Na wyjeździe #13

15 września 2014 22:00 / 4 osobom podoba się ten post
Kontynuując,zanim kogos zazdrośc zeżre:
Miejsca gdzie pdp fit,gdzie normalnie do wc chodzi,sam sie ubiera i myje,niekoniecznie muszą byc 'lajtowe'
Jest tez praca,choc innego rodzaju,i stres bywa duzo większy.Ale wiem,ze trudno to pojąc,może spróbować trzeba ?
15 września 2014 22:00 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A się ubawiłam , że ho , ho !!!!... O czym niektórzy piszą ?... jak niektórzy wszystko wiedzą !... kto do kogo i z jakiego powodu !... Jajcary jedne !!!:-))))))))..... Sorry , co niektóre Panie , ale , czy nie pomyślałyście o tym , że takich szteli a włąściwie biur nie jest tak wcale dużo jak Wam się wydaje , tych chodzących bez pampersów , robiących wszystko koło siebie ?... Nie myślcie , że chodzi mi o mnie samą ,ale o inne opiekunki też . Na szteli , dość ciężkiej , bo PDP-na nie jest chodząca , jedynie przy pomocy opiekunki potafi stanąć na moment ...a , nie będę tłumaczyła bo po co ? powiem tylko , że tu RODZINA kontaktuje się z opiekunką telefonicznie i z podstawowym jak to określiła Wichurrka niemieckim nie dała by sobie tu rady .....Nie chce mi się dyskutować , bo z tego co widzę naet nie mam szans , żeby ktoś mnie zrozumiał .... Gratuluję wysokich zarobków koleżankom , które w sumie nie są opiekunkami , bo o ile się orientuję to na takich stanowiskach jak niektóre macie to zarobki skłaniają się do kilku tysięcy euro !!!... cóż ja mogę , żwykła pampersiara , nawet niegodnam z Wami dyskutować .... Nie myślcie , że się wk......am , NIE !!... Rozbawiłyście mnie jak mało kto ! -:))))))))))))))))))))))))))DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Dobrze napisalas polac jej haha widze ze tu wiekrzosc jest do towarzystwa pan,gdzie pampersy ,gdzie lezacy jedna lepsza od drugiej zal tego czytac 
15 września 2014 22:02 / 4 osobom podoba się ten post
Widzę, że żeby być zaakceptowaną, to trzeba pampersy zmieniać.
Żal Wam, czy co?
15 września 2014 22:02
Haneczka47

Sa agencje i za duzo nie mysla kto i do kogo jedzie a w dodatku nierzetelne informacje na temat stanu zdrowia chorego,a odnosnie kasy za ciezki przypadek kasuja nie malo bo np 1800 a z tego opiekunka dostanie 950E plus oplaconego sindbadai reszta dla firmy a za lezaca osobe podejrzewam okolo 2200euro

Za Sindbada pieniądze zwraca rodzina. Firma nie pokrywa kosztów przejazdów.
15 września 2014 22:04 / 6 osobom podoba się ten post
Nie podoba mi się, ale to bardzo, bardzo, że śmiejecie się z tego młodego chłopaka, z jego braków jęykowych. Nie umie i się do tego przyznaje, może się nauczy. Wyjechał, bo pewnie nie mial innego wyjścia. W profilu npisał wykształcenie zawodowe, pewnie nie miał tam niemieckiego, a może mial i nie chciało mu się tego wrednego języka uczyć. Co miał robić? Kraść? Ktoś go zatrudnił w tej pracy i ktoś zadecydował, że się nadaje.Chlopak radi sobie jak może, a Wy co? No kurcze nóż się w kieszeni otwiera,co Wy dziewcyny piszecie? Tak otwarcie, na forum? To fajnie, mądrze? Brak słów, inteligencja szpagatowa.
15 września 2014 22:04 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Jak widzę to aluzja do mnie i najwidoczniej masz zły humor, więc nie będę tego komentowała, bo byśmy się jeszcze pokłóciły.

Wyglada na to, ze i do mnie. Zartujac nie mialysmy zamiaru pokazywac wyzszosci, jezeli o czyms takim moze tu byc mowa. Kiedy potrzebowal pomocy- staralysmy sie mu pomoc. A ze ogolnie to zabawny chlopak, to nam go zwyczajnie brakuje. Mowie tu oczywiscie za siebie, ale nie wierze, ze Wichurra miala jakies zle zamiary
15 września 2014 22:06 / 5 osobom podoba się ten post
Pracuję od 4 lat i zmieniam czasem baciom pampersy. Dla mnie to nie problem. Tutaj, gdzie jestem teraz też tak jest, chociaz babcia robi to często sama. Jednak nie podejmuję się opieki nad ciężko chorymi, leżącymi, bo zwyczajnie nie chcę. Mam jednak szacunek do dziewczyn, które pracują przy tych cięższych przypadkach. Wiem ile wymaga to poświęcenia. Nie rozumiem tylko takich, które nie uczą się dalej języka i pozostają przy ciężko chorych i to im odpowiada. Tego nie mogę jakoś ogarnąć. Opiekując się ludzmi w miarę sprawnymi, mamy szansę na całkiem sporo wolnego czasu, bo nie ma stresu, że staruszek sobie sam nie poradzi. Przy tych mniej schorowanych można też dużo szybciej podreperować niemiecki, bo dziadkom chce się z nami pogadać i nas poprawiać jak gadamy głupoty. Rozumiem, że kogoś moje zdanie może ubawić, ale forum jest przecież po to, bym mogła się tym co myślę podzielić. Takie tu prawo panuje. Moduś nad tym chyba czuwa, ciekawe, czy tak gorliwie, że aż nie śpi?
15 września 2014 22:06
Widzę, że tu dzisiaj strach się odzywać, bo na każdym kroku coś komuś nie pasuje.
15 września 2014 22:07 / 1 osobie podoba się ten post
Chciałam coś napisać o znajomości języka,pracy i płacy.....ale ,że jestem zła to nie będe rozpalać w piecu..idę spać....dobranoc.
15 września 2014 22:08 / 4 osobom podoba się ten post
wichurra

Widzę, że żeby być zaakceptowaną, to trzeba pampersy zmieniać.
Żal Wam, czy co?

Nie przechwalac sie za kazdym razem i udawadniac na tysiac sposobow ze sie jest lepszym od innej osoby a to jakim sie jest to widza inni.
15 września 2014 22:09 / 2 osobom podoba się ten post
magdzie

Nie przechwalac sie za kazdym razem i udawadniac na tysiac sposobow ze sie jest lepszym od innej osoby a to jakim sie jest to widza inni.

Jeżeli Ty się czujesz gorsza, to Twój problem. 
15 września 2014 22:10 / 6 osobom podoba się ten post
magdzie

Dobrze napisalas polac jej haha widze ze tu wiekrzosc jest do towarzystwa pan,gdzie pampersy ,gdzie lezacy jedna lepsza od drugiej zal tego czytac 

Byłam już damą do towarzystwa u agresywnej, dementywnej pdp i miałam leżącą kobietę, przesympatyczną. Zgadnijcie gdzie było mi lepiej? U leżącej, niestety zmarła. Wartość naszej pracy jest niewymierna, każde miejsce jest inne i są różne opiekunki. Tego się  nie da ocenić i nie ma o co się spierać. Jak obie strony są zadowolone, to jest fajnie, a jak jeszcze da się nieźle zarobić, to już cód, miod:)))
15 września 2014 22:10 / 3 osobom podoba się ten post
magdzie

arabrab + + + + + + + + + +  + + +  + + + + to plusiki nie krzyżyki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15 września 2014 22:12 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra

Jeżeli Ty się czujesz gorsza, to Twój problem. 

Absolutnie nie ale nie jestem pepkiem swiata i przechwalac sie nie bede mam juz swoje lata i nie wypada 
15 września 2014 22:12
michasia

arabrab + + + + + + + + + +  + + +  + + + + to plusiki nie krzyżyki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nigdy nie mowilam, ze nie zmienialabym pampersow, gdyby zaszla taka koniecznosc, a ze nie musialam jak dotad, to moze poprostu mam szczescie