nie robią sie takie gumiaste jak po rozmrozeniu.A słoiczki robie z czosnkiem i po kawałku ostrej papryczki.Szkoda,że jest tylko jeden sezon grzybowy bo wiosennych,wczesno wiosennych piestrzenic nie jadam,chce jeszcze pożyć.:):):)

Mleczko, na wiosnę poluj na smardze - one dopiero mają zapach! Można jeszcze zbierać szyszkówki w lasach świerkowych, ale to ciężka praca, bo one maleńkie. A zima szukaj na drzewach liściastych dzikich boczniaków ostrygowatych, albo i zimówki aksamitnotrzonowej. Nie pomylisz ich z innymi a smakują wybornie. Zimówki same kapelusiki się zbiera.