Na wyjeździe #14

05 października 2014 20:15
mzap88

od wtorku znowu Niemce ;(
Przymusowo, bo zmienniczka musi wrócić wcześniej...

Kurcze, przecież jak dobrze pamiętam nie tak dawno żegnalaś nas z De ., to ile byłaś w PL ?????
05 października 2014 20:37 / 2 osobom podoba się ten post
bieta

Kurcze, przecież jak dobrze pamiętam nie tak dawno żegnalaś nas z De ., to ile byłaś w PL ?????

dokładnie 4 tyg ;/

ale co tam, szybciej pojadę, szybciej wrócę (tak sobie mizernie tłumaczę)
05 października 2014 20:38 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

ty sie teraz nastawiaj ....ale nie psychicznie ha ha 

spoko spoko i na to przyjdzie czas :) :D
05 października 2014 20:59
ORIM

a zapraszamy Dosc tego dobrego ha ha

Orimku do kiedy ty zostajesz w de?mam nadzieje,ze jak przyjade popracujemy jeszcze razem co by mi smutno nie było:)))
05 października 2014 21:25 / 1 osobie podoba się ten post
Nie wypada, Andrea, w "Poskarzyjkach", wstawiam obiecane fotki z wystawy letnie (tam i moja mlodsza kontempluje) i z nowej. Wybralam tylko dwie fotki z nowej, bo z wrazenia az mi horyzont sie skrzywil. Te obrazy maja nawet tytuly, a jakie? No wlasnie, zgadywanka !

05 października 2014 21:27 / 1 osobie podoba się ten post
Ania Przybylska nie żyje, po prostu szok.
Rak okazał się silniejszy
05 października 2014 21:34 / 1 osobie podoba się ten post
kacha25

Orimku do kiedy ty zostajesz w de?mam nadzieje,ze jak przyjade popracujemy jeszcze razem co by mi smutno nie było:)))

do stycznia
05 października 2014 21:46
ORIM

do stycznia

co?ile miesiecy bedziesz?ja tez o tym myśle by szarpnac do stycznia:)
05 października 2014 23:18 / 8 osobom podoba się ten post
kacha25

co?ile miesiecy bedziesz?ja tez o tym myśle by szarpnac do stycznia:)

to na długo się nastwiacie, ja tyle bym nie wytrzymała. Przynajmniej nie na tym etapie.

Muszę się pochwalić, bo moje spięcia z pdp przyniosły dość spore efekty. Choć jeszcze nie wychodzę na swoje wolne 2h.
Moja pdp już nie woła mnie co chwilę, mam czas żeby odespać nockę, a i wstaję już nie 3 razy, ale ostatnio 1 raz, sama chodzi do wc i troszkę wcześniej spać.
Jutro przyjeżdża opiekunka prawna, po powrocie z urlopu i ciekawa jestem jak nasza rozmowa się potoczy odnośnie moich wyjść na wolnym.
Za bardzo się nie przejmuję, napisałam sobie już po niemiecku co mam powiedzieć. Ciekawe czy bardzo jest wkurzona, że na urlopie dzwonili do niej z agencji, że opiekunka domaga się swoich praw. Zobaczymy! Jutro zdam relację, jak było, zawsze mogę się spakować i podziękować za więzienie.
06 października 2014 09:23
Dziewczyny mam problem,moja PDP ma cewnik i już trzeci razy wszystko z niego się wylewa tzn.z worka oczywiście jest regularnie opróżniany,więc nie wiem o co chodzi,dwa razy zmieniałam ten worek bo myślałam że może gdzieś jest jakaś dziurka,pęknięcie no różnie to bywa,ale nie pomogło.Powiedzcie czy wasi PDP mają worki na noc wieszane gdzieś obok łóżka czy mają przy nodze.Już nie wiem co zrobić,łóżko znowu całe mokre,wczoraj kanapa.
06 października 2014 09:25
O 10.00 przychodzi ksiądz ...... ,ide poogarniam .Podopieczna ,zazyczyla sobie spotkanie .... ,czy to zbiza sie koniec??? .No cóż ,coś sie zaczyna i coś sie kończy .
06 października 2014 09:27
kasiachodziez

Dziewczyny mam problem,moja PDP ma cewnik i już trzeci razy wszystko z niego się wylewa tzn.z worka oczywiście jest regularnie opróżniany,więc nie wiem o co chodzi,dwa razy zmieniałam ten worek bo myślałam że może gdzieś jest jakaś dziurka,pęknięcie no różnie to bywa,ale nie pomogło.Powiedzcie czy wasi PDP mają worki na noc wieszane gdzieś obok łóżka czy mają przy nodze.Już nie wiem co zrobić,łóżko znowu całe mokre,wczoraj kanapa.

U mnie syn PDP  na noc trzyma go albo na podłodze, albo na łóżku , ale nie przy samej nodze. Może zawieś na czymś np.na brzegu łóżka
06 października 2014 09:43 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

Chłopak moze odpowiedziec ??? ha ha Otoz nie koniecznie worek musi byc felerny. W tym miejscu gdzie konczy sie rurka od cewnika jest polaczenie z workiem - to wiesz..To dosc newralgiczne miejsce.Pomimo gumowych uszczelek moze sie zadrzyc ze bedzie cieklo. Miałem podobnie.Polacz dobrze te rurki a nastepnie oklej plastrem,tak aby sie nie mogly wysunac.Poza tym popros rodzine aby kupowala worki z rurkami o dlugosci 120 cm.To najdluzsze jakie sa w DE.Jak bedzie taka dlugo swobodnie starczy ci abys worek powiesila na lozku.Pamietaj aby byl nizej to mocz swobodnie do niego scieka
06 października 2014 09:45
ORIM

Chłopak moze odpowiedziec ??? ha ha Otoz nie koniecznie worek musi byc felerny. W tym miejscu gdzie konczy sie rurka od cewnika jest polaczenie z workiem - to wiesz..To dosc newralgiczne miejsce.Pomimo gumowych uszczelek moze sie zadrzyc ze bedzie cieklo. Miałem podobnie.Polacz dobrze te rurki a nastepnie oklej plastrem,tak aby sie nie mogly wysunac.Poza tym popros rodzine aby kupowala worki z rurkami o dlugosci 120 cm.To najdluzsze jakie sa w DE.Jak bedzie taka dlugo swobodnie starczy ci abys worek powiesila na lozku.Pamietaj aby byl nizej to mocz swobodnie do niego scieka

Orim :) to nie z rurek leci tylko przecieka gdzieś z worka bo jest mokry a rurka i łączenie suche.

06 października 2014 09:50 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Nie wypada, Andrea, w "Poskarzyjkach", wstawiam obiecane fotki z wystawy letnie (tam i moja mlodsza kontempluje) i z nowej. Wybralam tylko dwie fotki z nowej, bo z wrazenia az mi horyzont sie skrzywil. Te obrazy maja nawet tytuly, a jakie? No wlasnie, zgadywanka !

Aż mi się wszystko ścięło z wrażenia... Ja wiem, "De gustibus non disputandum est", toteż może na tym poprzestanę... ;)))