22 sierpnia 2014 16:46 / 1 osobie podoba się ten post
agamaJeszcze się nie wypowiadam ale to chyba nie tylko demencja.Za moich czasów zauważyłam 3 epizody,bardzo krótkotrwałe napadu padaczkowego.Na szczęście córka od razu zaczęła działać-sama również była świadkiem jednego zaraz po powrocie mamy ze szpitala.
Ponieważ rodzina usilnie stara się przywrócić babcię,mamę,tesciowa do formy w jakiej była 2 m-ce temu,uswiadomiłam im,że to moze być bardzo niebezpieczne.Tym bardziej,że osteoporoza tak zaawansowana,że kości trzaskaja przy mocniejszym przekreceniu.Wg mnie dopóki nie zapanuje sie nad tymi napadami nie ma mowy o samodzielnym chodzeniu,nawet przy pomocy chodzika.
Agama,moja ma taką samą osteoporoze ale lata biegiem,tak samo robi bajzel,ma demencje taką że już przestała mówić tylko coś bełkocze,zaczął jej się włączać agresor,ale drgawek nie ma tylko mimowolne skurcze mięśni.W tej chorobie jest niedobór wapnia ale też magnezu i potasu,często chorzy mają uszkodzonia wywołane mikrowylewami i to może być przyczyna drgawek,ale czy Twoja Pdp ma epi sama wiesz, to doktor się musi wypowiedzieć. Robili jej eeg,czy jakieś inne badanie w tym kierunku? Rodzinie się w sumie nie dziwię, każdy by chciał nie mieć kłopotu, ale Tobie współczuje chory z drgawkami to spore wyzwanie.Naciskaj familie na wizytę lekarza,muszą jej coś podać,bo się zatyrasz dziewczyno.