Na wyjeździe #13

27 sierpnia 2014 20:23 / 1 osobie podoba się ten post
lena7

Nie jestem na bieżąco z Twoimi podbojami forumowymi :P Jak idzie? :D

Tak jak szło do tej pory !!! Nima takowych ha ha
27 sierpnia 2014 20:41 / 1 osobie podoba się ten post
Właśnie przyszła do nas córka i zapowiedziała,ze jutro wstanie wcześniej i ona przeprowadzi ze mna rozmowę weryfikacyjną:)
Bardzo sie przejmuje tym moim sprawdzianem:)
Zrobiła mi ksero mojego profilu,który dostała od firmy.Piewszyraz miałam okazje widzieć to,co o mnie napisano:)
Napiszę później bo babcia już chce isc spać.
27 sierpnia 2014 20:44
no tak,jak niedostatecznie rozmawiasz,to nie zrobisz co do ciebie należy???
27 sierpnia 2014 20:45
ORIM

Tak jak szło do tej pory !!! Nima takowych ha ha

Skromnyś ;)

27 sierpnia 2014 20:56 / 2 osobom podoba się ten post
lena7

Skromnyś ;)

..Oj , Lena ,,gdzie tam ! kokietuje  :))))))))))
27 sierpnia 2014 21:06 / 3 osobom podoba się ten post
Oj właśnie porozmawiałam sobie z moja rodzinką , ciężkie są dla mnie te rozmowy - smutek mnie po nich dopada. I dziś właśnie przypada moja 4-ta rocznica ślubu oj,oj,oj .
27 sierpnia 2014 21:10
kasia63

Jeszcze jedna opiekunka pozbawiona swojego pokoju?Kątem w jadalni spisz?Bo tak zrozumiałam.

Tak dokładnie ale to nie najgorszy problem babka potrafi brać moje rzeczy z łazienki i wynosić dobrze że zauważyłam jak wynosiła moje kremy bo już bym ich nie znalazła ,to jest demencja (AL początkowy) więc ona nie specjalnie ,muszę wciąż ją obserwować nie ma czasu na odpoczynek ale na przerwy wychodzę nie dam za wygraną a może się do mnie przyzwyczai i będzie dobrze.Pozdrawiam wszystkich wieczorkiem.
27 sierpnia 2014 21:13 / 2 osobom podoba się ten post
steni

Tak dokładnie ale to nie najgorszy problem babka potrafi brać moje rzeczy z łazienki i wynosić dobrze że zauważyłam jak wynosiła moje kremy bo już bym ich nie znalazła ,to jest demencja (AL początkowy) więc ona nie specjalnie ,muszę wciąż ją obserwować nie ma czasu na odpoczynek ale na przerwy wychodzę nie dam za wygraną a może się do mnie przyzwyczai i będzie dobrze.Pozdrawiam wszystkich wieczorkiem.

Jak miałam wspólną łazienkę to moje wszystkie kosmetyki miałam w podróżnej ,takiej dużej kosmetyczce i nic mojego nie było w łazience ,nawet ręczniki.
27 sierpnia 2014 21:15
kasiachodziez

Jak to nie ma innej możliwości do spania??
Nie masz w umowie że powinnaś mieć do dyspozycji osobny pokój?
Jeśli cała reszta ci odpowida to ok.ale nie ma nic ważniejszego od spokojej przespanej nocki.

Nie jest tak źle jak wyglądało babka idzie spać o 22 i śpi do rana , ja zamykam na klucz salon i kuchnię i jestem wtedy sama , bo zmienniczce potrafiła chodzić nad głową więc odrazu zrobiłam raban i zostało uzgodnione że będę sie zamykać na noc chociaż tyle prywatności .
27 sierpnia 2014 21:19
reanata

witam wsztkich.choc to nie powitajki,choc pisze z domu,a wlasciwie to jak na wyjezdzie jestem,mam urlop okolicznosciwy,zmarl mi tata......nagle ,tak niespodziewanie dla mnie,piec dni ,,urlopu,,z czego trzy dni w podrozy.wracam w piatek do pracy,moze wydawac sie to dziwne,ale nie potrafie znalezc sobie miejsca,moze wir pracy mi pomoze.

Ja również składam wyrazy współczucia
27 sierpnia 2014 21:24
reanata

witam wsztkich.choc to nie powitajki,choc pisze z domu,a wlasciwie to jak na wyjezdzie jestem,mam urlop okolicznosciwy,zmarl mi tata......nagle ,tak niespodziewanie dla mnie,piec dni ,,urlopu,,z czego trzy dni w podrozy.wracam w piatek do pracy,moze wydawac sie to dziwne,ale nie potrafie znalezc sobie miejsca,moze wir pracy mi pomoze.

.....wspolczuje
27 sierpnia 2014 21:35 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Jak miałam wspólną łazienkę to moje wszystkie kosmetyki miałam w podróżnej ,takiej dużej kosmetyczce i nic mojego nie było w łazience ,nawet ręczniki.

Chyba muszę tak zrobić masz rację .Dzięki ale ze mnie gapa tylko to takie nie wygodne na dłużej ale bezpieczne masz rację.
27 sierpnia 2014 21:43 / 1 osobie podoba się ten post
steni

Chyba muszę tak zrobić masz rację .Dzięki ale ze mnie gapa tylko to takie nie wygodne na dłużej ale bezpieczne masz rację.

Żadna gapa ,na ten pomysl wpadłam dopiero jak moja oma wypstrykała sie moimi perfumami a tak niczego wczesniej nie zuważyłam. 
27 sierpnia 2014 21:48 / 1 osobie podoba się ten post
No moja równiez oprócz kremów wzieła moje perfumy ale ona szykowała sie do mycia głowy i coś jej się pomieszało ,zapomniała że ja mam tam też swoje rzeczy ach to ten AL ??????????????
27 sierpnia 2014 22:00 / 7 osobom podoba się ten post
steni

.... Łazienkę niby mam do swojej dyspozycji , ale raz w tygodniu dyżur ma pielęgniarka i "duszuje " Panią .... Wszystkie " Panine " balsamy ,żele stoją w łazience na parapecie i w szafce , moich nie stawiam , bo choćbym pokazała pielęgniarce , że to są moje to jak ją znam i tak by używała co jej tylko potrzebne , to samo z ręcznikami , te które ja uzywam też trzymam w pokoju . Pokój duży ,wygodny to i jest gdzie poustawiać co moje ...... Od początku byłam pouczona przez moją poprzedniczkę , że pielęgniarka fleja jakich mało ...... Tylko jeden z przykładów : zawiozła Panią do duszowania na krześle toaletowym wyjąwszy uprzednio nocnik . Pod prysznicem Pani się przytrafiło, narobiła na podłogę..... Piguła wytarła podłogę ręcznikiem i........to co pozbierała , powycierała ......z całą zawartością wsadziła do pralki !!!!... Na szczęście zmienniczka szykowała po kąpieli Pani pranie i dojrzała , że coś jest nie tak i tamta musiała wyjmować wszystko i myć pralkę , ręcznik z zawartością wyrzuciły do śmieci ......nie wyobrażam sobie co by bylo gdyby zmienniczka włączyła pralkę :)))))