Ratujmy się same - domowe sposoby na zdrowie

08 lutego 2015 22:59 / 2 osobom podoba się ten post
tyciek

kto nie spróbuje - nie posmakuje.... :) kisielek z siemienia  jest bez smaku , początki były i u mnie trudne - takie gluty.... bleeee ! a teraz chłępcę co ranek kubeczek i zupełnie nie pamiętam ani o żadnych wypryskach na twarzy , ani o jakichś wrzodach żołądkowych.... 

Nie polecałam juz siemienia to z tym jest zabawy trochę,ale też można dolewac do kąpieli tych glutów. Ja też codziennie łyżkę siemienia dosypuje do musli,zalewam mlekiem i czekam aż zglucieją. Potem jem i mi smakują nawet :)
08 lutego 2015 23:01 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Ivanilko nie mam tutaj Rossmanna, niestety. Najbliższy w Osnabroku. Tutaj tylko aptek pod dostatkiem.
Nie kąpię się w wannie. Mam prysznic w swojej łazience.

Przynajmniej ratuj dłonie,nalej przegotowanej wody do wysokiego pojemnika i mocz te dłonie kilkanaście minut w solance,potem grubo nakremuj, Jak masz oliwę z oliwek to też mozesz sobie nią twarz posmarować. 
08 lutego 2015 23:01 / 1 osobie podoba się ten post
tyciek

kto nie spróbuje - nie posmakuje.... :) kisielek z siemienia  jest bez smaku , początki były i u mnie trudne - takie gluty.... bleeee ! a teraz chłępcę co ranek kubeczek i zupełnie nie pamiętam ani o żadnych wypryskach na twarzy , ani o jakichś wrzodach żołądkowych.... 

Zapewnie masz rację, ale nie u mnie, Ja nawet zęby leczę w płytkiej narkozie, a innych wypadkach biorę Aviomarin. Na samą myśl o takiej możliwości żołądek mi się buntuje. Po każdym myciu zębów jestem tak "uryczana" jakby mi ukochany kotek zdechł :p
08 lutego 2015 23:20
emilia

Hmm, wzielas z domu, ale czy te kosmetyki sa w stanie zwalczyc niemiecka wode ? Cos sobie przypomnialam, w aptekach w DE jest taki tluszcz, ktory jest uzywany dla malutkich dzieci z sucha skora, uzywalam tego, ale za chorobe nazwy nie pamietam. Mysle, ze jakbys weszla do apteki i opisala o co chodzi, to sie domysla, to bylo bez recepty i dosc tanie.

08 lutego 2015 23:24
salazar

To?

http://skarbiec-natury.pl/pl/p/Krem-ochronny-Bio-Melkfett-Neutral/1300

http://de.wikipedia.org/wiki/Melkfett

To ! Tylko w aptece bylo inaczej opakowane, dzieki za przypomnienie, psia krwia, czasami mnie demencja dopada - zarazliwe to jakies takie ?
08 lutego 2015 23:24
salazar

To?

http://skarbiec-natury.pl/pl/p/Krem-ochronny-Bio-Melkfett-Neutral/1300

http://de.wikipedia.org/wiki/Melkfett

To ! Tylko w aptece bylo inaczej opakowane, dzieki za przypomnienie, psia krwia, czasami mnie demencja dopada - zarazliwe to jakies takie ?
08 lutego 2015 23:25 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Zapewnie masz rację, ale nie u mnie, Ja nawet zęby leczę w płytkiej narkozie, a innych wypadkach biorę Aviomarin. Na samą myśl o takiej możliwości żołądek mi się buntuje. Po każdym myciu zębów jestem tak "uryczana" jakby mi ukochany kotek zdechł :p

ale...    na wszystko jest rada - mielone siemię możesz domieszać sobie do zupy, jogurtu, twarogu - nawet nie poczujesz, a też zadziała... 
09 lutego 2015 10:23 / 2 osobom podoba się ten post
Wstengo-rad tutaj wiele,ja dorzucę jeszcze jedną.

Kup sobie do smarowania dłoni w aptece glicerynę płynną.

Dobrze też robi moczenie dłoni w letniej wodzie z dodatkiem zwykłego oleju roślinnego czy oliwy z oliwek.
Możesz dodać "wyciśniętą" z kapsułek wit A i E
09 lutego 2015 14:16
basiaim

Wstengo-rad tutaj wiele,ja dorzucę jeszcze jedną.

Kup sobie do smarowania dłoni w aptece glicerynę płynną.

Dobrze też robi moczenie dłoni w letniej wodzie z dodatkiem zwykłego oleju roślinnego czy oliwy z oliwek.
Możesz dodać "wyciśniętą" z kapsułek wit A i E

Kapsułki z witaminą a+e dałabym nie tylko na zewnatrz, ale i do środka. Prawdopodobnie masz też niedobory witaminowe, nawet na pewno, bo takie pękanie skóry do krwi przeżyłam. Po miesiącu suplementacji, głównie witaminą a, przeszło.

09 lutego 2015 18:07
Witam. Chciałabym dowiedzieć się jaką firmę polecacie na wyjazd do Niemiec?
I z którą szybko wyjadę
09 lutego 2015 18:12 / 2 osobom podoba się ten post
nowa262

Witam. Chciałabym dowiedzieć się jaką firmę polecacie na wyjazd do Niemiec?
I z którą szybko wyjadę :-)

nie wolno nam polecac agencji zreszta niekoniecznie dobra agencja dla mnie moze sie okazac dobra dla ciebie http://www.opiekunki24.pl/forum/zobacz/15  tutaj znajdziesz opinie dziewczyn na temat poszczegolnych agencji

20 kwietnia 2015 18:33 / 3 osobom podoba się ten post
Kamica nerkowa - jak zapobiegać:

Nerka zdrowego czlowieka produkuje każdej doby ponad 150 litrów moczu pierwotnego,filtrując ponad 30 razy nasze osocze i wydalając ostatecznie 1,5 L moczu.By mogła normalnie funkcjonować,potrzebuje odpowiedniej ilości płynów.Własnie to jest podstawą profilaktyki,niezaleznie od rodzaju kamicy.Przyjmuje się,że przez cały dzień nalezy wypijać 2 - 2,5 litra płynów.Powinnismy to robić w niewielkich ilościach,ale regularnie.Nie zapominając o solidnej dawce także przed snem.W czasie snu proces diurezy spada,co sprzyja wytwarzaniu się kamieni.O właściwym nawadnianiu organizmu powinny pamiętać szczególnie osoby aktywne fizycznie.Najzdrowsza dla organizmu jest nisko zmineralizowana woda.Nalezy natomiast ograniczać picie napojów zawierających większe iloci szczawianów: mocnej herbaty,kakao,kompotu z rabarbaru czy soków agrestowych.
     W profilaktyce kamicy niezwykle ważna jest odpowiednia dieta.Zalezy ona od rodzaju kamicy,ktora może być wapniowo-szczawianowa,fosforanowo - wapniowa lub moczanowa.W przypadku najpopularniejszej wapniowo-szczawianowej nie można jeśc np: szpinaku,czekolady,konserw mięsnych i rybnych,produktów kiszonych,przypraw zawierających glutaminian sodu.
20 kwietnia 2015 18:47 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Kamica nerkowa - jak zapobiegać:

Nerka zdrowego czlowieka produkuje każdej doby ponad 150 litrów moczu pierwotnego,filtrując ponad 30 razy nasze osocze i wydalając ostatecznie 1,5 L moczu.By mogła normalnie funkcjonować,potrzebuje odpowiedniej ilości płynów.Własnie to jest podstawą profilaktyki,niezaleznie od rodzaju kamicy.Przyjmuje się,że przez cały dzień nalezy wypijać 2 - 2,5 litra płynów.Powinnismy to robić w niewielkich ilościach,ale regularnie.Nie zapominając o solidnej dawce także przed snem.W czasie snu proces diurezy spada,co sprzyja wytwarzaniu się kamieni.O właściwym nawadnianiu organizmu powinny pamiętać szczególnie osoby aktywne fizycznie.Najzdrowsza dla organizmu jest nisko zmineralizowana woda.Nalezy natomiast ograniczać picie napojów zawierających większe iloci szczawianów: mocnej herbaty,kakao,kompotu z rabarbaru czy soków agrestowych.
     W profilaktyce kamicy niezwykle ważna jest odpowiednia dieta.Zalezy ona od rodzaju kamicy,ktora może być wapniowo-szczawianowa,fosforanowo - wapniowa lub moczanowa.W przypadku najpopularniejszej wapniowo-szczawianowej nie można jeśc np: szpinaku,czekolady,konserw mięsnych i rybnych,produktów kiszonych,przypraw zawierających glutaminian sodu.

Bardzo cenne. Zwłaszcza rozróżnienie na różne rodzaje kamienicy. Gdzie można wykonać badania, które stwierdzą jaki rodzaj kamienicy nam doskwiera?
20 kwietnia 2015 19:39
slonecznie

Bardzo cenne. Zwłaszcza rozróżnienie na różne rodzaje kamienicy. Gdzie można wykonać badania, które stwierdzą jaki rodzaj kamienicy nam doskwiera?

I w taki oto sposób mój mąż został pozbawiony nerki.Nie było co ratować.Zawsze człowiek jest mądry po czasie.
20 kwietnia 2015 19:45 / 1 osobie podoba się ten post
slonecznie

Dobre zamiast kamicy to kamienicy :)))). Mój tata miał cystynową. Poszedł do lekarza prywatnie i lekarz wziął go na oddział i wszystkie badania porobił. Przy kamicach jest ważne żeby dużo pić!