Na wyjeździe #13

21 sierpnia 2014 13:00
Też nie jesteś człowiekiem..??
21 sierpnia 2014 13:03 / 1 osobie podoba się ten post
Powiedzcie mi proszę, bo ja jestem dopiero drugi raz i to w sumie krótko.
Czy tylko mi się wydaje czy końcowka szteli jest najtrudniejsza?
Bo jak dla mnie świadomośc, ze już jestem jedną nogą w domu ale wciąż tu irytuje mnie :)
21 sierpnia 2014 13:03
greenandy

Do jajecznicy najlepsze są kurki

Tego jeszcze nie próbowałam ale chetnie sprawdzę . Smaży się je razem z jajkami ? Doprawia czymś ?
21 sierpnia 2014 13:04
BaskaS

Tego jeszcze nie próbowałam ale chetnie sprawdzę . Smaży się je razem z jajkami ? Doprawia czymś ?

dusisz na masełku, sól i pieprz, na koniec jaja :)
21 sierpnia 2014 13:04
nomka

Bo jak dla mnie świadomośc, ze już jestem jedną nogą w domu ale wciąż tu irytuje mnie :)

Mnie się też czasami końcówka dłuży . Ale mam na to sposób - zajęcie . Wtedy mniej myślisz że to już już i czas naprawdę szybciej zlatuje .
21 sierpnia 2014 13:05
Zgadza sie,trzeba dusic aż kurki bedą miękkie /wtedy zołądek je strawi/ i można dodac troche posiekanej cebulki,jaja na koniec.
21 sierpnia 2014 13:06
nomka

dusisz na masełku, sól i pieprz, na koniec jaja :)

To musze znaleźc alternatywę dla pieprzu . Bo mój żołądek nie bardzo przyjmuje tą przyprawę :) 
21 sierpnia 2014 13:08
Alternatywą cebula.zaostrza smak
21 sierpnia 2014 13:11
BaskaS

To musze znaleźc alternatywę dla pieprzu . Bo mój żołądek nie bardzo przyjmuje tą przyprawę :) 

Pieprz ziołowy mozesz zastosowac albo wcale, to tylko opcja, sól wystarczy :)
21 sierpnia 2014 13:12 / 1 osobie podoba się ten post
Evvex

Mamuela, ja to ci tej rezerwy gratuluję.CHyba by mnie trafiło jakby mi kazali zejść z fotela i znów wrócić brrrr.

Ech tam no i dzis zadzwonili ze cos tam moga zrobic a reszte kasa nie pokruje wiec pytam ile prywatnie jak mi powiedziała to podziekowałam dam rade wytrzymam w Polsce zrobie jak bedzie bolec to pojde tak sie umowiłam!! No i co zrobie musze sobie dodatkowe ubezpieczenie załatwic!!
21 sierpnia 2014 13:15
greenandy

Mój jakos trawi
Nie jestem człowiekiem..?

Przeważnie tak trawi ,że jak byś je wymyła po wydaleniu ,to mogły by być jeszcze raz zjedzone.Jak jest u ciebie to nie wiem.
21 sierpnia 2014 13:18 / 1 osobie podoba się ten post
nomka

Ja to nie lubię ostatniego tygodnia , bo niby już mam wyjeżdżać , a jeszcze nie .Pakowanie , sprzątanie ,przyjęcie zmienniczki , to wszystko takie stresujące.
21 sierpnia 2014 13:20 / 3 osobom podoba się ten post
ivetta

Przeważnie tak trawi ,że jak byś je wymyła po wydaleniu ,to mogły by być jeszcze raz zjedzone.Jak jest u ciebie to nie wiem.

No.lubie kurki ale nie aż tak żeby je myć i jeść jeszcze raz.
21 sierpnia 2014 13:31
nomka

Nomka wyjdz na spacer.Pozwiedzaj troche,zrób zakupy to troche minie.Nie moge doczekać sie wyjazdu do Monachium.Bede miała 8 godzin na zwiedzanie.Oby tylko pogoda dopisała
21 sierpnia 2014 13:32
greenandy

No.lubie kurki ale nie aż tak żeby je myć i jeść jeszcze raz.

Ale jakby chwalili za gospodarność ha ha.Na przykład króliki zjadają własne odchody by móc trawić i żyją bleee,jak się dowiedziałam nie jadam królików choć to bardzo zdrowe mięsko i polecane dla alergików.