Na wyjeździe #11

16 lipca 2014 09:57
Siwa natłuszczaj mam rękawiczki bawełniane na noc dużo kremu z Urea ja miałam podobnie od rękawiczek silikonowych teraz mam te z Aldi i wszystko ok:)
16 lipca 2014 10:10 / 4 osobom podoba się ten post
Sówka

Te Twoje codzienne optymistyczne wpisy z samego rana... podoszą do góry a zarazem dziwią kiedy człowiek wstaje i myśli "kolejny dzień w D, tak mi dobrze, że dobrze mi tak"

Alez sowa gdybym nie była taka i nie z takim nastawienien,nie podchodziła popadłabym w deresje a to nikomu by na zdrowie nie wyszło zreszta po co czyz nie ma powodow do radosc,sa dni kiedy sie mysli boze po co na co? Ale ja doskonale wiem i odpowiadam sobie i od razu mi lepiej!!!
16 lipca 2014 10:17 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Alez sowa gdybym nie była taka i nie z takim nastawienien,nie podchodziła popadłabym w deresje a to nikomu by na zdrowie nie wyszło zreszta po co czyz nie ma powodow do radosc,sa dni kiedy sie mysli boze po co na co? Ale ja doskonale wiem i odpowiadam sobie i od razu mi lepiej!!!

Manuelko,aż chce sie czytać Twoje wpisy,szczególnie z samego rana,kiedy wstaję wkurzona obudzona jazgotliwym hałasem z ulicy,bo w sąsiedniej kamienicy od 6-j rano okna wymieniają,jeżdżącą maszyną czyszczącą bruk i waleniem młotów  w pobliskiej budowy. W dodatku dowiedziałam się wczoraj,że moje piękne storczyki zostały brutalnie zamordowane,a samochód zaparkowany w garażu na przeciwległej ścianie,dlatego dziękuję Ci za oprymistyczny wpis.:))))))
16 lipca 2014 11:10 / 1 osobie podoba się ten post
siwa

Tina ogromna prosba do Ciebie,mam czerwone miedzy palcem wskazujacym a serdeczny i to mocno swedzi.Pierwszy raz zaczelo sie goic i myslalam ze mam spokoj ale to pojawilo sie drugi raz i paskudnie swedzi.Co to moze byc,plisssssssssss?

Wiesz co,w tym miejscu,to drozdże sobie lubią pourzędować.A sprzyja temu np.ręczne zmywanie naczyń,niedokładne osuszanie dłoni między palcami,wtedy czesto pęka naskorek w tym miejscu i ranka się robi.Jak możesz,to kup w aptece maść Multilind Heilsalbe-zawiera nystatynę,to jest środek leczący właśnie stany zapalne skóry,które mogą powodować drożdżaki,m.in. odparzenia też.
Też mi się kiedyś takie coś przytrafiło,na szteli nie było zmywarki,ja nie lubię zmywać w rękawicach ochronnych i nie zadbałam o dokladne osuszenie i nakremowanie rąk po każdym zmywaniu,a zmywać było co,dziadek z babcią do obsługi.
Ta maść mi pomogła wtedy,a jak nie masz to chociaż pastą cynkową posmaruj,żeby osuszyć.Cynk też zawierają preparaty do smarowania pupy niemowlęcej np.Penaten.
16 lipca 2014 11:18 / 2 osobom podoba się ten post
nianta

Dzisiaj pół nocy nie spałam bo albo bzykanie, albo kąsanie-ja wiem, że w okolicznościach domowych to inna sprawa, ale potrzebuję czegoś na komary jakiś spray albo cooo...

Nianta kochana. Jak ja Ci zazdroszcze tego bzykania i kasania :))))))))))))))
 Oj do domku czas :))))))))))))
16 lipca 2014 12:38
tina 100%

Wiesz co,w tym miejscu,to drozdże sobie lubią pourzędować.A sprzyja temu np.ręczne zmywanie naczyń,niedokładne osuszanie dłoni między palcami,wtedy czesto pęka naskorek w tym miejscu i ranka się robi.Jak możesz,to kup w aptece maść Multilind Heilsalbe-zawiera nystatynę,to jest środek leczący właśnie stany zapalne skóry,które mogą powodować drożdżaki,m.in. odparzenia też.
Też mi się kiedyś takie coś przytrafiło,na szteli nie było zmywarki,ja nie lubię zmywać w rękawicach ochronnych i nie zadbałam o dokladne osuszenie i nakremowanie rąk po każdym zmywaniu,a zmywać było co,dziadek z babcią do obsługi.
Ta maść mi pomogła wtedy,a jak nie masz to chociaż pastą cynkową posmaruj,żeby osuszyć.Cynk też zawierają preparaty do smarowania pupy niemowlęcej np.Penaten.

Tina mi juz spuchla poduszeczka pod palcem wskazujacym,recznie myje tylko garnki
16 lipca 2014 12:40 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Manuelko,aż chce sie czytać Twoje wpisy,szczególnie z samego rana,kiedy wstaję wkurzona obudzona jazgotliwym hałasem z ulicy,bo w sąsiedniej kamienicy od 6-j rano okna wymieniają,jeżdżącą maszyną czyszczącą bruk i waleniem młotów  w pobliskiej budowy. W dodatku dowiedziałam się wczoraj,że moje piękne storczyki zostały brutalnie zamordowane,a samochód zaparkowany w garażu na przeciwległej ścianie,dlatego dziękuję Ci za oprymistyczny wpis.:))))))

Ivanilia sprubuj czasem dostrzec dobre strony kazdej sytuacji i nie denerwuj sie złosc pieknosci szkodzi co sie stalo juz nie odkrecisz !! A my chcemy byc zawsze piekne wiec sie nie złoscimy!!:))))))),
16 lipca 2014 12:45 / 1 osobie podoba się ten post
ewa14

Nianta kochana. Jak ja Ci zazdroszcze tego bzykania i kasania :))))))))))))))
 Oj do domku czas :))))))))))))

Kobieto, idąc tym tokiem myślenia, to ja już od drugiego dnia powinnam powiedzieć 'do domu już czas" :D mnie na prawdę wszystko na jeden temat schodzi:D 
16 lipca 2014 12:58 / 3 osobom podoba się ten post
nianta

Kobieto, idąc tym tokiem myślenia, to ja już od drugiego dnia powinnam powiedzieć 'do domu już czas" :D mnie na prawdę wszystko na jeden temat schodzi:D 

Pociesze Cię:)Nie jesteś sama w tym monotematycznym mysleniu:):):):):)
16 lipca 2014 13:08 / 1 osobie podoba się ten post
nianta

Dobrze, że jest Skype i kamerka ,
dają wiele możliwości hiii....hiiiii....
16 lipca 2014 13:17
siwa

Tina mi juz spuchla poduszeczka pod palcem wskazujacym,recznie myje tylko garnki

Łoł,to jakiś stan zapalny się wdał.Czasem wystraczy jakiś mikrouraz,żeby cos takiego sie rozwinęło,ale u Ciebie jak pisałaś taki stan się powtórzył.Póki co,to jak dasz radę,to wystaraj się tę maść.Nystatyna to antybiotyk,powinno pomóc.Może masz faktycznie uczulenie na coś,albo przyczyna może być inna.Na razie mozesz to tylko smarować,ale jak będzie się zaostrzać,to do lekarza.Acha ,ta maść jest bez recepty.
16 lipca 2014 13:31 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Ivanilko co to znaczy garaż na scianie? Czyżby Twój samochód miał stosunek ze ścianą?????
16 lipca 2014 13:43
tina 100%

Łoł,to jakiś stan zapalny się wdał.Czasem wystraczy jakiś mikrouraz,żeby cos takiego sie rozwinęło,ale u Ciebie jak pisałaś taki stan się powtórzył.Póki co,to jak dasz radę,to wystaraj się tę maść.Nystatyna to antybiotyk,powinno pomóc.Może masz faktycznie uczulenie na coś,albo przyczyna może być inna.Na razie mozesz to tylko smarować,ale jak będzie się zaostrzać,to do lekarza.Acha ,ta maść jest bez recepty.

Tina dzieki,ale z nerwow to chyba juz dojrzalam do decyzji pojscia do lekarza i przy okazji powiem o tej nerce.Jak bedzie trzeba jakies badania,albo okaze sie ze to cos bardziej skomplikowanego to zjade do polski trudno.Mam pietra,bo ten moj niemiecki nie jest najlepszy i nie wiem czy uda mi sie dobrze dogadac
16 lipca 2014 14:41 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Dobrze, że jest Skype i kamerka ,
dają wiele możliwości hiii....hiiiii....

Dzięki Bogu za tego skype'a :D 
16 lipca 2014 14:50
siwa

Tina dzieki,ale z nerwow to chyba juz dojrzalam do decyzji pojscia do lekarza i przy okazji powiem o tej nerce.Jak bedzie trzeba jakies badania,albo okaze sie ze to cos bardziej skomplikowanego to zjade do polski trudno.Mam pietra,bo ten moj niemiecki nie jest najlepszy i nie wiem czy uda mi sie dobrze dogadac

Dasz radę.Lekarz pewnie będzie zadawał proste pytania.W którym miejscu boli,od kiedy,czy coś tym bólom towarzyszy,np.stan podgorączkowy.A stan zapalny obejrzy i będzie wiedział czego się trzymać.Sformułuj sobie w krotkich zdaniach na kartce to,co chcesz mu powiedzieć i się uda:) A jak to faktycznie nerka,to  musisz lekarzowi o tym powiedziec.Z tym żartów nie ma.Niewielka infekcja może się w powazny stan rozwinąć.