Na wyjeździe #11

25 lipca 2014 21:10
Chcecie sie posmiac to zapraszam do ogladania

25 lipca 2014 21:39
ORIM

Chcecie sie posmiac to zapraszam do ogladania

Albo Lejdis
;list=PL924DBAC9F47E641A
25 lipca 2014 21:48
lena7

Albo Lejdis
;list=PL924DBAC9F47E641A

slabszy i lekko dramatyczny bylo nie bylo
25 lipca 2014 22:29 / 1 osobie podoba się ten post
Witam z niemieckiego szpitala!
Doswiadczyłam dzisiaj:
-znieczulenia miejscowego
-czyszczenia zainfekowanego skaleczenia na kciuku+załozenie saczka+gips
-pobieraniekrwi
-szczepieniep/tezcowi
-heparyne
-antybiotyk dożylnie
-EKG

Lekarz mówi,ze musze zostac 8dni!
Syn,który mi towarzyszył załatwia Pflege;firma chce mnie jak najszybciej sciagnac do Pl;babcia chce zebym wróciła a ja nie wiem co robić.
Źle mi tutaj:(

25 lipca 2014 22:31
agama

Doswiadczyłam dzisiaj:
-pobieraniekrwi
-szczepieniep/tezcowi
-heparyne
-antybiotyk dożylnie
-EKG

Syn,który mi towarzyszył załatwia Pflege;firma chce mnie jak najszybciej sciagnac do Pl;babcia chce zebym wróciła a ja nie wiem co robić.

O matko,co sie stalo?????
25 lipca 2014 22:35
lena7

Albo Lejdis
;list=PL924DBAC9F47E641A

O, zdecydowanie:)
25 lipca 2014 22:36 / 1 osobie podoba się ten post
skaleczyłam sie w pn,zakleiłam dałam spokój.W środe bolała mnie pacha-wczoraj przestała a zaczał boleć źle gojacy sie kciuk.Posmarowałam mascia z antybiotykiem ale nic to nie dało.Dzisiaj zauważyłam,ze palec czerwony a od niego idzie sobie równie czerwona prega do połowy przedramienia.
Syn przyjechał o 16,zobaczył i natychmiastowo jechalismy do lekarza,potem do szpitala,z którego juz mnie nie wypuscili:(
25 lipca 2014 22:36 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Doswiadczyłam dzisiaj:
-pobieraniekrwi
-szczepieniep/tezcowi
-heparyne
-antybiotyk dożylnie
-EKG

Agama co sie stało, ze w szpitalu wylądowałaś:))))))))))    

Edit:  Już doczytałam..... Zdrowiej szybko:))))))))))0
25 lipca 2014 22:41 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Doswiadczyłam dzisiaj:
-pobieraniekrwi
-szczepieniep/tezcowi
-heparyne
-antybiotyk dożylnie
-EKG

Tylko nie przerywaj leczenia !!! Jesli zdecydujesz sie na powrot do PL - ja bym zostala do czasu, kiedy szpital powie, ze mozesz wyjsc. W tej chwili, moim zdaniem, za duze ryzyko zjazdu do PL. 
25 lipca 2014 22:44 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Tylko nie przerywaj leczenia !!! Jesli zdecydujesz sie na powrot do PL - ja bym zostala do czasu, kiedy szpital powie, ze mozesz wyjsc. W tej chwili, moim zdaniem, za duze ryzyko zjazdu do PL. 

Zdaję sobie sprawę ze będę musiała zostać.Teraz wieczorem mi lekarz powiedział,że w pn.zobacza jak reaguje na atntybiotyk.Trudno-jakos musze przezyć.
25 lipca 2014 22:47 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Zdaję sobie sprawę ze będę musiała zostać.Teraz wieczorem mi lekarz powiedział,że w pn.zobacza jak reaguje na atntybiotyk.Trudno-jakos musze przezyć.

Przezyjesz, nie bedzie zle, a przy okazji zdasz relacje z niemieckiego szpitalnictwa, jestem ciekawa, jak mozna to zestawic z polskim, ale widzac zestaw badan, hmmm ... Zdrowiej szybko i nie daj sie wyslac do PL !!!
25 lipca 2014 22:52
Zapomniałam,że jeszcze było przeswietlenie ręki z ta prega.Opisze Wam jutro wiecej :)
25 lipca 2014 22:52 / 3 osobom podoba się ten post
Agama -skaleczyłaś się ,ale czemu gips????Nie zjeżdżaj dopóki Cie nie wypuszczą,nie daj sie firmie namówić!Pamiętaj wychodząc ze szpitala o wszystkich papierach potrzebnych dla ubezpieczyciela.porób z tego ksero,z każdego najmniejszego papierka.zrób sobie fotkę ręki.Zdaje sobie sprawę ,że sie niefajnie czujesz i Ci źle ,ale nie lekceważ tego.Skoro Cie zostawili i tyle badań znaczy ,ż eprawdopodobnie sie zakażenie wdało i trzeba sie dostosowac do lekarskich zaleceń.Brawo dla syna PDP za własciwa reakcję:)Trzymaj się,a my trzymamy kciuki:)
25 lipca 2014 22:56
Kasia!
Szyna gipsowa jest dlatego,że ta rana po czyszczeniu nie została zaszyta-załozono tylko saczek i ma sie tak ''na żywca'' czyscić.to dobry, sprawdzony sposób.
25 lipca 2014 23:03 / 1 osobie podoba się ten post
agama

skaleczyłam sie w pn,zakleiłam dałam spokój.W środe bolała mnie pacha-wczoraj przestała a zaczał boleć źle gojacy sie kciuk.Posmarowałam mascia z antybiotykiem ale nic to nie dało.Dzisiaj zauważyłam,ze palec czerwony a od niego idzie sobie równie czerwona prega do połowy przedramienia.
Syn przyjechał o 16,zobaczył i natychmiastowo jechalismy do lekarza,potem do szpitala,z którego juz mnie nie wypuscili:(

Zdrówka życzę!  Przypadkiem nie wychodź ze szpitala to nie byłoby rozsądne. Chyba cos wczesniej pisałaś o palcu?

Ja zawsze woże ze sobą do DE octenisept i jak gdzieś mi się trochę krwi pojawi to psikam kilka razy. Teraz jak mnie piesek po zolu pociągnął, było jak znalazł.