Ratujmy się same - domowe sposoby na zdrowie

20 kwietnia 2015 19:48 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Dobre zamiast kamicy to kamienicy :)))). Mój tata miał cystynową. Poszedł do lekarza prywatnie i lekarz wziął go na oddział i wszystkie badania porobił. Przy kamicach jest ważne żeby dużo pić!

Haahahahahahah:D:D Znowu przekręciłam:D Jestem niesamowita normalnie Jak przeczytałam twojego posta MeryKy to padłam ze śmiechu:):) Fakt, kamienica może nerkę zapchać, bo spora, a odpływ z nerki wąski:):):)
02 maja 2015 19:39 / 5 osobom podoba się ten post
W czasie urlopu w domu staram się poszerzyć swoja wiedzę w dziedzinie opieki nad osobami starszymi i nad ich przypadłościami.Jak radzić sobie z biegunką czy zaparciem,co robić przy wysokim cisnieniu nie wspomagając sie tabletkami.Właśnie kupiłama nastepny tom opracowany przez  Pana Michała Tombaka jest to doktor habilitowany ukończył Rosyjski Państwowy Uniwersytet na wydziale biologii i chemii.Przez wiele lat był dyrektorem Naukowego Centrum Zdrowia w Moskwie.Sa tu proste porady "takie od reki" dotyczące pomocy w nagłych przypadkach, sa takie dotyczące np. oczyszczania organizmu i sa porady co robić przy nagłych bólach np.migrenowych,kręgosłupa. Polecam do poczytania - ja w to wierzę i to co mogę stosuję od dłuższego czasu.Warto.

02 maja 2015 21:45 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko1

W czasie urlopu w domu staram się poszerzyć swoja wiedzę w dziedzinie opieki nad osobami starszymi i nad ich przypadłościami.Jak radzić sobie z biegunką czy zaparciem,co robić przy wysokim cisnieniu nie wspomagając sie tabletkami.Właśnie kupiłama nastepny tom opracowany przez  Pana Michała Tombaka jest to doktor habilitowany ukończył Rosyjski Państwowy Uniwersytet na wydziale biologii i chemii.Przez wiele lat był dyrektorem Naukowego Centrum Zdrowia w Moskwie.Sa tu proste porady "takie od reki" dotyczące pomocy w nagłych przypadkach, sa takie dotyczące np. oczyszczania organizmu i sa porady co robić przy nagłych bólach np.migrenowych,kręgosłupa. Polecam do poczytania - ja w to wierzę i to co mogę stosuję od dłuższego czasu.Warto.

Z Tombakiem miałam styczność ze 20 lat temu .Mam w domu chyba wszystkie jego książki.Wracam do nich często po informacje i przepisy na różne dolegliwości.Żyć według jego reguł to super sprawa ,ale nie zawsze się chce lub czasami jest to nie możliwe.(siostra moja studiowała medycynę  w latach siedemdziesiątych w Moskwie więc on jako Rosjanin jest tam dalej popularny )
23 maja 2015 17:22 / 2 osobom podoba się ten post
Zapanuj nad pęcherzem.

Naukowcy z Uniwersytetu w Tel Awiwie w Izraelu uwazaja,że funkcjonowanie mięśni pęcherza poprawi magnez.Z eksperymentow przeprowadzonych przez uczonych wynika,że kobiety przyjmujące pigułki z wodorotlenkiem magnezu rzadziej odczuwają dolegliwości NTM i spokojnie przesypiaja noce.Warto tez zjadać produkty bogate w ten minerał,takie jak:kukurydza,ziemniaki i banany.Badania sugerują również,że panie spozywające pokarmy bogate w wit.D (czyli mleko,jaja,ryby,nabiał) rzadziej cierpią z powodu zaburzeń dna miednicy.
23 maja 2015 20:45 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Zapanuj nad pęcherzem.

Naukowcy z Uniwersytetu w Tel Awiwie w Izraelu uwazaja,że funkcjonowanie mięśni pęcherza poprawi magnez.Z eksperymentow przeprowadzonych przez uczonych wynika,że kobiety przyjmujące pigułki z wodorotlenkiem magnezu rzadziej odczuwają dolegliwości NTM i spokojnie przesypiaja noce.Warto tez zjadać produkty bogate w ten minerał,takie jak:kukurydza,ziemniaki i banany.Badania sugerują również,że panie spozywające pokarmy bogate w wit.D (czyli mleko,jaja,ryby,nabiał) rzadziej cierpią z powodu zaburzeń dna miednicy.

A to interesujace, dzieki za info- to cos dla mnie.
23 maja 2015 22:13 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Zapanuj nad pęcherzem.

E tam ..... nauka sobie, a życie sobie.  W pewnym wieku (takim jak mój) nie pomogą żadne diety cud, minerały itp. Ja w nocy budzę się ze 3 razy i spaceruję, chociaż do wieku i dolegliwości naszych PDP brakuje mi około 30 lat. Mam nadzieję, że to mi w końcu przejdzie.

25 maja 2015 20:41
Dziewczyny prosze pomozcie:) Od wczoraj mam napuchnieta stope w okolicach kostki. Nie wiem co mi sie stalo, nie pamietam zebym sie uderzyla czy skrecila noge w kostce. Nie wiecie moze czy tu w aptece w DE jest dostepny Altacet?? I pod jaka nazwa? Moi dziadkowie niestety nie wiedza. Robie oklady z wody z octem, ale ten ocet nie taki jak u nas:((( I patrza tez na mnie jak na jakas szamanke:))) Woda z octem??? Dziadek dal mi jakis zel na zapalenia i opuchlizne, ale za bardzo nie pomaga:(( Noga dalej opuchnieta, a wieczorem po calym dniu jeszcze bardziej i boli:(
25 maja 2015 20:55
syldarka

Dziewczyny prosze pomozcie:) Od wczoraj mam napuchnieta stope w okolicach kostki. Nie wiem co mi sie stalo, nie pamietam zebym sie uderzyla czy skrecila noge w kostce. Nie wiecie moze czy tu w aptece w DE jest dostepny Altacet?? I pod jaka nazwa? Moi dziadkowie niestety nie wiedza. Robie oklady z wody z octem, ale ten ocet nie taki jak u nas:((( I patrza tez na mnie jak na jakas szamanke:))) Woda z octem??? Dziadek dal mi jakis zel na zapalenia i opuchlizne, ale za bardzo nie pomaga:(( Noga dalej opuchnieta, a wieczorem po calym dniu jeszcze bardziej i boli:(:zalamka2:

mozesz miec zapalenie stawu albo cos cie uzarlo. Jak jutro po odpoczynku nie przejdzie, idz do lekarza
25 maja 2015 20:55
syldarka

Dziewczyny prosze pomozcie:) Od wczoraj mam napuchnieta stope w okolicach kostki. Nie wiem co mi sie stalo, nie pamietam zebym sie uderzyla czy skrecila noge w kostce. Nie wiecie moze czy tu w aptece w DE jest dostepny Altacet?? I pod jaka nazwa? Moi dziadkowie niestety nie wiedza. Robie oklady z wody z octem, ale ten ocet nie taki jak u nas:((( I patrza tez na mnie jak na jakas szamanke:))) Woda z octem??? Dziadek dal mi jakis zel na zapalenia i opuchlizne, ale za bardzo nie pomaga:(( Noga dalej opuchnieta, a wieczorem po calym dniu jeszcze bardziej i boli:(:zalamka2:

Miałam podobny problem, niestety to tak szybko nie przechodzi, mi pomógł smalec gęsi z imbirem i zimny prysznic na kostkę, możesz też wziąć coś przeciwzapalnego.
pomaga też pokrzywa ta pita i też poparz to miejsce. Leczenie potrwa co najmniej tydzień albo i więcej , może to być stare zwichnięcie.
Jeśli jesteś ubezpieczona, skorzystaj z pomocy lekarza....
25 maja 2015 20:58
Kup jakąś maść p.obrzękową i coś z arnika.I mocz w misce z wodą ze dwa trzy razy dziennie.
25 maja 2015 21:25 / 1 osobie podoba się ten post
leni

mozesz miec zapalenie stawu albo cos cie uzarlo. Jak jutro po odpoczynku nie przejdzie, idz do lekarza

No dzieki za porade:)) Tos mnie pocieszyla hihi Ale dziekuje za troske:)) Pozdrawiam
25 maja 2015 21:29 / 1 osobie podoba się ten post
syldarka

No dzieki za porade:)) Tos mnie pocieszyla hihi Ale dziekuje za troske:)) Pozdrawiam

no co ci mam powiedziec, nie lekarz jestem a czesto mnie w roznych miejscach boli i jak boli to dobrze, bo znaczy , ze zyje :))))) wspolczuje ci ale lepiej jak skorzystasz z porady lekarza
25 maja 2015 21:41
No tak ja juz mam ten wiek:)) Powinno cos bolec dziennie:))) Bo inaczej....:((( Czyli nie zle ze mna hihi
08 czerwca 2015 14:16 / 4 osobom podoba się ten post
Dla tych ktorym skonczyły sie tabletki ptRANIGAST.

Gdy dokucza ci zgaga;
Kwasy żołądkowe zneutralizuje ciepła przegotowana woda z 1/2 łyżeczki sody i kilkoma kroplami soku z cytryny.Ulge przyniesie także popijanie soku z marchwi lub buraków oraz przegryzienie surowego ogórka - te wazrzywa maja odczyn zasadowy.

Po posiłku unikaj pozycji leżącej przynajmniej przez godzininę.Kolacje jedz 3 godz. przed snem.

Zrezygnuj z potraw tłustych i obfitych.Zamiast 3 duzych posilków jedz 5-7 niewielkich.

Zgaga wyraznie nasila się po spozyciu napojów gazowanych,alkoholu,mocnej kawy,herbaty oraz czekolady.