W domu 2

03 września 2014 10:15
W sobote zerwałam cała miske malin,prze 3 dni padał deszcz dzisiaj poszałam do ogrodu, a tu całe krzewy oblepione czerwonymi owocami sa słodkie i soczyste.Po deszczach nadają sie juz tylko na sok.Nalewka najlepsza z takich słoncem nagrzanych wtedy zapach jest bardzo intensywny.
03 września 2014 11:12 / 1 osobie podoba się ten post
Magdzia

Witam Wszystkich z pochmurnego (od 2 dni) dolnego śląska.
Dziś stuknęły 4 tygodnie urlopowania się. Zostało mi jeszcze 1,5 tygodnia.
Po skończonych wakacjach córci, życie wróciło na bardziej harmonijny tor, ale bez szkolnych niespodzianek
pewnie się nie obejdzie. Jutro już 1 wywiadówka - czyt. wydanie pieniędzy na ubezpieczenie i inne...
Pozdrawiam serdecznie Urlopowiczów i Pracusiów :)

I jeszcze wybory trójki klasowej czyli...polowanie na czarownice 
03 września 2014 12:10 / 2 osobom podoba się ten post
greenandy

I jeszcze wybory trójki klasowej czyli...polowanie na czarownice:-) 

Eeee,tam:0Ja zawsze się na ochotnika pierwsza zgalszam:)Ta szkoła dziś taka pokręcona ,ze dobrze ręke na pulsie trzymać:)
03 września 2014 14:51
Bo ty czarownica jesteś, pozytywnie zaczarowana ;)
Normalnie to każdy prawie pod ławkę właził, jak przyszło do tych wyborów...
03 września 2014 15:46 / 1 osobie podoba się ten post
ja tez,lubie wiedzieć na co mam wplyw i nie znosze tego pyskowania po katach a jak przyjdzie co do czego ,to "tyłów" podpuszczających brak...zniknęli:)
zawsze broniłam moich dzieci,wbrew wszystkiemu,bo ja je znam najlepiej i zadna "paniusia" mi nie podskoczy ..bo nie! ostatnio przeglądałysmy z córką(23) jej graty z przedszkola i szkoły ,bo sie mam zamiar wyprowadzic i sama przeglądając swoje zeszyty stwierdziła,że pani od polskiego (4-6) to była niezła sucz i mam satysfakcję,bo pamietam,co ja z nią przeszłam, a córka o tym nie wiedziala:)
03 września 2014 16:16
Magdzia

Witam Wszystkich z pochmurnego (od 2 dni) dolnego śląska.
Dziś stuknęły 4 tygodnie urlopowania się. Zostało mi jeszcze 1,5 tygodnia.
Po skończonych wakacjach córci, życie wróciło na bardziej harmonijny tor, ale bez szkolnych niespodzianek
pewnie się nie obejdzie. Jutro już 1 wywiadówka - czyt. wydanie pieniędzy na ubezpieczenie i inne...
Pozdrawiam serdecznie Urlopowiczów i Pracusiów :)

Niestety,ile kasy na podręczniki pójdzie do tego;(
03 września 2014 21:27
Magdalena_Sewicka

Niestety,ile kasy na podręczniki pójdzie do tego;(

Podręczniki kupiłam już w sierpniu, odpłynęłam 400zł, a do tego jeszcze były zeszyty i różne inne przybory....szkoda pisać!
Darmowa edukacja....
Za moich czasów chociaż podręczniki można było odkupić od starszych, a teraz co roku nowe. Temat rzeka.
Do Trójki klasowej się nie pcham ze względu na wyjazdy do DE, a odkąd wprowadzili elektroniczny dziennik mam podgląd :)
04 września 2014 10:44 / 1 osobie podoba się ten post
Powinna to napisac w przepisach kulinarnych,ale umieszcze tu, bo to jest przepis nie typowy:
Przepis Gustlika:
Grzyby oczyscic,umyc,ugotować.
Na patelni rozgrzac (najlepiej masło klarowane) dodac cebulkę przysmazyć, dodac grzybki + sol + pieprz + na koniec smietane i wywalic do kubła.

Mam dość grzybów.Wczoraj maz jadac do domu z pracy zajechał na nasze dobrze znane miejsce i nie bede pisała co i ile przywiozł.Siedziałam do połnocy.
Dzisiaj na obiad sos z podgrzybkow a na kolacje jajecznica z kurkami.Jutro na obiad kotlety mielone faszerowane grzybami,po jutrze piers z kurczaka w prawdziwkach i juz nie mam sił na te grzyby.Ja lubie zbierac, ale czyścic  n i e   l u b i e.

Grzybow zatrzęsienie - w skupie 2 zł/kg małych podgrzybków.
04 września 2014 15:28 / 5 osobom podoba się ten post
Ciężkostrawne są i nie powinno sie jesc grzybów tak często.W koncu żołądek sie zbuntuje, i psychika też.
04 września 2014 15:31 / 2 osobom podoba się ten post
super że jest wysyp co niektórzy nawet na tym mogą biznes robić,zawsze to 0,50 centa za kilo
04 września 2014 16:16 / 1 osobie podoba się ten post
Magdzia

Podręczniki kupiłam już w sierpniu, odpłynęłam 400zł, a do tego jeszcze były zeszyty i różne inne przybory....szkoda pisać!
Darmowa edukacja....
Za moich czasów chociaż podręczniki można było odkupić od starszych, a teraz co roku nowe. Temat rzeka.
Do Trójki klasowej się nie pcham ze względu na wyjazdy do DE, a odkąd wprowadzili elektroniczny dziennik mam podgląd :)

no u mojej cory na szczescie mozna uzywane podreczniki kupowac- tyle jestem do przodu. ale ogolnie wyposazyc dziecko do szkoly to porazka :/ dobrze, ze duzo kupilam bedac w DE. cora szczesliwa bo ma duzo bajeranckich rzeczy, ktorych inne dzieci nie maja ;)
04 września 2014 16:17 / 1 osobie podoba się ten post
Mija mój 4 dzień w domu.. coraz mniej mnie wszystko drazni, coraz bardziej przyzwyczajam się do pl rzeczywistości. ale jakbym miała wybor- w tym momencie pakowalabym się z powrotem do DE ;)
04 września 2014 16:19 / 2 osobom podoba się ten post
jowitaliber

super że jest wysyp co niektórzy nawet na tym mogą biznes robić,zawsze to 0,50 centa za kilo

ja nie lubie grzybów  i nie jadam ale spacery z psem po lesie lubie:)
04 września 2014 16:36
Mam sasiadow obok moze biznesu nie zrobia na zbieraniu i sprzedazy grzybow, ale budzet podrepetuja i to dobrze.Jest to jedyna okazja,zeby nie płacąc podatku dochodowego dorobić.Jedzą też i zaburzeń psychicznych nie zauwazyłam a rozmawiam z nimi w kazdy wieczór.Pytam jak zbiory sie udały.Są to starsi ludzie schorowani ale mili, sympatyczni i nie złosliwi. A od wolowiny i to ekstra tez mozna zarazic sie chorobą Creutzfelda-Jakoba.Uważac trzeba co sie je.
A bielizne mam dzisiaj rozowa:))))))))))
04 września 2014 16:39
Nie,no to spoko...
Tak tylko pomyslalam,o tej psychice,jak napisalas że grzyby trzeba ugotowac,usmażyc,zalac smietaną i wywalić do kubła...