20 sierpnia 2014 13:54 / 33 osobom podoba się ten post
MalgiModi, nie za ostro???? Co ona tam naskrobała?
Nie za ostro. Przypominam że forum opiekunki24.pl służy czemuś innemu, niż robienie afer, skłócanie użytkowników i robienie w każdym temacie bałaganu opartego na pieniactwie. Moderator
W domu jestem i na forum wchodzę rzadko, a jak już wejdę to zawyczaj zaloguję się i idę w cholerę od lapka. A potem wracam i czytam takie coś, od czego krew się gotuje...
Ludzie kochani wszyscy, z Modim włącznie!!! Nie wiem co stąd wyleciało i ile jadu w tym było ( że był - sądzę po wpisach Moderatora) ale czy naprawdę nie można inaczej??? Wiadomo wszem i wobec że każdy z nas jest inny i zdanie odmienne będziemy mieć zawsze jak nie na jeden temat to na drugi. Sztuka konwersacji polega na tym, by potrafić przedstawić swoje przekonania nawet najbardziej radykalne w taki sposób by nikogo nie obrazić. I to jest 1/3 sukcesu. Kolejna 1/3 to umiejętność zrozumienia odnienności innych i ich zdania, a ostatnia część do pełnego sukcesu to umiejętność niereagowania na komentarze mające na celu wyprowadzenie z równowagi.
I choć lubię to forum za zróżnicowaną szatę tematyczną, lubię, szanuję ich uczestników a z wieloma mam kontakt prywatny to w tym momencie apeluję do wszystkich: ZLITUJCIE SIĘ I PRZESTAŃCIE MIESZAĆ W TYM GARNKU!!!
Nie ma opcji że Mleczko dla nas zmieni styl pisania i zajadłość komentowania, na niektórych nie działają żadne argumenty ani aluzje- mniej czy bardziej dosadne.
Największą karą dla zaczepialskiego jest niekomentowanie postów i nieodpowiadanie na zaczepki. Sprawdziłam na sobie - wylała na mnie wiadro niewybrednych komentarzy na które z trudem wprawdzie ale jednak nie odpowiedziałam i temat umarł śmiercią naturalną. Nigdy jej nic nie zrobiłam złego i kiedy raz nie spodobała mi się forma jej wypowiedzi i delikatnie na ten temat napomknęłam, jeszcze zaznaczając że nie chcę jej urazić - obraziła mnie kilkakrotnie. Trudno więc wymagać żebym zapałała sympatią do tego co pisze. Juz po prostu nie reaguję i nawet kiedy przysłowiowy nóż w kieszeni się otwiera przechodzę dalej.
Spróbujcie tej metody, bo inaczej to forum stanie się prawdziwym portalem obszczekującym innych, a szkoda byłoby tego miejsca bo stworzone zostało dla nas, nie dla agencji czy naszych PDP.
Moderatorze - z całym szacunkiem do Ciebie i Twojej pracy (pewnie nie jest łatwo) - popatrz czasem na to wszystko naszym okiem. Z zasady my - stali użytkownicy z długim stażem trzymamy się zasad i celowo nie naginamy ustalonych reguł. Od czasu do czasu gdy się ktoś zagalopuje pogrozisz palcem i wszystko wraca do normy, ale jeśli tak wiele z nas ma zastrzeżenia, to może warto spojrzeć od drugiej strony lustra na sprawę? Ostatecznie ciągnie się to nie od wczoraj i nawet nie od tygodnia czy miesiąca i nie jest to wydumany problem jednej osoby.. Generalna większość stałych "pisaczy" ma dość docinków.
Na zasadzie powiedzenia: "Jeśli pięć osób mówi ci że jesteś pijany; to nie siadaj za kierownicę tylko połóż się spać".
PS. Proszę by nikt nie miał do mnie żalu za te kilka słów prawdy z serca, czasem trzeba coś wyrzucić... I tak wszystkich lubię tak samo jak do tej pory! :)))