Na wyjeździe #11

22 lipca 2014 17:34
Gabrysia

Mery ....co się stało?

No pociągnęło mnie wczoraj to bydle. Niespodziewałam się schyliłam się na chwilke, żeby z kłaków ściągnąć takie drobne kulki. A smycz miałam dokładnie wokół ręki owiniętą. I się zacisła. Ramię wyszarpnięte, palce popuchniete. Krwiak na dłoni pod skóra.Troche pocharatana, Kurtka bluzka i spodnie do wyrzucenia, bo wczoraj było troche mokro i potarłam po asfalcie. A wszystko przez dwa małe pieski do których skoczył i chciał pożreć :(
22 lipca 2014 17:37
efka66

To ja trafiłam na fajnego lekarza, bo zamiast recepty po zabiegu dał mi nowiutki zestaw leków, ot tak po prostu:)

Chciał mi dać tabletki ale ja nie wszystkie moge zażywać. Bo miałam kiedyś wrzody. Dostałam maść za darmo. A za wizyte nic. Prosto do ubezpieczyciela rachunek. I dzisiaj jeszcze ma przyjść do domu zobaczyć co ze mną bo to lekarz mojej Pdp.
22 lipca 2014 18:02 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Chciał mi dać tabletki ale ja nie wszystkie moge zażywać. Bo miałam kiedyś wrzody. Dostałam maść za darmo. A za wizyte nic. Prosto do ubezpieczyciela rachunek. I dzisiaj jeszcze ma przyjść do domu zobaczyć co ze mną bo to lekarz mojej Pdp.

A swoja drogą to ciekawe jak wygląda np. odszkodowanie z ubezpieczenia. To przecież wypadek w pracy. A masz jakies zaświadczenie albo cos takiego ??? 

22 lipca 2014 18:53
MeryKy

No pociągnęło mnie wczoraj to bydle. Niespodziewałam się schyliłam się na chwilke, żeby z kłaków ściągnąć takie drobne kulki. A smycz miałam dokładnie wokół ręki owiniętą. I się zacisła. Ramię wyszarpnięte, palce popuchniete. Krwiak na dłoni pod skóra.Troche pocharatana, Kurtka bluzka i spodnie do wyrzucenia, bo wczoraj było troche mokro i potarłam po asfalcie. A wszystko przez dwa małe pieski do których skoczył i chciał pożreć :(

JJestem też ciekawa, jak ubezpieczyciel się do tego odniesie. 
Takie płacenie, a ubezpieczyciel zwróci, ile uzna za stosowne - nie bardzomi się podoba. Ja dostałam zwrot 50% poniesionych kosztów. Dobrze, że to w sumie niewielka kwota, ale mam obawy co do ubezpieczenia, które mam. Jak zjadę do domu przyjrzę się temu bliżej.
22 lipca 2014 19:24
Za wizyte u dentysty dostałam zwrotu 67% a czekałam 3 miesiące.
22 lipca 2014 19:33 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Umrę dziś z nudów,drugi dzień leje,babuszka po "pracowitej" nocy odsypia w swoim pokoiku,a ja nie mam już co prać,prasować,odkurzac czy układać. Co robić,co robić???

Nastepnym razem czytac ksiazke:))
22 lipca 2014 19:34 / 1 osobie podoba się ten post
dziewczyny przestancie mnie straszyc,mam nadzieje ze dostane calosc,niby dlaczego mam doplacac z wlasnej kieszeni.Jezeli chodzi o rozliczenie z ubezpieczycielem to oni powinni to robic ale im sie nie chce bo to troche zachodu,lepiej niech sie pacjent pomeczy
22 lipca 2014 19:35 / 6 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Nastepnym razem czytac ksiazke:))

Czytałam książkę,oglądałam tv,a teraz babuszka na chodzie,wyspala się w dzien i już się nie nudzę:))) Czy to nie cudowne?
22 lipca 2014 19:36
MeryKy

No ja właśnie miałam wypadek. I przeciwbólowa Novalgina na prywatną receptę 50 euro. Ubezpieczyciel oczywiście zwróci, ale ja dziękuje za takie pieniądze ich nie wykupię.Mam troche ze sobą tabletek z Polski i zjeżdżam do domu, ale muszę czekać niestety. Bo to nie tak chop... zmienniczke znaleźć ;(

Bodajze Serce szukagdybys chciala podpowiec jej!!
22 lipca 2014 19:38 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Czytałam książkę,oglądałam tv,a teraz babuszka na chodzie,wyspala się w dzien i już się nie nudzę:))) Czy to nie cudowne?

No widzisz i po klopocie  cudownie:))
22 lipca 2014 19:55 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

A swoja drogą to ciekawe jak wygląda np. odszkodowanie z ubezpieczenia. To przecież wypadek w pracy. A masz jakies zaświadczenie albo cos takiego ??? 

Oczywiście zgłosilam do ubezpieczyciela i on mi wyznaczył tego lekarza. Zobacze co bedzie dalej? Czekam na zmienniczke i musze do tej pory wszystko robić. Zaś z nim byłam przed chwilą na spacerze ale teraz to nie owijam dokładnie smyczy zeby nie uciekł czy skoczył na inne psy a nie idzie jak to sie mówi w p....... Moja ręka ważniejsza. Ale szedł skubany grzeczniutki na wieczornym spacerze bo od wczoraj nie był.
22 lipca 2014 19:56
Zakręcona Mamuela

Bodajze Serce szukagdybys chciala podpowiec jej!!

Czy to ma być rekrutowanie zmienniczki przez forum? Moderator

22 lipca 2014 19:59 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

JJestem też ciekawa, jak ubezpieczyciel się do tego odniesie. 
Takie płacenie, a ubezpieczyciel zwróci, ile uzna za stosowne - nie bardzomi się podoba. Ja dostałam zwrot 50% poniesionych kosztów. Dobrze, że to w sumie niewielka kwota, ale mam obawy co do ubezpieczenia, które mam. Jak zjadę do domu przyjrzę się temu bliżej.

Ja nic nie musiałam zapłacić. Bezgotówkowo wizyta lekarska. Tylko recepte musze wykupić a że mam tabletki p/bólowe to se daruje na razie. No chyba że mi zabraknie i z bólu nie wytrzymam?
22 lipca 2014 20:40 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Umrę dziś z nudów,drugi dzień leje,babuszka po "pracowitej" nocy odsypia w swoim pokoiku,a ja nie mam już co prać,prasować,odkurzac czy układać. Co robić,co robić???

Przyjedź do mnie..."w końcu sprzątanie mi nie ucieknie" :) znowu nic nie zrobiłam... Będę znowu wszystko na ostatnią chwilę robić:p
22 lipca 2014 21:35 / 3 osobom podoba się ten post
No,przeczytałam babci bajeczkę o "Wilku i siedmiu kożlątkach" i babcia obiecała mi,że będzie spać całą noc,pod warunkiem ,że zostawie zapaloną lampkę cała noc bo się boi.
Biedna ta babciunia,a wszyscy w rodzinie mają ją w nosie.