Na wyjeździe #13

21 sierpnia 2014 08:37 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dzien doberek a gdzie kawka lub herbatka no moze cos innego jeszcze!! Cos was wystraszyło wszyscy juz ciezko zapracowani ?Spokojnie z rezerwa!! Nawszystko znajdzie sie czas przekonałam sie wczoraj!!Jak poszłam do stomatologa,no i wszystko zaczeło sie pieknie az do momentu gdy zaczeli czekac na potwierdzenie z kasy chorych za co zapłaca a ja na fotelu godzine !!Az przyszła pani i powiedziała ze kasa chorych jeszcze nie dzwoni wiec moze oni oddzwonia do mnie jak zadzwonia bo nie wiedza co robic ale zaproponowac tez nic nie zaproponowali!! i tak czekam do dzis i pewnie bede czekała az do Polski zjade !!Powinnam w poskarzajkach ale jak zaczełam pisac to jakos mi tu przyszło do głowy!No i wez tu sie człowieku usmiechaj!!WRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

No Manuela cięzko u dentysty się uśmiechać ,chyba że zaproponuje Ci wizytę gratis /DDD
21 sierpnia 2014 09:05 / 2 osobom podoba się ten post
Mamuela, ja to ci tej rezerwy gratuluję.CHyba by mnie trafiło jakby mi kazali zejść z fotela i znów wrócić brrrr.
21 sierpnia 2014 09:40
amelka

Nie wiedziałam, że już są grzyby. Jutro nie, ale pojutrze wybiorę się na pewno. Uwielbiam zbierać grzyby :-)).
Co tam uwielbiam, ja kocham zbierać grzyby. 
Nie lubię ich  jeść. Wyłącznie suszone ale jedynie jako dodatek do sosów i zup. Nadają aromatu :-))

jak kochasz zbierac grzyby a nie lubisz ich jesc to swietnie sie uzupelniamy.Wiec zbieraj,susz,gotuj pakuj w sloiki i wysylam mi ha ha
21 sierpnia 2014 09:44 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

jak kochasz zbierac grzyby a nie lubisz ich jesc to swietnie sie uzupelniamy.Wiec zbieraj,susz,gotuj pakuj w sloiki i wysylam mi ha ha

to juz bedzie hurtowa wysylka...hahhaa ja poprosze o sloiczek maryn. maslaczkow lub opienkow..
21 sierpnia 2014 09:52
ORIM

Dasz rade.i jak widze nie tylko o porannym galimatiasie zapomnialas.Dalej smigasz w czapce Mikołaja hihi

Ta czapka zapuscila juz korzenie w mojej glowie . Ostatnio znalazlam na domowym komputerze moje zdjecie ktore nie jest jeszcze oczapkowane . Mialam zmienic w profilu ale pozostawie to w czapce :)
21 sierpnia 2014 09:58 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Nie wiedziałam, że już są grzyby. Jutro nie, ale pojutrze wybiorę się na pewno. Uwielbiam zbierać grzyby :-)).
Nie lubię ich  jeść. Wyłącznie suszone ale jedynie jako dodatek do sosów i zup. Nadają aromatu :-))

Amelko ja mam jeszcze inaczej . Kocham zbierac grzyby , kocham je obierac i marynowac , kocham z nich robic farsz i zupe . Zjesc tez zjem , ale przyznam ze nie sa dla mnie jakims wielkim rarytasem . A do wszystkich zbieraczy grzybow mam niestety zle wiesci . Uwazajcie na kleszcze w lesie . Dawniej sobie z tego nie zdawalam sprawy jakie te owady moga byc grozne . W mojej miejscowosci na borelioze zachorowalo kilka osb po ugryzieniu kleszcza . W tym dwoch mlodych chlopakow 20-25 lat . Jeden byl w szpitalu przez miesiac , a drugi jeszcze gorzej - pol roku . Wirus dobral mu sie do rdzenia kregowego . Chlopak sie musial niemal uczyc mowic od poczatku a przez jakis czas lekarze nie dawali mu szans . Od tamtego czasu jak ide na grzybobranie to staram sie miec na sobie szczelnie zalozone ubranie . Spodnie wciagniete w buty , koszula w spodniach , na glowie kapelusz albo czapka i kaptur . Jeszcze sie cala psikam sprejem na komary i kleszcze . 
21 sierpnia 2014 10:02 / 3 osobom podoba się ten post
JaninaWasiak

Ta czapka zapuscila juz korzenie w mojej glowie . Ostatnio znalazlam na domowym komputerze moje zdjecie ktore nie jest jeszcze oczapkowane . Mialam zmienic w profilu ale pozostawie to w czapce :)

Ok Ładnie babce w czapce hihi
21 sierpnia 2014 10:46 / 1 osobie podoba się ten post
Orim jesien nadchodzi wielkimi krokami wiec czapka sie przyda haha.
Miłego dnia wszystkim
21 sierpnia 2014 11:20 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

ja tez uwielbiam zbierac grzyby i po lesie chodzic
21 sierpnia 2014 11:27 / 1 osobie podoba się ten post
kacha25

ja tez uwielbiam zbierac grzyby i po lesie chodzic

No u nas dosłownie jak pisalam pokazały sie.Mamy takie miejsca,że na siedzaco mogę naciąć maslakow ile chcę.I tak jest od lat.Dzisiaj  bylismy krotko bo to nie palnowany wyjazd.Za kilka dni przyjedzie do mnie kolezanka z forum "stara koleżanka stażem" też grzybiara.Może namowimy Gosie jak juz sie wyspała i tez wymyślimy sobie KMGRwL. Tj. klub miłosniczek grzybow rosnacych w lesie. Moze uda nam się na fb umieścić obok innego klubu tez miłosniczek:))))))
21 sierpnia 2014 12:04 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

No u nas dosłownie jak pisalam pokazały sie.Mamy takie miejsca,że na siedzaco mogę naciąć maslakow ile chcę.I tak jest od lat.Dzisiaj  bylismy krotko bo to nie palnowany wyjazd.Za kilka dni przyjedzie do mnie kolezanka z forum "stara koleżanka stażem" też grzybiara.Może namowimy Gosie jak juz sie wyspała i tez wymyślimy sobie KMGRwL. Tj. klub miłosniczek grzybow rosnacych w lesie. Moze uda nam się na fb umieścić obok innego klubu tez miłosniczek:))))))

Zbierajcie wszystkie.Zobaczymy co ja z tego bede mial hihi ile sie grzybow najem w tym sezonie ha ha
21 sierpnia 2014 12:06
ORIM

Zbierajcie wszystkie.Zobaczymy co ja z tego bede mial hihi ile sie grzybow najem w tym sezonie ha ha

Bywa,że jeden:))))))))
21 sierpnia 2014 12:09
ORIM

Wiesz Orim bardzo dobrze,że jestes na forum.Bo bym nie mogła sobie nawet żartu umieścić.Lubie zbierac grzyby ale nie przepadam za nimi zjem jak zapach sosu podrazni moje nozdrza.Ale odstapie Ci pare słoiczków a musze Ci powiedziec,że jestem specem w robienu grzybkow:)))
21 sierpnia 2014 12:10
mleczko47

Bywa,że jeden:))))))))

Jeden transport masz na mysli ha ha To ok i moze byc zwykly bus a nie koniecznie zaraz TIR hihi
21 sierpnia 2014 12:12
mleczko47

Wiesz Orim bardzo dobrze,że jestes na forum.Bo bym nie mogła sobie nawet żartu umieścić.Lubie zbierac grzyby ale nie przepadam za nimi zjem jak zapach sosu podrazni moje nozdrza.Ale odstapie Ci pare słoiczków a musze Ci powiedziec,że jestem specem w robienu grzybkow:)))

pare duzych sloiczkow ??? ha ha Litrowych ??? hihi Chetnie