Na wyjeździe #13

27 sierpnia 2014 19:31 / 6 osobom podoba się ten post
Za Wasza radą poprosiłam moja macierzysta agencje o podwyzke-uznałam,ze po ponad rocznej pracy uczciwie mi sie nalezy:)
I tutaj niespodzianka.Nie ma znaczenia staz pracy tylko poziom znajomosci jezyka niemieckiego!
Ale się zawzięłam! Dzisiaj przez całe popołudnie siedzieliśmy sobie na tarasie z babcia,jej córka i zieciem szlifując poprawna gramatykę.
Jutro ma zadzwonić pani w celu weryfikacji.To sobie porozmawiamy:)
Wyobraźcie sobie,że córka była chetna żeby za mnie odpowiadać:)Technicznie niemożliwe ale przyjemna propozycja:)
27 sierpnia 2014 19:43 / 1 osobie podoba się ten post
Nooo.Moja koleżanka jak poproziła o podwyąkę ,to ją odprawili,ale będzie dobrze,nie martw sie!!!
27 sierpnia 2014 19:45
Odprawili tzn.nie dali tak po prostu czy uznali,ze poziom języka za niski?
27 sierpnia 2014 19:54
Uzasadnili,że jest smutaska,a ,że przyjechala wcześniej,bo zmienniczka nie wytrzymała,to się nie liczyło.Ale wiesz wyjątek potwierdza regułe,będzie dobrze!!!
27 sierpnia 2014 20:05
ania48

Uzasadnili,że jest smutaska,a ,że przyjechala wcześniej,bo zmienniczka nie wytrzymała,to się nie liczyło.Ale wiesz wyjątek potwierdza regułe,będzie dobrze!!!

Wytłumacz mi prosze bo nie rozumiem takiego uzasadnienia.Co to znaczy,że uznali ją za smutaskę???

27 sierpnia 2014 20:06
ania48

A nic ,hehe. Ze zddjęcia widze,że się zmieniłes

chyba raczej sie nie zmienilem Moze jednak mnie z kims mylisz
27 sierpnia 2014 20:08
agama

Za Wasza radą poprosiłam moja macierzysta agencje o podwyzke-uznałam,ze po ponad rocznej pracy uczciwie mi sie nalezy:)
I tutaj niespodzianka.Nie ma znaczenia staz pracy tylko poziom znajomosci jezyka niemieckiego!
Ale się zawzięłam! Dzisiaj przez całe popołudnie siedzieliśmy sobie na tarasie z babcia,jej córka i zieciem szlifując poprawna gramatykę.
Jutro ma zadzwonić pani w celu weryfikacji.To sobie porozmawiamy:)
Wyobraźcie sobie,że córka była chetna żeby za mnie odpowiadać:)Technicznie niemożliwe ale przyjemna propozycja:)

Trzymam kciuki :)

PS
Majaczy mi się coś w mózgu, że Ty opisywałaś kiedyś swoją stellę jako celę pod lasem... Dobrze pamiętam?
Więc moją mogę też tak nazwać :) Niby Stuttgard ale pod lasem blisko tej wieży telewizyjnej. 
27 sierpnia 2014 20:08 / 1 osobie podoba się ten post
Oj agama co tu tłumaczyć ,nie chcieli dołożyć eurusków i każdy powód był dobry,ale nie przeżywaj,skoro chcieli Ci pomagać to jest dobrze,a będzie jeszcze lepiej i tego się trzymaj
27 sierpnia 2014 20:11
lena7

PS
Majaczy mi się coś w mózgu, że Ty opisywałaś kiedyś swoją stellę jako celę pod lasem... Dobrze pamiętam?
Więc moją mogę też tak nazwać :) Niby Stuttgard ale pod lasem blisko tej wieży telewizyjnej. 

Nie.Nigdy nie pacowałam pod lasem:) Miałam lepiej-pokój z widokiem na cmentarz  na szczycie góry z 100 obywatelami:)
27 sierpnia 2014 20:11 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

Jak nie?Jak tak:)Przecież się wcześniej w wodzie taplałeś:)
27 sierpnia 2014 20:17 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Nie.Nigdy nie pacowałam pod lasem:) Miałam lepiej-pokój z widokiem na cmentarz  na szczycie góry z 100 obywatelami:)

Kurcze! No to nie wiem teraz któa to miała celę pod lasem :)
Byłam pewna że Ty...
27 sierpnia 2014 20:18 / 3 osobom podoba się ten post
lena7

PS

Lenusia,
cela pod lasem to magmab.
Tyle razy o tym pisała, ze wbiła mi sie w pamięć hiii...hiiii...
27 sierpnia 2014 20:19 / 2 osobom podoba się ten post
scarlet

Lenusia,
cela pod lasem to magmab.
Tyle razy o tym pisała, ze wbiła mi sie w pamięć hiii...hiiii...

No wlaśnie! Podobne fonetyczne nicki! I dlatego mi się z Agamą skojarzyło
:)
27 sierpnia 2014 20:20 / 2 osobom podoba się ten post
Magmab i agama--trochę podobne wzrokowo:)
27 sierpnia 2014 20:21
ORIM

Nie jestem na bieżąco z Twoimi podbojami forumowymi :P Jak idzie? :D