Na wyjeździe #11

25 lipca 2014 23:21 / 8 osobom podoba się ten post
Witaski kochani szczesliwa i bezpiczna melduje ze dojechałami juz jestem w domku:)) spokojnej nocy wszystkim:}}}}}}}}}}}}}}}}}}]]
25 lipca 2014 23:31 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Witam z niemieckiego szpitala!
Doswiadczyłam dzisiaj:
-znieczulenia miejscowego
-czyszczenia zainfekowanego skaleczenia na kciuku+załozenie saczka+gips
-pobieraniekrwi
-szczepieniep/tezcowi
-heparyne
-antybiotyk dożylnie
-EKG

Lekarz mówi,ze musze zostac 8dni!
Syn,który mi towarzyszył załatwia Pflege;firma chce mnie jak najszybciej sciagnac do Pl;babcia chce zebym wróciła a ja nie wiem co robić.
Źle mi tutaj:(

Zostań ile musisz to Twoje zdrowie.Firmą się nie przejmuj.A jak masz kartę Ekuz to szpital juz to z naszym NFZ załatwia.Tylko musisz mieć póżniej wypis bo przyslą do domu  pismo z zapytaniem do Ciebie z jakiego powodu bylas w szpitalu.Zyczę zdrówka jesteś w dobrych rękach bedzie dobrze.
25 lipca 2014 23:32 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Kasia!
Szyna gipsowa jest dlatego,że ta rana po czyszczeniu nie została zaszyta-załozono tylko saczek i ma sie tak ''na żywca'' czyscić.to dobry, sprawdzony sposób.

Było napisać po ludzku:)Myślałam,że Ci całą łapę zagipsowali!:)Zdrowiej:)
25 lipca 2014 23:33 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Chcecie sie posmiac to zapraszam do ogladania

Film oglądałam ładnych parę lat temu no wtedy pamiętam płakałam ze smiechu:)
26 lipca 2014 00:10 / 2 osobom podoba się ten post
agama zdrowiej szybciutko i absolutnie nie wychodz ze szpitala.Z zakazeniem nie warto ryzykowac.Zycze zdrowka.A myslalam ze to tylko ja jestem takim cholernym pechowcem
26 lipca 2014 00:22 / 1 osobie podoba się ten post
agama...zdrowia ci zycze...
26 lipca 2014 00:33 / 3 osobom podoba się ten post
frymusek

Zostań ile musisz to Twoje zdrowie.Firmą się nie przejmuj.A jak masz kartę Ekuz to szpital juz to z naszym NFZ załatwia.Tylko musisz mieć póżniej wypis bo przyslą do domu  pismo z zapytaniem do Ciebie z jakiego powodu bylas w szpitalu.Zyczę zdrówka jesteś w dobrych rękach bedzie dobrze.

Agama zdrówka Ci życzę.  Z Polską Pacjentką to szpital ładniejszy!!! - tylko nie za długooooooo :)
26 lipca 2014 07:47 / 8 osobom podoba się ten post
Witam...
Za póltorej godziny do dwóch powinna być zmienniczka... Tak więc ruszam dzisiaj w trasę;) najpierw 3 godziny będziemy się szwendać po Stuttgarcie, a później 'dawaaaaj';)
Wszystkim pracującym, czasu lecącego 'jak z płatka', wracającym spokoju, pakującym cierpliwości-przecież wszystko się na pewno zmieści;)

"Żegnam Was, już wiem..."
26 lipca 2014 08:20
Jutro o tej porze będę już wiedziała kim jest moja nowa PDP.Stresuję się bardzo ale powtarzam sobie,że wszystko będzie dobrze i dam sobie radę(jestem z tych co mają zawsze czarne myśli).Pozdrowienia dla wszystkich,którzy zaczynają urlop i tych,którzy wyruszają do pracy.
26 lipca 2014 08:33 / 2 osobom podoba się ten post
balutka

Jutro o tej porze będę już wiedziała kim jest moja nowa PDP.Stresuję się bardzo ale powtarzam sobie,że wszystko będzie dobrze i dam sobie radę(jestem z tych co mają zawsze czarne myśli).Pozdrowienia dla wszystkich,którzy zaczynają urlop i tych,którzy wyruszają do pracy.

Na pocieszenie Ci powiem,ze Twoja pdp też jest zesresowana bo nie wie kto do niej przyjedzie,głowa do góry ,uśmiech na usta i odwagi Ci życzę :)
26 lipca 2014 09:37
balutka

Spoko ,luzik.Czarne mysli do wora na smieci i ruszaj smialo.
26 lipca 2014 10:00
nianta

Witam...
Za póltorej godziny do dwóch powinna być zmienniczka... Tak więc ruszam dzisiaj w trasę;) najpierw 3 godziny będziemy się szwendać po Stuttgarcie, a później 'dawaaaaj';)
Wszystkim pracującym, czasu lecącego 'jak z płatka', wracającym spokoju, pakującym cierpliwości-przecież wszystko się na pewno zmieści;)

"Żegnam Was, już wiem..."

No i dałas radę :) milego szwędania szzerokiej i spokojnej drogi :) i po powrocie do domu nieprzespanej i stosunko udanej nocy z blondynem :)
26 lipca 2014 10:45
U mnie luzik,babcia juz dwie godziny ogląda bajkę!!
Obiad na dziś i jutro zrobiony,ciasto upieczone,
Po obiedzie mąz przyjeżdza na kawkę:)
26 lipca 2014 11:08 / 4 osobom podoba się ten post
takaja

No i dałas radę :) milego szwędania szzerokiej i spokojnej drogi :) i po powrocie do domu nieprzespanej i stosunko udanej nocy z blondynem :)

No właśnie jestem dumna z siebie, że cały planowany czas wytrwałam, za co oczywiście dziękuję rownież i Wam;) 
Co do nocy...jak już pisałam, niedyspozycja mi się włączyła, ale jak to mówią:" prawdziwy marynarz, to i Morze Czerwone przepłynie."

26 lipca 2014 12:40 / 7 osobom podoba się ten post
Hejka!
Pierwsza noc za mna.Porównując szpitale polskie do niemieckich,w tych ostatnich udderza jakis taki spokój.Nie niepotrzebnej bieganiny,kazdy robi co do niego nalezy w okreslonym miejscu i czasie.Wszystko poukładane,nic sie nie zawierusza-taki niemiecki,wypracowany porzadek.
Dzisiaj lekarz ogladał moją reke i stwierdził że dobrze jest.Prega juz jest mniej czerwona ale jednak jest.Podejrzałam mojego palucha i troche mnie niepokoi wielkosc nacięcia-od paznokcia przez paliczek prawie do podstawy-tak na oko to ze 2,5cm.Ciekawe jak szybko mi się zrosnie i zagoi.Jeszce jest dren więc to tak strasznie nie wygląda ale bez niego to będzie niczego sobie dziurka.
Wczoraj jeszcze pobrali mi wymaz na posiew z tej czyszczonej rany.
Jutro ma mnie odwiedzić syn Pdp to go poprosze żeby pogadał z lekarzami i się czegoś konkretnego dowiedział.